نگاهی به ادبیات دوران صفویه با «هَزاران پارسی در سرزمین هزار ایزد»
«هَزاران پارسی در سرزمین هزار ایزد» کتابی از محمدرضا بیرنگ و کمال شفیعی در انتشارات سورهمهر به چاپ رسید.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،این اثر ارزشمند به بررسی محتوای سبک هندی با تکیه بر زندگی و شعر چهار شاعر نابختیار درعصر صفوی میپردازد. کتاب با نگاهی آکادمیک نوشته شده و از1000 شاعر در متن آن نام برده شده است.
«هَزاران پارسی در سرزمین هزار ایزد» تاریخ ادبیات را در 3 قالبِ ادبیات ملی، منطقه غرب و شاعران اسدآباد که چهارمیر بودهاند، بررسی میکند.
کتاب از دو بخش تشکیل شده: بخش اول با عنوان «داستان کاروان کوچ» و با سرفصلهای «کوتاه و مختصر از ادبیات»، «جایگاه صفویه در نظام سیاسی ایران»، «تکثر ادبی»، «کشمیر یا ایران صغیر» اطلاعات جامعی از ادبیات در دوران صفویه به دست مخاطب میدهد.
بخش دوم با عنوان «چهارمیر در اقلیم کشمیر» به چهار شاعر نابختیار اهل اسدآباد «میرالهی اسدآبادی»، «میرزا عبدالغنی اسدآبادی»، «میرمغیثالدین محوی» و «میرجلالالدین» میپردازد که مزار همگی در هندوستان است. در پایان کتاب هم اعلام و کتابنامه جای گرفته است.
خطشکنی سوره مهر باید تداوم داشته باشد / توسعه مخاطب اولویت اصلی ماستبه گفته کمال شفیعی یکی از مولفان این اثر، کلمه «هَزاران» به معنای پرندگان خوشآواز و «سرزمین هزار ایزد» به معنای سرزمین هزار خداست. در واقع سرزمین هزار ایزد کنایهای از سرزمین هند است.
«هَزاران پارسی در سرزمین هزار ایزد» با شمارگان 300 نسخه و با 592 صفحه با قیمت 345 هزار تومان در بازار نشر موجود است.