نقش ارزنده بانوان در پیروزی انقلاب / زنانی که مردانه پای انقلاب ایستادند
پیروزی انقلاب به جایگاه بانوان، هویت بخشید، بانوانی که مردانه پای انقلاب ایستادند و در همه عرصه ها و صحنه ها حضور پرشوری دارند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، در تاریخ انقلاب اقشار زیادی مانند دانشجویان، دانش آموزان، طلاب و روحانیون نقش مهمی را ایفا کردند اما بانوان از پیروزی انقلاب تا تدوام و استمرار آن مردانه ایستادند، بانوانی که علاوه بر حفظ سنگر خانواده، در عرصه های مختلف ایفای نقش کردند.
بانوانی متعهد و انقلابی که برای پیروزی انقلاب در بسیاری از تظاهرات و اعتراضات خیابانی علیه رژیم پهلوی با مشت های گره کرده به میدان آمدند، تا قبل از پیروزی انقلاب بانوان به جایگاه واقعی خود نرسیده بودند، حضور بانوان در عرصه های اجتماعی، فرهنگی، علمی و پزشکی بسیار کمرنگ بود اما به برکت پیروزی انقلاب، عرصه برای درخشش نقش بانوان در صحنه باز شد.
در روزگاری که حکومت پهلوی کشف حجاب و ضدیت خود در برابر ارزش های دینی را نشان داد، بانوان به این مسئله معترض بودند حتی بانوان زیادی ترجیح دادند در خانه بمانند ولی ذره ای از حجاب و ارزش های والای آن کاسته نشود، بانوان در صحنه های اعتراضات حاضر شدند و می دانستند با پیروزی انقلاب، جایگاه اصلی بانوان مشخص می گردد.
بانوان نه تنها در پیروزی انقلاب، بلکه در تثبیت انقلاب مانند دوران هشت سال دفاع مقدس نقش خود را به خوبی ایفا کردند، انقلاب اسلامی ایران با دیدگاه اسلام به بانوان نگاه کرد و امروز جایگاه بانوان در ایران بسیار والاتر از جایگاهی است که در کشورهای دیگر به بانوان می دهند.
هویت بخشی به زنان
احیای حقوق بانوان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران است، امروز با قیاس آمار حضور بانوان در عرصه های مختلف به خوبی می توان به این دستاورد پی برد به گونه ای که تا قبل از انقلاب شرایط تحصیل برای دختران و بانوان فراهم نبود و نرخ باسوادی تا قبل از انقلاب در میان بانوان کمتر از 35 درصد بود اما بعد از پیروزی انقلاب، نرخ باسوادی در میان بانوان به بیش از 90 درصد رسیده است.
اشتغال بانوان از 12 درصد سال 55 به بیش از 77 درصد افزایش یافته است، قبل از انقلاب تنها یک درصد از اساتید دانشگاه بانوان بودند اما امروزه بیش از 20 درصد اساتید دانشگاه ها بانوان هستند، تعداد معلمان قبل از انقلاب 125 هزار و امروز این رقم به 523 هزار نفر رسیده است.
قبل از انقلاب فقط هشت رشته ورزشی مختص بانوان وجود داشت و امروز این رشته ها به 38 رشته افزایش یافته و نتیجه مهیا شدن شرایط برای حضور بانوان در عرصه ورزشی، ایستادن بانوانی است که با حجاب بر سکوی افتخار می ایستند.
در حوزه پزشکی، قبل از انقلاب تنها 9 درصد بانوان تخصص پزشکی داشتند و امروز بالغ بر 30 درصد تخصص ها، بانوان هستند، در حوزه فرهنگی نیز قبل از انقلاب فقط 50 نویسنده زن فعال بود و امروز هشت هزار نفر از نویسندگان کشور، بانوان هستند.
پیروزی انقلاب و هویت بخشی به بانوان
مریم سپهوند مسئول بسیج جامعه زنان لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: انقلاب اسلامی ایران به زنان هویت داد و بانوان به جایگاه واقعی خود در عرصه اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و علمی رسیدند.
وی افزود: بینش و بصیرت بانوان نیز در پیروزی انقلاب نقش داشت و همه بانوان در صحنه بودند تا با ایفای نقش خود بتوانند گام هایی موثر در پیروزی انقلاب بردارند، ریشه انقلاب از اسلام بوده و یکی از دستاوردهای انقلاب، پاسداشت حقوق زنان است.
مسئول بسیج جامعه زنان لرستان تصریح کرد: قبل از پیروزی انقلاب، جایگاه زنان مشخص نبود ولی با ظهور و پیروزی انقلاب، حضور بانوان در عرصه های مختلف به گونه ای فراهم شد که بانوان ایرانی در همه عرصه ها خوش درخشیده اند.
سپهوند عنوان کرد: امروزه بانوان در عرصه های مدیریتی به خوبی می درخشند و در عرصه علمی و پزشکی به مدارجی رسیده اند که آمار خیره کننده آنها به برکت پیروزی انقلاب است، امروز یک بانوی ایرانی الگویی کامل به شمار می رود که با پوشش اسلامی در عرصه هایی از جمله ورزشی حضور دارند.
وی بیان کرد: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی، بازهم بانوان همانگونه که در پیروزی و تثبیت انقلاب نقش داشتند در این عرصه نقش مهمی دارند و در اشاعه این تمدن می توانند نقش آفرینی نمایند.
نقش بانوان، از پیروزی انقلاب تا حفظ سنگر خانواده در جنگ نرم دشمن
پروین کرمی کارشناس مسائل مذهبی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تحول عظیمی بود که ملت ایران اعم از زن و مرد، پیر و جوان در کنار هم به رهبری امام (ره) رقم زدند، تحولی که کشور را از زیر بار ظلم و ستم آزاد کرد و به سمت پیشرفتها و موفقیتها هدایت نمود.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب، بانوان در جایگاه واقعی خود قرار گرفتند و با حفظ حجاب و اقتدار در اجتماع حاضر شدند و امروز می بینیم که بانوان ایرانی یک الگوی تمام عیار بوده که توانسته اند نقش خود را ایفا نمایند.
کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: در زمان پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی، بانوان نقش بسیار اثرگذاری داشتند و امروز در جنگ نرم دشمن، بانوان در سنگر خانواده می توانند به گونه ای اقدام نمایند و فرزندان خود را از خطرات آگاه کنند، که تیر دشمن در این جنگ هم به سنگ بخورد.
کرمی خاطرنشان کرد: دشمن می داند که بانوان به عنوان ستون خانواده در حفظ هویت و بنیان خانواده نقش مهمی دارند لذا می کوشد تا با ترویج و تبلیغ بی بند و باری، بانوان را از این مسیر دور کند اما بانوان ایرانی، الگویی همچون حضرت فاطمه (س) دارند که با تاسی از بانوی بزرگ اسلام از این مسیر دور نخواهند شد.
وی بیان کرد: همانگونه که حضور بانوان در پیروزی انقلاب مثمر بود، امروز بانوان برای استمرار انقلاب نقش دارند البته بانوان ایرانی تاکنون در همه صحنه ها حضور داشته و با حضور خود نشان داده اند که پشتیبان ارزش های انقلاب هستند، در راهپیمایی ها و سایر برنامه ها حضورشان چشمگیر بوده و خواهد بود.
انتهای پیام /