دوشنبه 28 آبان 1403

نماینده مردم انزلی بر استفاده کامل از ظرفیت آب بندانها تاکید کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نماینده مردم انزلی بر استفاده کامل از ظرفیت آب بندانها تاکید کرد

رشت - ایرنا - نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت کامل آبندانها در آبزی پروری این شهرستان گفت: در حال حاضر در هفت دهنه از 70 دهنه آب بندان این شهرستان آبزی پروری صورت می گیرد.

به گزارش ایرنا، احمد دنیا مالی روز پنجشنبه در جلسه شورای کشاورزی شهرستان بندرانزلی با بیان این که باید از تمامی ظرفیت موجود استفاده کنیم افزود: با ماهی دار کردن آب بندان ها می توانیم علاوه بر اشتغالزایی، پروتئین مورد نیاز مردم منطقه را نیز تامین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: لایروبی رودخانه ها از نگرانی‌های بخش کشاورزی است، مزارع این شهرستان در فصل پرآبی دچار مشکل می‌شوند و بارندگی ها سموم و کود شیمیایی را وارد مزارع آبزی پروری کرده و به آبزیان تالاب خسارت می‌زند.

وی با اشاره به این که در صورت ارایه آموزش صحیح به کشاورزان از بروز بحران در بخش سوخت جلوگیری خواهد شد، از جهاد کشاورزی خواست به کشاورزان آموزش های لازم جهت ثبت نام در سامانه سوخت ارائه شود.

وی سپس از برق دار کردن چاههای آب در این شهرستان خبر داد و یاد آور شد: در بخش راندمان کشاورزی شهرستان بندرانزلی با وجود اینکه اراضی محدودی داشته و در شبکه پایین دست آب قرار دارد اما بهترین عملکرد را در واحد سطح داشته است.

سرپرست اداره کل جهاد کشاورزی استان گیلان در این جلسه با تاکید بر ضرورت تخلیه و زهکشی آب از اراضی کشاورزی این شهرستان در مواقع پر آبی افزود: در استان گیلان 110 هزار هکتار از اراضی زیر کشت ثانویه می رود که 70 هزار هکتار از این اراضی به راتون 40 هزار هکتار به دانه‌های روغنی سبزی و غیره اختصاص دارد.

مسعود الماسی تصریح کرد: اما این رقم در انزلی به دلایل مشکلات زهکشی نامناسب اندک است کشاورزان باید جهت بهره وری بیشتر نسبت به زهکشی اراضی خود اقدام کنند.

وی با اشاره به این که هشت ایستگاه پمپاژ شهرستان شرایط لازم را برای تخلیه و زهکشی اراضی دارند افزود: ما در امور زیربنایی شهرستان به دنبال شتابدهی وحرکت به سمت اصلاح امور هستیم.

وی در خصوص پروژه گلخانه ای پرورش محصولات خانواده گیاهان بری نظیر بلو بری، رزبری، پشن فروت و غیره در هفت دغنان نیز گفت: این پروژه بزرگ تولیدی استان است که همزمان در پنج نقطه دیگر استان گیلان نیز در حال انجام است.

الماسی خاطرنشان کرد: همجواری گیلان با مرزهای کشورهای حاشیه خزر امکان صادرات این محصولات گلخانه ای را فراهم می کند که در طولانی مدت می تواند به یکی از قطبهای تولیدی این محصولات کشاورزی تبدیل شود.

مدیر کل شیلات گیلان نیز رویکرد شیلات در انزلی را حفظ و تکثیر و بازسازی ذخایر ماهیان اعلام و تصریح کرد: باید بتوانیم در قلم گوده از اعتبارات استانی و ملی استفاده کنیم.

عظیم مدبری با بیان اینکه امسال دو میلیارد تومان در بخش آبزی‌پروری هزینه شده است اظهار داشت: 40 درصد از این سهم به شهرستان بندرانزلی باز می گردد.

وی بهره برداری بهینه از منابع آبی، ساماندهی پره های صیادی، رهاسازی بچه ماهیان در تالاب، فعال کردن یک پره صیادی را از دیگر اقدامات شیلات عنوان کرد و گفت: امسال با فعال شدن یک پره صیادی دیگر تعداد این شرکتها به 12 پره صیادی می رسد.

مدبری همچنین از صید چهار هزار و 825 تن کیلکا در سال گذشته خبر داد و افزود: بندر انزلی 76 درصد این صید را به خود اختصاص داده و از این حیث جایگاه ممتازی دارد که امیدواریم با حل مشکلات این بخش شاهد افزایش بخش صید و صیادی باشیم.

رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای استان گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه فهرست آب بندان های قابل واگذاری در اختیار استانداری و فرمانداری قرار داده شده است، اظهار داشت: تصمیم گیری در خصوص واگذاری این آب بندان ها بر عهده فرمانداری است و واگذاری آب بندانهای دارای بیش از یک متقاضی از طریق مزایده صورت می گیرد.

وحید خرمی تاکید کرد: متولیان این امر در شهرستان پس از تصمیم گیری در خصوص واگذاری سردهنه های کپورچال و طالب آباد نتیجه را به آب منطقه ای استان ابلاغ کند.

فرماندار انزلی نیز به پتانسیل بالای این شهرستان در حوزه کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: برای تقویت و ترمیم مشکلات سبدغذایی، جهاد کشاورزی و آب منطقه ای باید کشت محصولات مختلف وبهره مندی از زمینهای کشاورزی را در دستور کارخود داشته باشد.

اسماعیل میر غضنفری تاکید کرد: با استفاده از موارد قانونی چاه های آب باید برق دار شود تا مشکلات آب کشاورزان رفع گردد.

وی تصریح کرد: به خاطر رسوبات، تالاب انزلی که بخش بزرگی از معیشت مردم شهر را تامین می کند دچار مشکل شده است و حل این موضوع نیاز به اقدام و اراده ملی دارد.

*س_برچسب‌ها_س*