نمایندگان اصلاح طلب به آقاتهرانی رای دادند؟
در «فراکسیون مستقلین» تصمیم گرفتیم برای ریاست مجلس به نامزدی که از دیگر نامزدها، با تجربه تر، معتدل تر و دارای موضع گیری های منطقی تر است، رای بدهیم.
جواد مرشدی: هفته گذشته سومین دور انتخابات هیات رئیسه مجلس یازدهم برگزار شد و قالیباف برای سومین سال متوالی در صندلی ریاست جا خوش کرد. همزمان با آشکار شدن شکاف در اردوگاه اصولگرایان در این انتخابات، برخی فعالان سیاسی این جناح ضمن متهم کردن اصلاح طلبان به اتحاد با پایداری ها، تاکید کردند که ممانعت از ریاست مجدد قالیباف بر بهارستان، انگیزه گرایش اصلاح طلبان به تندروهای اصولگرای پایداری بوده است در چارچوب همین ادعاها، اصولگرایان، رقبای اصلاح طلب خود را به همسویی و حتی همدلی با براندازان نظام و نیز خیانت متهم کردند. آیا این ادعاها و اتهامات صحت دارد؟
محمد علی محسنی بندپی، سخنگوی «فراکسیون مستقلین ولایی» مجلس به پرسش های خبرآنلاین در این باره، پاسخ داد:
تحلیل ها و خبرهایی از سوی اصولگریان منتشر شده که از موضع گیری ضدقالیباف نمایندگان اصلاح طلب و رای به آقاتهرانی نامزد پایداری ها برای ریاست مجلس حکایت دارد. از موضع و رای اصلاح طلبان، اطلاعی دارید؟
ما در «فراکسیون مستقلین ولایی» دو جلسه داشتیم و هرگز چنین بحثی مطرح نشده است.
مگر اصلاح طلبان هم عضو «فراکسیون مستقلین ولایی» هستند؟
فراکسیونی ویژه اصلاح طلبان در مجلس یازدهم وجود ندارد، نماینده های اصلاح طلب، همراه نماینده های مستقل، «فراکسیون مستقلین» را تشکیل داده اند و در اغلب موارد، تابع تصمیم گیری های این فراکسیون هستند. در انتخابات اخیر هیات رئیسه هم چهار نفر نامزد ریاست هیات رئیسه بودند و در «فراکسیون مستقلین» تصمیم گرفتیم برای ریاست مجلس به نامزدی که از دیگر نامزدها، با تجربه تر، معتدل تر و دارای موضع گیری های منطقی تر است، رای بدهیم.
شما به عنوان یک اصلاح طلب به کدام نامزد رای دادید؟
من به آقای قالیباف رای دادم.
سایر اعضای فراکسیون هم به ایشان رای دادند؟
خبر دقیق ندارم، اما همانطور که گفتم تصمیم بر این بود که از میان چهار نامزد، به فردی که متعادل تر و منطقی است رای دهیم. کسی که به دور از هرگونه هیجانات یا تصمیمات احساسی بتواند به نفع مجلس و مردم تصمیم گیری کند. با این معیارهای شفاف و کاربردی، انتخاب نامزد مطلوب نهایی، چندان دشوار نبود.
بیشتر بخوانید:
سفر خانواده قالیباف به ترکیه و جریان سیسمونی در تصمیم شما تاثیر گذار نبود؟
ما در فراکسیون به یک بخش خاص از زندگی یک نامزد نپرداختیم، بلکه بررسی جامع و کلی نامزدها را انجام دادیم. در رابطه با جریانی که برای خانواده آقای قالیباف اتفاق افتاد هم معتقدم اگر پروژکتور ریز بینی را که روی خانواده ایشان انداختند، روی خانواده اکثر مسئولین هم بیندازند، شاید به نتایج مشابهی برسند.
آقای قالیباف، برادر شهید هستند و شخصا هم از نوزده سالگی جانش را کف دست گرفته و درجبهه های نبرد از انقلاب و کشور دفاع کرده و در بیست و پنج سالگی فرمانده بوده اند و آن زمان، هرگز تصور نمی کرد، روزی نماینده یا رئیس مجلس شود و به رای مردم نیاز داشته باشد. بنابراین، صادقانه و بی چشمداشت در جبهه ها حضور فعال داشته اند. با معیار توان مدیریتی هم، ایشان، کارنامه ارزنده ای دارند و هر جا که بوده اند در مسیر خدمت حرکت و دستاوردهای خوبی ثبت کرده اند.
ممکن است، اطرافیان ایشان، خطاهایی خواسته و ناخواسته مرتکب شوند و طبیعی است، مخالفان آقای قالیباف بخواهند، این خطاها را در صورت حساب آقای قالیباف بنویسند و همین را به افکارعمومی القا کنند ولی انصاف و عدالت حکم می کند، تحت تاثیر این تبلیغات تخریبی قرار نگیریم و نقاط مثبت کارنامه عملکردی ایشان را از یاد نبریم. بنابراین، آقای قالیباف در فهرست نامزدهای موجود، گزینه برتر ریاست مجلس بودند.
ارزیابی تان از اتهام زنی برخی اصولگرایان و متهم کردن اصلاح طلبان به ضدیت با نظام و حتی براندازی چیست؟
چنین اتهاماتی اصلا، وارد نیست. اکنون، گروه و فراکسیون مستقل اصلاح طلبان در مجلس وجود ندارد. همان گونه که گفتم، اصلاح طلبان مجلس عضو «فراکسیون مستقلین» هستند و من نیز سخنگوی فراکسیون هستم. اصلاح طلبان، هم در دولت آقای روحانی که اصلاح طلبان گرایشاتی به آن داشتند و هم در دولت آقای رئیسی، نقاد و درعین حال، حامیان خوبی برای دولت بوده و هستند.
نمایندگان مجلس، نماینده مردم هستند و هر طرح و برنامه ای را که هر دولتی ارائه دهد، اگر درچارچوب تامین منافع مردم باشد، می پذیرند و اگر نباشد، نقد و انتقاد می کنند و فرقی هم نمی کند که طرف آنان دولت دوازدهم، سیزدهم یا چهاردهم باشد. نمایندگان اصلاح طلب نیز از این قاعده، مستثنی نیستند. بنابراین، منصفانه نیست هر نقد و انتقاد آنان را ناشی از انگیزه سیاسی شان دانست و با همین برداشت ناروا، نمایندگان اصلاح طلب را مورد هجمه رسانه ای قرار داد.
درواقع، طرح چنین اتهاماتی را فضا سازی غیرواقعی علیه نمایندگان اصلاح طلبان می دانید؟
بله، این اتهامات، از بیخ و بن، کذب است. ضمن اینکه فراموش نکنیم، الان، با توجه به مشکلات معیشتی مردم و شرایط اقتصادی فعلی کشور، همراهی و همدلی سه قوه، بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد و متهم کردن بی اساس اصلاح طلبان، خدمت به کشور و مردم نیست. اگر اختلاف دیدگاه و تفاوت سلیقه ای هم میان فعالان سیاسی وجود دارد، باید از طریق تفاهم و گفت و گو، حل شود یا کاهش یابد و اگر هم تفاوت نگاه ها پابرجا ماند، کسی مجاز نیست، برخلاف قانون و اخلاق، طرف مقابل را در معرض اتهام های بی پایه قرار دهد.
21212
کد خبر 1636923