سه‌شنبه 6 آذر 1403

نوبخت مطرح کرد: ارائه آماری از صادرات نفت و رشد اقتصادی در سال گذشته

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نوبخت مطرح کرد: ارائه آماری از صادرات نفت و رشد اقتصادی در سال گذشته

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای سال 98 به رغم اینکه در طی سالهای گذشته حتی نرخ رشد مثبت دو رقمی داشتیم اما در سال گذشته نرخ رشد اقتصادی با نفت از منفی 10.1 به منفی 1.8 رسیده است.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه صبح امروز (سه‌شنبه) با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، گزارشی از برنامه‌های سازمان مبتوع خود به نمایندگان مجلس یازدهم ارائه کرد.

نوبخت در ابتدای اظهارات خود گفت: موضوع اصلاح ساختار بودجه و جهت تولید که مورد تاکید رهبر انقلاب بود یکی از موضوعات اصلی مدنظر سازمان برنامه و بودجه بوده که باید به پیش برود. همچنین برنامه ویژه‌ای برای اشتغال مولد و گسترده در نظر گرفته شده و برای هر یک از استان‌ها برنامه اشتغال مشخص داریم و نمایندگان محترم باید توجه داشته باشند که باید از مسئولان دستگاه اجرایی استان خود توضیح بخواهند که چقدر این برنامه‌ها به مرحله اجرا رسیده است.

وی افزود: برنامه ویژه‌ای برای مناطق روستایی و عشایری است که لازم است نمایندگان محترم توجه ویژه‌ای به نظارت بر نحوه اجرا آن در استان خود داشته باشند. و نهایتا برنامه مقابله با فقر مطلق یا کاهش فقر مطلق را داریم. همچنین برای دولت جای افتخار است که برنامه آمایش سرزمینی را به مجلس یازدهم تقدیم کند. سند آمایش منطقه‌ای و ملی در آینده‌ای نزدیک که خواست دیرینه نظام بوده است را در برنامه خود قرار دادیم که این مسئله همواره یکی از مطالبات رهبر انقلاب بوده که سند آمایش سرزمین که بر اساس آن ما بدانیم که بخش‌های مختلف کشور چه ظرفیت برای سرمایه‌گذاری دارند را بدست آوریم.

نوبخت با اشاره به وضعیت صادرات نفت و گاز و درآمدهای حاصل از این بخش گفت: ما در حوزه صادرات نفت و گاز در یک دهه گذشته همواره با فراز و نشیب مواجه بودیم. فراز و نشیبی که البته به سمت کاهنده بوده است. به طوری که از 119 میلیارد دلاری که در آغاز دهه 90 بود در سال گذشته به 8.9 میلیارد دلار رسیدیم و اینکه در سال جاری این رقم به چه میزانی خواهد رسید را انشاالله بنده در جلسه غیرعلنی که نمایندگان محترم خواهد داشت، عرض می‌کنم.

وی افزود: همت دولت و سازمان برنامه این است که نفت را کنار گذاشته و برنامه‌های اقتصادی کشور را بدون در نظر گرفتن درآمدهای نفتی مدنظر قرار دهیم. ما اقتصاد بدون نفت را طراحی کردیم و معتقدیم که اگر کشور درآمد غیرنفتی مشخصی داشته باشد، قادر است کشور را بدون منابع نفتی اداره کند. همچنین سرانه تولید ناخالص داخلی با فراز و فرود در این دهه در سال 98 متاسفانه نسبت به سال 88 تقلیل پیدا کرده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به رشد اقتصادی فعلی کشور گفت: برای سال 98 به رغم اینکه در طی سالهای گذشته حتی نرخ رشد مثبت دو رقمی داشتیم اما در سال گذشته نرخ رشد اقتصادی با نفت از منفی 10.1 به منفی 1.8 رسیده است. یعنی رشد اقتصادی بدون نفت ما که در سه ماهه اول منفی یک بود در سه ماهه دوم صفر شد و در سه ماهه سوم 0.8 درصد مثبت را تجربه کردیم. یعنی اگر ما نفت را از اقتصاد کشور حذف کنیم تنها 0.8 درصد مثبت رشد اقتصادی را تجربه خواهیم داشت که با هدف گیری صورت گرفته در برنامه ششم که رشد اقتصاد باید بدون درآمد نفتی مثبت 8 درصد باشد فاصله زیادی داریم.

ادامه دارد...

انتهای پیام /