دوشنبه 5 آذر 1403

نگاهی به سریال «از سرنوشت»؛ داستان دو زندگی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
نگاهی به سریال «از سرنوشت»؛ داستان دو زندگی

سریال تلویزیونی «از سرنوشت» روایتی متفاوت از زندگی دو نوجوان بود که توانست نظر مخاطبان را به خود جلب کنند.

حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در روز‌هایی که سینمای کودک، وضعیت مناسبی ندارد پخش سریالی با موضوع کودکان از شبکه‌ای سراسری و پر قدمت مانند شبکه دو، اتفاق مبارکی است. شبکه‌ای که بیش از سایر شبکه‌ها، همواره در طول عمر طولانی خود، همراه نوجوانان و کودکان بوده و دغدغه این گروه سنی از مسائلش محسوب می‌شده است.

سریال «از سرنوشت» که در قالب دو فصل به‌صورت هر شبی روی آنتن شبکه دو رفت، گواه این دغدغه مندی شبکه دوست. سریالی که به موضوع کودکان بی‌سرپرست می‌پرداخت. داستان دو کودک بی‌سرپرست در بستر زمان، نمایشی‌شده بود و تعداد زیادی بازیگر کارکشته و جوان هم در آن حضور داشتند. درواقع بیننده «از سرنوشت»، سرنوشت این دو کودک را از کودکی تا نوجوانی و جوانی به نظاره می‌نشست.

نکته حائز اهمیت این است که کار درباره کودکان و با کودکان، هر دو سخت ولی جذاب است. سوژه‌ای که محورش، کودکان باشند طبعا هم ابعاد مختلف روانشناسی و جامعه‌شناسی دارد و هم استفاده از کودکان در قالب بازیگر، کاربلدی و آرامش خاص تیم سازنده را طلب می‌کند. نکته جالب دیگر درباره از سرنوشت، به هم‌پیوستگی سریال باوجود دو فصلی بودن آن و کارگردانی متفاوت هر فصل بود.

فصل اول را محمدرضا خردمندان و فصل دوم را علیرضا بذرافشان کارگردانی کرده بودند. خردمندان که با ساخت فیلم سینمایی بیست‌ویک روز بعد، نشان داده بود در حوزه ساخت فیلم درباره کودکان و نوجوانان، موفق است؛ به‌خوبی از پس ساخت فصل اول برآمده بود. فصلی که در آن، شاهد دوران کودکی هاشم و سهراب بودیم. فصل دوم را هم علیرضا بذرافشانی ساخته بود که سابقه نوشتن و ساخت آثار دیدنی فراوانی در تلویزیون دارد. او با نوشتن فیلم‌نامه سریال‌هایی مانند خط قرمز و تب سرد به‌خوبی نشان داده بود که فضای جوانان را می‌شناسد. او با این تجربه، فصل نوجوانی و جوانی سهراب و هاشم را ساخت.

نکته جالب‌توجه از سرنوشت، تنوع بازیگران بود. در فصل اول شاهد حضور بازیگرانی مانند پوریا پور سرخ، مجید واشقانی، لیلا بلوکات، حبیب دهقان نسب و حسین پاکدل بودیم. در فصل دوم هم هنرنمایی بازیگرانی مثل علیرضا آرا، شبنم فرشاد جو، مائده طهماسبی، سید مهرداد ضیایی و فریبا نادری را دیدیم. بازیگران سهراب و هاشم در فصل کودکی، راستین عزیز پور و امیررضا فرامرزی بودند که در فصل دوم، دارا حیایی و کیسان دیباج به‌جای آن‌ها، جوانی هاشم و سهراب را بازی کردند.

بازی دارا حیایی، پسر امین حیایی در این سریال، باعث شد تا این بازیگر جوان، بیشتر از فیلم شعله‌ور حمید نعمت‌الله به چشم بیاید. همچنین حضور پررنگ تعداد زیادی بازیگر کارکشته و گزیده کار نشان می‌دهد هم فیلم‌نامه، آن‌ها را برای بازی قانع کرده و هم فضای کاری.

فصل‌به‌فصل و قسمت به قسمت از سرنوشت بر میزان مخاطبان این سریال افزوده می‌شد. علت این ماجرا را می‌توان اصرار مسئولان پخش شبکه دو بر پخش منظم و سر ساعت این سریال دانست. تمام شصت قسمت این دو فصل، سر ساعت 21:30 روی آنتن شبکه دو می‌رفت و بنابراین شاهد قراری نانوشته میان شبکه دو و مخاطبانش بودیم. با چنین پشتوانه‌ای، سریال از سرنوشت در مسیر ساخت فصل سوم این مجموعه قرار دارد. فصلی که به گفته تهیه‌کننده‌اش از دو فصل قبلی، فراز و نشیب بیشتری خواهد داشت.

مسیری که نشان می‌دهد مسئولان شبکه دو همچنان برساخت سریال‌هایی با محوریت نوجوانان تأکید دارند. موفقیت فیلم خورشید مجید مجیدی در جشنواره فیلم فجر که به موضوع کودکان کار می‌پرداخت و استقبال مخاطبان از سریال از سرنوشت گواه این ادعاست که حوزه نوجوانان و کودکان، حوزه سخت، ولی گیرایی برای ساخت آثار نمایشی است.

یادداشت از سعیده نیک اختر

انتهای پیام /