نگاهی به نوگرایی در برنامههای مذهبی تلویزیون / خلاقیتی که به «آفتاب شرقی» هم رسید
نوگرایی و ایجاد خلاقیت در ساخت آثار مذهبی تلویزیون لازم و ضروری است؛ همانطور که در ساخت برنامههای مذهبی همچون «آفتاب شرقی» تیم برنامهساز به این سمت حرکت کردهاند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، معمولاً مناسبتهای مذهبی در چند سال اخیر پاشنه آشیل بسیاری از نقدها به صداوسیما بود اما یکی دو سالی است با ساخت آثاری همچون «حسینیه معلی» و توجه به خلاقیت و نوآوری در ساخت برنامههای دینی و مذهبی، دیگر تلویزیون از اتکا به سریالسازی به سمت برنامهسازی رفته است.
در همین راستا برخی از کارهای مذهبی شاخص که سالها روی آنتن بودهاند هم ترجیح دادند با تغییراتی در ساختار به آنتن بازگردند. اتفاقی که در برنامههایی همچون «آفتاب شرقی» افتاد و دستاندرکارانش متوجه شدند بایستی با توجه به عنصر نوگرایی این برنامه را ادامه دهند.
با نگاهی به برخی از برنامههای مذهبی تلویزیون و «آفتاب شرقی» که سری جدید آن به تازگی به آنتن تلویزیون رسیده میتوان به این نکته رسید که دیگر قرار نیست این برنامهها تابع فرمهای قالب و کلیشهای گذشته باشند. و مخاطبان بیشتری پایِ تماشای برنامهای بنشینند که برای لحظه اذان و هنگامه نماز طراحی شده است.
اما چرا نوگرایی و استفاده از خلاقیت در ساخت برنامههای دینی و مذهبی تلویزیون اهمیت دارد؛ با نگاهی به برنامه «آفتاب شرقی» میتوان به این نکته رسید.
سه دوبله جدید تلویزیون؛ از فیلمی تخیلی تا انیمیشنی الهامگرفته از مولاناخارج شدن از قالب استودیویی و بهرهگیری از محضر علما و فضلای سراسر کشور یکی از تغییرات قابل توجه در سری جدید این مجموعه تلویزیونی است که با استفاده درست و اصولی تهیهکننده و عوامل جوان آن، موجب شده «آفتاب شرقی» هر هفته در یکی از لوکیشنهای تاریخی - مذهبی شهرهای مختلف ایران ضبط و آماده پخش شود.
بهرهمندی از نظرات ارزشمند علمای برجسته و نام آشنای ایران اسلامی همچون آیتالله دژکام امام جمعه شیراز، آیتالله علمالهدی امام جمعه مشهد، آیتالله علی رضایی تهرانی استاد حوزه و دانشگاه، آیتالله رمضانی استاد حوزه، حجتالاسلام والمسلمین دکتر گرجیان استاد حوزه و دانشگاه، آیتالله عابدینی امام جمعه قزوین، حجتالاسلام والمسلمین دکتر نخاولی استاد حوزه و دانشگاه و دیگر کارشناسان مسائل دینی با تمرکز بر طرح و گفتوگو پیرامون یک موضوع واحد در هر هفته؛ فرصت بهرهمندی از یک کلاس ارزشمند معارفی و اخلاقی را برای مخاطبین رسانه ملی فراهم آورده است.
یکی دیگر از آیتمهای خلاقانه و جذاب که ضمن تنوع بخشیدن به فضای برنامه مورد توجه مخاطبین برنامه قرار گرفته، بهرهگیری هوشمندانه از لوکیشنهای تاریخ مذهبی شهرهای مختلف ایران است که تابلویی زیبا از غنای دینی و فرهنگی این مرز و بوم را در قاب جادویی تلویزیون به تصویر میکشد.
این برنامه تلویزیونی هر روز در لحظات نورانی اذان ظهر پخش میشود، با محتوایی متنوع به بیان شاخصها و ملاکهای ارزشمندی از معارف اسلامی و سبک زندگی دینی از قبیل انس با قرآن کریم، تقوای اجتماعی، صبر، نقش زن در تمدن نوین اسلامی، رزق حلال و... میپردازد.
«آفتاب شرقی» مجموعهای گفتوگومحور با هدف تبیین دین اسلام و تطبیق آن با زندگی اجتماعی است هر روز به جز جمعهها، از شبکه یک سیما پخش میشود.