نهضت علمی باقرالعلوم (ع)؛ الگوی نسل جوان برای بیانیه گام دوم انقلاب
حجت الاسلام محمد حاجی قاسمی با بیان اینکه نهضت علمی امام باقر (ع)، الگوی عملی نسل جوان برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است گفت: ما برای حل مشکلات کشور در همه زمینهها، باید از روشهای علمی استفاده کنیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارشناس مذهبی در گفتگو با "تیتریک" گفت: علم و دانش امام محمد باقر (ع) ازسرچشمه وحی نشأت میگرفت و آوازه منزلت علمی امام (ع) به حدی بود که همه تاریخ نویسان در توصیف کمالات ایشان بدون استثنا به مقام علمی آن حضرت اشاره کرده اند.
حجت الاسلام محمد حاجی قاسمی ادامه داد: از مهم ترین امتیازهای امام باقر (ع) این است که ایشان بنیانگذار انقلاب فرهنگی و نهضت علمی شیعه و بلکه اسلام شمرده می شود.
وی افزود: کمک به محرومان، نیازمندان و ستم دیدگان جامعه، اصل بزرگی در زندگانی امام باقر (ع) بود و برطرف کردن نیازهای مادی و روحی آنان را مهم ترین فعالیت های اجتماعی خود به شمار می آورد.
این کارشناس تصریح کرد: اسلام، اهمیت زیادی به خوش خلقی و برخورد نیکو با مؤمنان داده و آن را یکی از ارزش های والای اخلاقی می داند. امام باقر (ع) می فرماید: «لبخند مرد به روی برادر مؤمنش بسیار پسندیده است و ستردن غبار (اندوه) از چهره او حسنه است و خدا به چیزی برتر از شاد کردن دل مؤمن پرستش نشده است»
حجت الاسلام حاجی قاسمی گفت: امام باقر در زمان خود به احیای قرآن پرداخت و همان سفارش رسول خدا را احیا کرد و به تفسیر آیه های قرآن پرداخت، راه اجتهاد را باز کرد و در مقابل اجتهادات انحرافی، بدعتها و عادت غلو ایستاد و جبهه گرفت.
وی با بیان اینکه امام باقر (ع) بهترین الگوی ترویج و نشر و تولید علم است، عنوان کرد: ایشان در زمینههای مختلف علم و کلام، برگزاری جلسات تعلیم و تدریس همیشه پیشتاز بود و شاگردان بسیاری را تربیت کرد.
این کارشناس تاکید کرد: نقش علم در توسعه و پیشرفت کشور بی بدیل است همان گونه که هر زمان دانشمندان ما در عرصه علمی درخشیدند دشمن احساس ترس کرد.
حجت الاسلام قاسمی گفت: علم از محورهای توسعه کشور است و امام محمد باقر (ع) الگویی بی بدیل در این زمینه بودند لذا اکنون که خروجی علم دانشمندان ایرانی در عرصه واکسن کرونا بیرون آمده است و رهبری در این عرصه پیشگام بودند؛ مردم نیز از دانش ایرانی حمایت کنند.
وی افزود: در زمان اوج کرونا که کشورهای توسعه یافته دنیا به غارت اموال یکدیگر روی آورده بودند؛ فرمان کمک مومنانه رهبری زخمی بر مرهم دل فقیران و نیازمندان شد.
این کارشناس تاکید کرد: برای خودکفایی در همه عرصه ها علم پیشگام است و دانشمندان ایرانی ثابت کرده اند که فعل خواستن را صرف کرده اند لذا به علم این دانشمندان اعتماد کنید.
وی با اشاره به اینکه روش امام باقر (ع) در توسعه و تولید علم میتواند راهبردی برای جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب باشد، گفت: رهبری از جوانان خواستند شانه خود را زیر بار مسئولیت قرار دهند زیرا برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی باید از سیره علمی و عملی اهلبیت (ع) بهره برد.
این کارشناس بابیان اینکه امام باقر (ع) از شیوه تقیه بهترین بهره را برای پیشبرد و احیای دین و تبیین دیدگاه اسلام در امور مختلف بردند، بیان کرد: یکی از راههای مؤثر امام (ع) برای توسعه معارف اهلبیت، به تعبیر رهبری تشکل سازی بود؛ کاری که امروز روی زمینمانده و لازم است انجام شود.
حجت الاسلام قاسمی در خاتمه خاطرنشان کرد: درس موثری که از عملکرد علمی امام باقر (ع) برای امروزمان و حرکت در مسیر ایجاد تمدن نوین اسلامی می گیریم، تشکل سازی برای تربیت نیروی تراز است.
انتهای پیام /