چهارشنبه 7 آذر 1403

نیازمند نهضت تألیف در حوزه کتاب کودک هستیم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
نیازمند نهضت تألیف در حوزه کتاب کودک هستیم

اراک - مدیرکل توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم توجه به نهضت تالیف در حوزه کتاب کودک گفت: اکثر کتاب های حوزه کودکان ترجمه است.

اراک - مدیرکل توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم توجه به نهضت تالیف در حوزه کتاب کودک گفت: اکثر کتاب های حوزه کودکان ترجمه است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین ظریفیان در جریان سفر به استان مرکزی و بازدید از کتابفروشی های اراک و دیدار با ناشران، در جمع خبرنگاران با اشاره اینکه این اداره کل در حوزه محتوا و ناشران فعالیت دارد، اظهار کرد: به استان مرکزی افتخار می‌کنم، این استان به عنوان یک استان صنعتی در ذهن‌ها جا افتاده است، اما ظرفیت فرهنگی و پتانسیل موجود در این زمینه در این استان، ارزشمند است و نشان می‌دهد که در معرفی این اقلیم باید توجه ویژه ای می‌کردیم.

وی با بیان اینکه مدیران فرهنگی و رسانه‌ای باید نگاه خاصی به استان مرکزی داشته باشد، افزود: مدیران استانی و مدیران ملی برای معرفی این ظرفیت‌ها باید تلاش بیشتری داشته باشد.

ظریفیان با تاکید بر لزوم توجه ویژه به ناشران، گفت: توجه به این قشر در دستور کار وزارتخانه است، سیاست عدالت فرهنگی که مورد توجه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است، توسط معاونت فرهنگی به خوبی در حال پیگیری است، همچنین حمایت از حقوق ناشران، کمک به انتشار کتاب‌های ارزشمند و خرید کتاب‌های ناشران از وظایف وزارتخانه است. از طرفی ناشران مباحث صنفی دارند که در حال رسیدگی به آنها هستیم و ظرفیت‌های خوبی به لحاظ قانونی ایجاد شده که اداره کل پیگیر آنهاست. برای کتابفروشان ظرفیت جدیدی نیز در دستور کار قرار دارد که تا امروز امور قانونی و حقوقی آن نیز به انجام رسیده است.

وی تخفیف در حامل‌های انرژی، مباحث مالیاتی، تسهیل و تسریع در ارائه خدمات وزارتخانه به ناشران و پدیدآورندگان کتاب همچون ایجاد سامانه جامع ناشران که تمامی خدمات مربوط به ناشران از دو ماه پیش کاملاً الکترونیکی شده است را از جمله ظرفیت‌های جدید در نظر گرفته شده برای کتابفروشان برشمرد.

مدیرکل توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اهدای کتاب بیان کرد: در این سفر موضوع اهدا و خرید حمایتی از کتاب را برنامه ریزی کردیم و به عنوان یک برنامه کلی دنبال خواهد شد.

وی با اشاره به توسعه کتاب‌های مجازی و صوتی اظهار کرد: تا پیش از صدور مجوز برای کتاب‌های الکترونیکی، شاکله کنونی را نداشت، در شورای عالی انقلاب فرهنگی این مسئله مورد توجه قرار گرفت و مشمول مصوبه 660 اصلاحی شد. برای ناشران برنامه‌های تشویقی خوبی لحاظ شده است و به دنبال تحقق آنها هستیم، همچنین در حوزه کتاب الکترونیکی نیز یارانه‌هایی مدنظر است.

وی تاکید کرد: بخش قابل توجهی از مخاطبان از جمله جوانان علاقمند به استفاده از محتوای کتاب در فضای مجازی هستند بر همین اساس توجه به سکوهای اینترنتی در دستور کار قرار دارد و امید است که خدمات خوبی ارائه شود.

ظریفیان با تاکید بر توجه به کتاب کودک، افزود: حوزه کتاب کودک نیازمند تقویت جدی است، در حال حاضر حمایت از ناشران و پدیدآورندگان در حال پیگیری است. به نهضت تألیف در حوزه کتاب کودک نیاز داریم چراکه بخش قابل توجهی از کتب حوزه کودکان ترجمه و حاصل یک فرهنگ وارداتی و در مواردی مغایر با فرهنگی بومی و ایرانی و اسلامی است، هرچند که مراحل مجوزگیری این کتب به درستی طی می‌شود، اما به هر حال فرهنگ غیربومی را دارد.

وی تصریح کرد: کشور ظرفیت‌ها و استعدادهای قلمی بسیار خوبی دارد که باید مورد حمایت قرار گیرند تا فعال شوند، کار ترجمه، گردش مالی برای مترجمان دارد، اما خلق ایده و اثر کمتر در آن دیده می‌شود و بالندگی فکری مؤثری را در این حوزه شاهد نیستیم. اگر حوزه تألیف فعال شود چند برابر حوزه ترجمه برکات محتوایی، فکری و گردش مالی دارد و به رونق حوزه تألیف و نویسندگی کمک کرده و اشتیاق برای دیده شدن آثار را بالا می‌برد.