نیاز سالانه کشور به برنج چقدر است؟
اقتصادنیوز: طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی نیاز سالانه کشور به برنج سفید بین 3 تا 3.5 میلیون تن است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی نیاز سالانه کشور به برنج سفید بین 3 تا 3.5 میلیون تن است که بخش عمده آن از محل تولید داخلی و بخشی از کسری یعنی بین 800 هزار تن تا یک میلیون تن از محل واردات تامین می شود.
در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم قیمت برنج ایرانی به دلیل ممنوعیت واردات در فصل برداشت محصول برنج داخلی به شدت افزایش پیدا کرد و شرایط اقتصادی و معیشتی مردم باعث شد که اقبال به سمت مصرف برنج خارجی باشد، به طوری که در سال 1401 حدود یک میلیون و 783 هزار تن برنج وارد کشور شد که از این میزان یک میلیون و 363 هزار تن سهم بخش خصوصی بود و دولت در مقاطعی توانست زمان ممنوعیت واردات را برای تنظیم بازار کاهش دهد؛ همچنین تنظیم بازار این محصول را در اختیار بخش خصوصی قرارداد شد.
خبر مرتبط این استان در تولید برنج سفید صدرنشین استاقتصادنیوز: مازندران با تولید بیش از 916 هزار تن برنج سفید، بار دیگر عنوان برترین تولیدکننده این محصول در کشور را از آن خود کرد.
طی سه سال اخیر حفظ اراضی شالیزاری، افزایش تولید در واحد سطح، بهکارگیری و تامین بذر اصلاح شده و ارقام کیفی و پرمحصول، بازسازی و نوسازی شالیکوبیها، رشد مکانیزاسیون برنج، تغذیه گیاهی و مصرف متعادل کودهای ازته، فسفاته و پتاسه، مدیریت آفات، بیماریها و علفهای هرز، توسعه روشهای نوین مانند کشت مکانیزه با نشاکار و خشکهکاری در مناطق تحت تنش آبی، برداشت مکانیزه با کمباینهای ویژه شالیزاری و افزایش سطح رتون از اقدامات خوبی بوده که منجر به بهبود کیفی و کاهش ضایعات برنج سفید شد.
براساس آمارها سطح زیرکشت برنج کشور 770 هزار هکتار است که در دولت سیزدهم علیرغم اینکه افزایشی در سطح زیرکشت برنج در استان های شمالی کشور رخ نداد، بلکه تلاشهای حمایتی دولت از تولیدکنندگان و بهکارگیری مکانیزاسیون در اراضی شالیزاری باعث رشد تولید این محصول استراتژیک و ارزشمند شد.
همچنین ضریب تبدیل برنج با ورود کمباینهای جدید و تخصصی، اصلاح ساختار شالیکوبیها و مدیریت مناسب در شالیزارها افزایش مطلوبی پیدا کرد تا جایی که در دولت سیزدهم مکانیزاسیون کاشت و برداشت برنج با حدود 10 درصد افزایش ظرف سه سال اخیر به ترتیب به 72 و 90 درصد رسید.
برنجکاران در گذشته با خرمنکوب برنجها را میکوبیدند و یا از کمباینهای برداشت غلات در شالیزارها استفاده میکردند که علاوه بر شکستگی دانه برنج، ضایعات و ریزش زیادی در زمان برداشت محصول داشت، اما با ورود کمباینهای جدید برنج و همچنین اصلاح ساختار شالیکوبیها ضایعات برنج در زمان برداشت و پس از برداشت محصول کاهش یافت.
کمباینهای جدید برنج به علت داشتن تکنولوژیهای نوین به راحتی وارد شالیزارها میشوند و به موقع و در بهترین زمان ممکن عملیات برداشت محصول برنج را انجام میدهند که تمامی اینها منجر به کاهش هزینههای تولید، تسهیل در برداشت، افزایش عملکرد و تولید در مزارع برنج شده است.
خبر مرتبط انتشار اطلاعیه وزارت جهادکشاورزی / زمان شروع ثبت سفارشات جدید برنج مشخص شداقتصادنیوز: وزارت جهادکشاورزی در اطلاعیه ای زمان شروع ثبت سفارش جدید برای برنج و حبوبات را فردا 11 تیر ماه 1403 اعلام کرد.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید