چهارشنبه 30 آبان 1403

نیروهای مسلح با قدرت پیش بینی، تصمیم سازِ نبردهای احتمالی باشند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
نیروهای مسلح با قدرت پیش بینی، تصمیم سازِ نبردهای احتمالی باشند

جانشین وزیر دفاع گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بر خود لازم می‌داند تا با توسعه‌ی چهار مولفه فناوریِ سخت افزار، نرم افزار، مغز افزار و سازمان افزار، تصمیم سازِ نبردهای احتمالی آینده باشد.

جانشین وزیر دفاع گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بر خود لازم می‌داند تا با توسعه‌ی چهار مولفه فناوریِ سخت افزار، نرم افزار، مغز افزار و سازمان افزار، تصمیم سازِ نبردهای احتمالی آینده باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سید مهدی فرحی در همایش مدیران کل پدافند غیر عامل استان‌های سراسر کشور، گفت: سرعت تغییرات فناورانه و پیشرفت فناوری‌ها در دنیا یکی از کلان روندهای اصلی محاسبات راهبردی است و لازم است همه بخش‌های دفاعی متناسب با این سرعت و با در نظر داشتن اولویت‌های دفاعی مسیر حرکت و عمل خود را ترسیم نمایند.

وی با تشریح برخی از تهدیدات فناورانه از ابعاد مختلف و بررسی آثار متفاوت آنها برای دفاع، لازمه موفقیت را نگاه تیزبینانه و هوشمندانه عنوان کرد و افزود: برای همگام سازی وزارت دفاع با پیشرفت‌های دنیا، از روش‌های ابتکاری و خلاقانه خوبی استفاده شده است و از طرفی در سطح ملی نیز همکاری‌های خوبی با بخش‌های ملی و کشوری و هم چنین با سازمان پدافند غیرعامل وجود دارد.

جانشین وزیر دفاع با تشریح راهبردهای وزارت دفاع در خصوص پدافند غیر عامل، اظهار کرد: در ساختار وزارت دفاع برای انجام این‌ماموریت تمهیداتی صورت گرفته است که در موضوعات مختلفی از جمله کمک به حادثه دیدگانِ سیل و زلزله و رخدادهای طبیعی همچون آتش سوزی جنگل‌ها و... منشأ اثرات فراوانی شده است.

سردار فرحی افزود: وزارت دفاع «قرارگاه پدافند غیر عامل» را تشکیل داده است تا مأموریت‌هایی از جمله شناسایی و رصد تهدیدات، فراهم آوری و هماهنگی زیر ساخت‌های سخت افزاری و پشتیبانی شبانه روزی نرم افزاری را متناسب با نوع تهدیدات و بروز مخاطرات، نه تنها غافلگیر نشده، بلکه در کمترین زمان، مناسب‌ترین اقدام را در راستای شناسایی و دفع و پاسخ به تهدیدات به کار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان تغییر شکل جنگ‌های سنتی به جنگ‌های ترکیبی و پیچیده، تصریح کرد: امروزه متناسب با قدرت کشورها، شکل نبردها نیز پیچیده‌تر شده و در واقع جنگ‌های ترکیبی (فیزیکی، پرتویی، زیستی، میکروبی، سایبری، شناختی) جایگزین جنگ‌های کلاسیک و سنتی شده‌اند.

جانشین وزیر دفاع اضافه کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران با راه اندازی زیر ساخت‌های مقابله با انواع تهدیدات زیستی، پرتویی و شیمیایی، قادر است تهدیدات در این خصوص را شناسایی کند.

سردار فرحی تصریح کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی با توسعه‌ی چهار مؤلفه‌ی فناوریِ سخت افزار، نرم افزار، مغز افزار و سازمان افزار، باید با قدرت پیش بینی نبردهای آینده و اکتساب آمادگی‌های لازم، تصمیم سازِ نبردهای احتمالی آینده باشد.

وی با بیان اینکه به طور کلی تلاش وزارت دفاع در حوزه پدافند غیر عامل بر دو اصل عدم غافلگیری و همچنین تأمین نیازمندی‌های تحقق این مهم در سطح نیروهای مسلح و کشوری است، تصریح کرد: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح 51 شهرِ کشور را به امکانات و تجهیزات مورد نیاز پدافند غیر عامل تجهیز کرده و آماده است هر نوع همکاری و هماهنگی با سازمان پدافند غیرعامل کشور را در راستای تقویت کشور در ابعاد مختلف به کار گیرد.