شنبه 10 آذر 1403

نماینده دادستان: ذوق هنری متهمان را تمجید می‌کنم

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
نماینده دادستان: ذوق هنری متهمان را تمجید می‌کنم

سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده "داریوش امان کی " و 4 متهم دیگر به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی صبح امروز (شنبه) 26 بهمن ماه در شعبه سوم دادگاه های ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه، رسول قهرمانی نماینده دادستان گفت: جلسه قبل وکیل متهم داریوش امان اظهاراتی داشت مبنی براینکه من (نماینده دادستان) از محکومیت موکل وی خوشحال هستم اما مسأله این است که اگر ایشان از اجرای عدالت خوشحال نمی شود ما بسیار خوشحال می شویم. من هیچ گاه متهمان را تحقیر نکردم بلکه ذوق هنری آنها را تمجید می‌کنم؛ در مسیر اقدامات مجرمانه آنها وقتی می‌خواستند وثیقه خود را از ترهین بانک خارج کنند نامه ای تنظیم کردند که بیشتر شبیه نمایشنامه است؛ اگر این ذوق هنری نیست پس چیست.

نماینده دادستان اضافه کرد: آقای وکیل در اظهارات خود کیفرخواست را مغرضانه و کینه توزانه عنوان کردند در حالی که باید ابتدا اقدامات و اعمال موکلان خود را محاسبه کنند و بعد سخن بگویند.

قهرمانی با اشاره به مفهوم جرم اقتصادی اظهارکرد: وقتی کارشناس بانک ارائه تسهیلات به شرکت را پر ریسک اعلام می کند و تسهیلات بدون رعایت تشریفات اداری پرداخت می شود چطور می گویید که کیفرخواست مغرضانه تنظیم شده است.

وی ادامه داد: وکیل متهمان می گوید نماینده دادستان با بی اعتنایی مدارک و مستنداتی که در خلال دفاع متهم امان کی ارائه داده، توجه نکرده است اما واقعیت این است که برخی متهمان در دادگاه و در جایی که نماینده دادستان تمرکز بررسی ندارد مدارک می دهند و باید این مدارک در فرصت مناسب بررسی شود.

قهرمانی با اشاره به یکی از مستنداتی که داریوش امان ارائه داده بود، گفت: او نامه ای در خصوص ملک آبشار اصفهان ارائه داد؛ ملکی که قیمت 17 میلیارد تومانی را به قیمت 153 میلیارد تومان به بانک داده بودند. این ملک در زمان تهاتر فاقد کاربری و خارج از محدوده اعلام شده بود و آقایان مدعی بودند که برای مجموعه بانک ها 170 هکتار تراکم گرفتند در حالی که به استناد نظر کارشناس بانک اینطور نیست.

قهرمانی ادامه داد: 65 میلیارد پول مفت مملکت به شرکتی داده شده که سندیت ندارد. آنچه ما داریم این است که ملک فاقد تراکم تجاری است. در آن تاریخ نامه ای به شرکت توسعه ساختمان زده شده که شورای استان مصوبه‌ای در خصوص ملک ندارد. ملک در سال 91 به مبلغ 10 میلیارد تومان خریداری شده و در سال 95 به مبلغ 150 میلیارد تومان به بانک ارائه می‌شود. طبق گفته کارشناس، ملک به صورت تپه و برهوت بوده و 170 هزار هکتار برهوت بوده است. در سال 97 شورای برنامه‌ریزی استان مصوبه ای را تصویب می‌کند که در این زمین یک طبقه تجاری شود.

بدهکارانی که از بانک طلبکار شدند!

وی افزود: شگرد پرونده که من آن را پرونده مخوفی نامگذاری می کنم این است که آقایان تسهیلات 65 میلیارد تومانی می‌گیرند و در مرحله تهاتر آنقدر گران نمایی می کنند که بیش از 120 میلیارد تومان در مرحله تسویه، تحصیل مجرمانه می کنند و این شگرد جدیدی است زیرا در این پرونده نه تنها بدهی صفر نشده بلکه از بانک هم طلبکار شده‌اند.

وی افزود: نکته مهم دیگر این است که بدهی آقایان 120 میلیارد تومان بوده و کارشناس متخلف زمین‌های برهوت را به مبلغ 153 میلیارد تومان قیمت‌گذاری می‌کند که آنها 33 میلیارد هم طلبکار می شوند. 4 میلیارد نقد و 29 میلیارد چک می‌گیرند و در همان روز 3 ملک از بانک می‌گیرند معلوم است که تبانی است.

در ادامه مدیرعامل شرکت توسعه ساختمان توضیحاتی را پیرامون تسهیلات اخذ شده ارائه داد و گفت: 33 میلیارد تومان اختلافی است که پس از اخذ 123 میلیارد اوراق انجام شده و 4 میلیارد تومان از شرکت توسعه ساختمان دریافت می‌کنند و بعد از آن 29 میلیارد چک ان هم بصورت دو چک 15 و 14 میلیارد تومانی که در یک سر رسید ثبت می‌شود اخد می کنند.

قهرمانی در ادامه گفت: دو نفر از متهمان آقایان حمیدرضا حاجی اسفندیاری و سیدرضاحسینی متواری اند. در ردیابی‌ها مشخص شد پول به حسابشان رفته است. آقایان کجایند؟ این دو نفر در مرحله تسهیلات منتفع شده‌اند. همان کسانی‌اند هم که تهاتر به نام اینها انجام شده و از بانک تسهیلات اخذ می‌شود. آقای فتحی باید پاسخگو باشد چرا به نام خودش تسهیلات را نکرده است؟

وی افزود در بازدیدی که از ساختمان داشتیم مقداری اسکلت‌ها زده شده خرج‌های شده و نمی‌دانیم که منشا آن بانک سرمایه بوده یا چیز دیگری ولی بخش کمی از پول به ملک رفته است.

ادامه دارد...