نگذاریم زخمهای کودکی فرزندانمان تا آخر عمر باقی بمانند / بینایی سنجی کودکان را جدی بگیرید
گروهی از معلولان نابینایان و کم بینایان هستند که این افراد به دلیل بیماری، مشکلات ژنتیکی، سانحه و یا مادرزادی دچار چنین معلولیتی شده اند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، در ایران روز بیست و چهارم مهر را روز عصای سفید نامیدهاند. عصای سفید میتواند ضامن جان و سلامت یک نابینا باشد. اگر عصای سفید را نبینیم این ماییم که نابیناییم.
قصه روشندلان روایت انسانی است که نشستن در کنج عزلت را بر نمی تابد و زندگی را طور دیگری معنا می کند و ناتوانی را به سخره گرفته و از پای نمی نشیند.
امروزه نابینایان بسیاری را میشناسیم که اگر نگوییم بهتر از افراد بینا، لااقل در حد آنها، در تمام عرصههای مختلف علمی و هنری میدرخشند و وجود این افراد است که ثابت کرده نابینا کسی نیست که از نعمت بینایی برخوردار نیست بلکه نابینایی در مفهوم وابستگی و درماندگی است.
نابینایی یک معلولیت است / آرامش کنونی زندگیم را مدیون آیه آیه های قرآن هستم
گلبهار سپهری 38 ساله روشندل کرمانشاهی و حافظ قرآن که امسال در چهل و پنجمین دوره مسابقات قرآنی در کرمانشاه توانست رتبه دوم خواهران را کسب کند در گفتگو با مرصادنیوز اظهار کرد: آرامش کنونی زندگیم را مدیون آیه آیه های قرآن هستم.
وی با بیان اینکه توفیق حفظ قرآن یک عنایت از طرف پروردگار است، گفت: قرآن روش درست زیستن را به انسانها میآموزد و تضمین کننده سعادت فردی و اجتماعی و دنیوی و اخروی اوست.
سپهری گفت: اگر بخواهم بگویم هیچ محدودیتی ندارد اشتباه است نابینایی یک معلولیت است و این وظیفه ماست به نوعی در این جامعه زندگی کنیم تا این معلولیت را جبران کنیم و قطعا گاهی اوقات شرایط را سخت کرده اما همیشه تلاش کردهام از زندگی عقب نیفتم. و الآن خوشبختانه بچه های نابینا می توانند از همه نوع امکانات استفاده کنند.
این روشندل و حافظ قرآن خاطرنشان کرد: البته اگرچه گاهی خداوند یک حسی را از فردی میگیرد ولی حسهای دیگر را قوی میسازد لذا نابینایان با وجود این که از نعمت چشم محروم هستند اما هوش و شنوایی بسیار قوی دارند.
کرمانشاه 5333 "نابینا و کم بینا" دارد / بینایی سنجی کودکان 3 تا 6 ساله را جدی بگیرید
فرحنار محمدی در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: گروهی از معلولان نابینایان و کم بینایان هستند که تاکنون 5333 نفر در استان کرمانشاه شناسایی و تحت پوشش حمایت های اداره کل بهزیستی استان قرار گرفته اند.
مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه بیشترین تعداد جمعیت نابینایان استان، آقایان هستند، افزود: این افراد به دلیل بیماری، مشکلات ژنتیکی، سانحه و یا مادرزادی دچار نابینایی در حد خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید دچار چنین معلولیتی شده اند.
وی گفت: از مهمترین مشکلات افراد نابینا و کم بینا تردد در معابر شهر به خصوص چهار راه ها و خیابان ها و همچنین نبود امکانات کافی رفاهی برای این قشر آسیب دیده به شمار می رود.
محمدی عنوان کرد: در استان یک مرکز توانبخشی حمایت از خانواده و کودکان نابینا و کم بینا به این افراد و خانواده خدمات حمایتی در حوزه آموزش و پزشکی به آنها ارائه می دهد.
وی ادامه داد: در حوزه تجهیزات توانبخشی برای افراد نابینا و کم بینا عصای سفید، لوح و قلم، دستگاه ضبط صدا، اسپیکر، ساعت و ماشین حساب گویا برای این عزیزان فراهم می شود که بعدا بنا به تشخیص آموزش پرورش استثنایی می توانند در مدارس ادامه تحصیل دهند.
این مسئول با اشاره به اینکه 7 تیم ثابت و سیار در سطح کرمانشاه کار غربالگری را انجام میدهند، خاطرنشان کرد: غربالگری های ویژه از سنین 3 تا6 سال در کودکان انجام می شود تا از نابینایی و تنبلی چشم (بیماری آمبلیوپی) جلوگیر ی و پیشگیری به عمل آید و در صورت مشاهده کودک دارای مشکل خدماتی چون کمک هزینه خرید عینک و در صورت لزوم عمل جراحی شامل می شود.
وی گفت: در شش ماهه امسال 35 هزار کودک غربالگری شدند که از این تعداد 323 نفر دارای مشکل بینایی شناسایی شدند که برخی از آنها نیاز به عمل جراحی دارند و تعدادی هم با تجویز دارو و عینک مشکلشان برطرف می شود.
به گزارش مرصاد، راستی آیا امروز در مدارس قانون عصای سفید را آموزش میدهند؟ آیا بچههای میدانند رودکی شاعر بزرگ ایرانی که هزار سال پیش میزیسته نیز نابینا بوده است؟
طبق قانون اساسی کشور افراد نابینا، حق بهرهگیری از تمام امکانات رفاهی معمول در جامعه را دارند. حقوق اجتماعی نابینایان را به رسمیت بشناسیم و رعایت کنیم که کمترین و نماد آنها توجه به عصای سفید است.
انتهای پیام /