نمایشی با موضوع امام رضا که مخاطبان بسیاری داشت
نویسنده و کارگردان نمایش «گمشده در میان ابرها» گفت: مردم کارهای نو و شاد دوست دارند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جهانگیر چالاکی در جشنواره ملی تئاتر شبستان با نمایش «گمشده در میان ابرها» به عنوان نویسنده و کارگردان حضور داشت. او درباره این نمایش میگوید: «گمشده در میان ابرها» در مورد جوانی است که سالهاست در جوار حرم امام رضا زندگی میکند. بسیار در دل خود امام رضا را دوست دارد اما چنان ساده است که به دلیل بیخانمانی و ظاهر نامناسب و لباسهای کهنه به حرم امام نمیآید. در طول اجرا زندگی و گذشته او و آرزوهایش را به نمایش گذاشتیم.
وی ادامه میدهد: آرزوی این جوان خرید یک موتورسیکلت و کمک به زائران امام رضا علیه السلام است و در نهایت دوست دارد خودش به زیارت بیاید.
جشنواره تئاتر شبستان اقدامی برای بازگشت به مسجد استنویسنده و کارگردان «گمشده در میان ابرها» میگوید: در این نمایش یادآور میشویم که نباید به ظاهر افراد نگاه کرد، چه بسا کسی که ظاهر تمیزی ندارد در باطن از همه پاکیزهتر باشد. قضاوت نکنیم و با آدمها راه بیاییم.
چالاکی ادامه میدهد: این کار در شهر تبریز هم اجرای عمومی داشته و سبک کار مدرن است و از نگاه شادی و طنز به داستان نگاه شده و بسیاری این نوع پرداختن به سوژهای با موضوع امام رضا علیهالسلام را پرریسک میدانستند، در حالی که نمایش با استقبال بسیاری مواجه شد و معتقدم مردم کارهای نو و شاد دوست دارند.
وی درباره کارکرد مسجد در اوایل پیروزی انقلاب میگوید: مردم در مسجد زندگی میکردند حتی برگزاری عروسی در مسجد اتفاق میافتاد و اگر کسی به سفر میآمد و جایی برای اقامت نداشت به مسجد مراجعه میکرد. فکر میکنم برای همین گفتن که مسجد سنگر است و نباید سنگرها را خالی کرد.
نویسنده و کارگردان نمایش «گمشده در میان ابرها» تاکید میکند: به نظرم باید کاری کنیم تا همه اقشار با هر ظاهری که دارند به مسجد بیایند و جوانها به دلیل ظاهر خود از حضور در مسجد منع نشوند به طور مستقیم به آنها نقد نکنیم.
این کارگردان، تئاتر را ابزار تربیتی و موثر معرفی میکند و میگوید: نمایش و صحنه ارتباط خوبی با تماشاگر برقرار میکند و میتوان مفاهیم تربیتی را از این طریق به خوبی منتقل کرد. فکر میکنم همین که مردم متوجه شوند در یک مسجد تئاتر اجرا میشود میخواهند به تماشای آن نمایش بیایند. و در همین رفت و آمدها میتوان پیامهای اخلاقی و آموزنده را به مردم جامعه منتقل کرد.
چالاکی درباره اهمیت استمرار برپایی تئاترهای جشنواره شبستان، تاکید میکند: خیلی خوب است که این نمایشها محدود به دوره جشنواره نشود و برگزاری آنها به صورت دورهای در همه استانها اتفاق بیفتد. جشنواره نیز پیام و خاطرات جذابی برای تیمهای نمایشی به یادگار گذاشت.
«نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان» به همت کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور؛ از 13 الی 18 اسفندماه 1402 با شعار «مسجد، تئاتر، آگاهی» در سطح مساجد تهران برگزار شد.