نقش تلفنهای همراه محافظان و خانوادهها در ترور فرماندهان نظامی / معاون رئیس جمهوری: حتی ماشینی که با آن رفت وآمد میکنند، ممکن است دارای GPS باشد

حسین افشین درباره ردیابی تلفن همراه گفت: «گاهی خود آن افراد مهم نیستند و اعضای خانواده، محافظین و افرادی که با آنان هستند، شناسایی میشود، وقتی گوشی هوشمند داشته باشند میتوانند تاثیر گذار باشند.»
نیلوفر مولایی: اخیرا سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، درباره نقش تکنولوژیهای نوین در اقدامات تروریستی علیه فرماندهان مقاومت گفته است: «پیامرسان واتساپ در مکانیابی و ترور برخی از فرماندهان حماس نقش داشته است. مکانیابی شهید هنیه به همین روش انجام شد، که نشاندهنده استفاده از ابزارهای دیجیتال در شناسایی و هدف قرار دادن شخصیتهای برجسته است.»
اظهارات او با انتقادات زیادی علیالخصوص از سوی خانواده برخی فرماندهان شهید جنگ اخیر، همراه شد و تاکید کردند فرماندهان نظامی چون سردار شادمانی، سرلشکر باقری و سردار حاجیزاده، تلفن هوشمند نداشتند.
در همین خصوص حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیأت دولت، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «به نظر من اینکه ما موضوع را فقط به یک نرمافزار یا Surfer تقلیل دهیم عمل دقیقی نیست.»
وی گفت: «گاهی خود آن افراد نیستند و اعضای خانواده، محافظین و افرادی که با آنان در ارتباط هستند، شناسایی میشوند، و وقتی گوشی هوشمند داشته باشند میتوانند تاثیر گذار باشند.»
در ادامه مشروح گفت و گوی خبرآنلاین با حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور را در ادامه می خوانید؛
*************
*اخیرا رئیس پدافند غیرعامل و برخی دیگر از سیاسیون گفته اند که ردیابی فرماندهان نظامی از طریق واتسآپ بوده است. این ادعاها تا چه اندازه صحت دارد؟
تا جایی که بنده اطلاع دارم، دقیقاً بحث از واتسآپ موردی نبوده است و بحث خود گوشیهای هوشمند و GPS و BTS آن مطرح بوده است. اما موردی از روی واتسآپ قطعی نداریم.
* اما فرزندان برخی از فرماندهان گفتند که پدرانشان گوشی هوشمند نداشتند.
یکی از ابزارهایی که پیدا میکردند، گوشی هوشمند است. به طور مثال، وقتی یک حساب بانکی هک میشود تمام اطلاعات از جمله آدرس محل سکونت شناسایی میشود. گاهی خود آن افراد مهم نیستند و اعضای خانواده، محافظین و افرادی که با آنان در ارتباط هستند، شناسایی میشود، وقتی گوشی هوشمند داشته باشند میتوانند تاثیر گذار باشند. یعنی موضوع خیلی پیچیده تر از آن است که فقط خود فرد از گوشی هوشمند استفاده نکند. به این علت که رفتارهای آدمها پایش میشود، افرادی که با او تماس میگیرند، خانوادهاش یا خط های ثابتی که بوده است، یکی از روشهایی که بوده که از آن استفاده کردند.
حتی ماشینی که با آن رفت وآمد میکنند، ممکن است دارای GPS باشد
* پس در واقع گوشی همراهان و خانوادهشان...
و یا اطلاعاتی که از طریق هکهایی که صورت گرفته، میتواند به عنوان پارامتر باشد. مجموعه دیتا است که میتواند آنها را اصطلاحاً کراس کند و موقعیت فرد را مشخص کند. لزوماً اینطور نیست که اگر فرد گوشی هوشمند نداشته باشد در امان است، بلکه افرادی که با آنها در تماس بودند یا حتی ماشینی که با آن رفت وآمد میکنند، ممکن است دارای GPS باشد. یعنی پارامترهای متفاوتی دارد و نمی توان یک موضوع را مقصر اعلام کرد. باید هر موردی با دقت بررسی شود و سپس به صورت دقیق صحبت کرد.
یکی از مسیرهای ردیابی تلفنهای هوشمند هستند
* پرونده بررسی نفوذ از طریق تلفن همراه در دولت در حال بررسی است؟
بله! این موضوع اثبات شده است. یکی از مسیرهای ردیابی_ نمیتوان آن را دقیقاً نفوذ نامید_ تلفنهای هوشمند هستند و نیاز به تحقیق و اثبات زیادی نیست، اما به نظر من اینکه ما موضوع را فقط به یک نرمافزار یا Surfer تقلیل دهیم عمل دقیقی نیست.
* طی این چند سال اخیر که فیلترینگ شدید شده است، بارها درباره جاسوسی بودن فیلترشکنها هشدار داده شده است. با توجه به جنگ 12 روزه تحمیلی برنامه دولت برای این موضوع چیست؟
فیلترینگ موضوع پیچیدهای است، که فکر میکنم بهتر است وزیر ارتباطات درباره آن صحبت کنند چرا که در حوزه ایشان است. نکته این است که بسیاری از VPNهای آزاد و رایگانی که موجود است، منشأهایی دارند که میتوان به شکل جاسوسی از آنها استفاده کرد یا اطلاعات را از آن طریق از تلفن همراه برداشت کرد. این یک آفتی است که ما آمدهایم جایی را درست کنیم، اما مانعی را ایجاد کردیم که شاید هزینهاش برای دولت چندین برابر بود.
29215
کد خبر 2095197