یک‌شنبه 30 دی 1403

نظر مراجع تقلید درباره خروج خانم‌ها از خانه با اجازه همسر

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نظر مراجع تقلید درباره خروج خانم‌ها از خانه با اجازه همسر

اجازه گرفتن از همسر برای خروج از خانه و انجام امور زندگی، نوعی احترام و ادب در برابر همسر محسوب می‌شود که محبت و اعتماد را میان زن و شوهر در خانواده افزایش می‌دهد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بر اساس آموزه‌های قرآن و حدیث های اهل بیت علیهم السلام خانم‌های متأهل برای بیرون رفتن از خانه باید از همسر خود اجازه بگیرند، مگر در مواردی که امور شرعی در میان باشد که در این صورت اجازه همسر لازم نیست. این حکم اسلامی گاهی با شرایط و اوضاع به خصوصی مانند دوران عقد، ابهام در مسائل شرعی، ضرورت یا عدم ضرورت اجازه لفظی و... مواجه می‌شود که در این صورت باید به نظر مراجع تقلید رجوع کنیم.

آیت‌الله خامنه‌ای

سؤال: آیا در دوران عقد که دختر در خانه پدر و مادر زندگی می‌کند؛ برای بیرون رفتن از خانه اجازه شوهر لازم است؟

پاسخ: تا زمانی که زن به خانه شوهر نرفته در خروج از منزل نیاز به اجازه شوهر ندارد.

آیت‌الله العظمی بهجت (ره)

سؤال: آیا در هر شرایطی، زن نباید بدون اجازه شوهر از خانه خارج شود؟

پاسخ: بله، مگر برای انجام واجبات شرعیه.

سؤال: آیا زن هنگام خروج از خانه، در هر بار خروج باید از شوهر اجازه بگیرد یا اگر از قراینی بداند که شوهر راضی است، لازم نیست دوباره اجازه بگیرد؟

پاسخ: علم به رضایت شوهر کافی است، بنابراین اگر شوهر راضی است، خروج مانع ندارد.

استفتاء از آیت‌الله فیاض درباره «ممانعت پدر از دیدار فرزندان با مادر بعد از طلاق» استفتاء از امام خامنه‌ای درباره «غسل با وجود موی مصنوعی» استفتاء از آیت‌الله سبحانی درباره «تعمیرات منزل اجاره‌ای» پاسخ امام خامنه‌ای به استفتاء «تعدد سال خمسی» پاسخ آیت الله سیستانی به استفتاء درباره "نماز قضا به تعداد زیاد"

سؤال: با توجه به نص قرآن کریم مبنی بر احسان نسبت به والدین، در صورت عدم رضایت و اذن شوهر، آیا زن می‌تواند بدون توجه به اذن شوهر، برای رسیدگی به پدر و مادر از منزل خارج شود؟

پاسخ: زن باید برای خارج شدن از منزل رضایت شوهر را مراعات نماید؛ مگر در واجباتی که انجام آن‌ها متوقف بر خروج از منزل باشد.

آیت‌الله مکارم شیرازی

سؤال: آیا زن می‌تواند بدون کسب اجازه از همسرش از منزل خارج و با افراد یا خانواده‌هایی رفت و آمد داشته باشد و یا در جلسات مذهبی شرکت کند؟

پاسخ: باید با رضایت همسرش باشد.

سؤال: در چه مواردی اطاعت از شوهر واجب نیست؟

پاسخ: در مواردی اطاعت از شوهر لازم نیست که با انجام اموری مانند واجبات (حج واجب، صله رحم نسبت به پدر و مادر و برادر و خواهر و امثال آن به مقدار لازم)، فراگرفتن احکام اسلام مانند رفتن به مسجد و امثال آن، تهیه اجناس ضروری منزل در حالی که مجبور باشد، شرکت در انتخابات و راهپیمایی‌های ضروری و همچنین در مورد مراجعه به طبیب مخالفت کند.

آیت‌الله سبحانی

زنی که عقد دائمی شده، نباید بدون اجازه شوهر از خانه بیرون برود یا کاری را در خارج خانه انتخاب کند، مگر برای نیازمندی‌های جزئی که با حقوق زوج و شئون او منافات نداشته باشد... و در عین حال شوهر نباید از خروج زن برای دیدار پدر و مادر و ارحام در حد معمول جلوگیری کند.