نیکخواهبهرامی: حتما لیگ جذابیت نداشته که باشگاهها علاقهای به تیمداری ندارند / جذب مربی خارجی غیرممکن است
کاپیتان تیم ملی بسکتبال گفت: تقریبا چهار ماه میشود که بسکتبال ما کاملا در تعطیلی قرار دارد و این تعطیلی به ضرر ما شده است.
صمد نیکخواهبهرامی در گفتوگو با میزان، در خصوص اینکه آیا برگزاری لیگ در شرایط کرونا تصمیمی منطقی است یا خیر، اظهار داشت: درست است لیگ بسکتبال در تعطیلی به سر میبرد، اما حداقل باید برنامهریزی درستی صورت گیرد تا تکلیف بازیکنان و باشگاهها هر چه زودتر مشخص شود. باید فرض را روی این موضوع بگذاریم که یک روزی از شر این ویروس کرونا راحت میشویم یا اینکه این ویروس همچنان در کنار ما خواهد بود.
*خیلی مناسب نیست همه چیز را روی بلاتکلیفی بگذاریم
وی افزود: خیلی مناسب نیست همه چیز را روی بلاتکلیفی بگذاریم. بهتر است تصمیمی گرفته شود که همه از این بلاتکلیفی در بیاییم، چرا که ممکن است این آثار بیبرنامگی بعد از کرونا بیشتر به ما لطمه بزند. باید برنامهریزی کنیم تا آسیب بیشتری به ما وارد نشود. تقریبا چهار ماه میشود بسکتبال ما کاملا در تعطیلی قرار دارد و این تعطیلی به ضرر ما شده، هر چند که این مسئله تنها مختص به بسکتبال نیست و سایر رشتههای ورزشی هم با چنین مشکلی مواجه هستند.
کاپیتان تیم ملی بسکتبال تصریح کرد: هنوز نمیدانیم بسکتبال ما از چه زمانی بار دیگر شروع به جوانهزدن میکند. این بلاتکلیفی از خیلی جهات میتواند تبعات منفی در بر داشته باشد. باید راه حلی اتخاذ شود تا بیشتر از این ضربه نبینیم.
نیکخواهبهرامی در مورد اینکه آیا با کسر قرارداد بازیکنان در این شرایط کرونا موافق است یا خیر، گفت: به انصاف خود باشگاه و اعضای هیئت مدیره آنها بر میگردد؛ اگر این موضوع را برای خانواده خودشان میپسندند که جای هیچ بحثی وجود ندارد، اما اگر برای خودشان این مسئله را اعمال نمیکنند دیگر به وجدان خودشان بر میگردد.
*با برنامهریزی صحیح میتوان تعلیق المپیک را به یک فرصت خوب تبدیل کرد
وی پیرامون تعویق یک ساله بازیهای المپیک تصریح کرد: تعویق یک ساله المپیک به ضرر تیم ملی شد چون بعد از کسب سهمیه المپیک با شور نشاطی که در بسکتبال ما ایجاد شده بود و همچنین لیگ خوب و بازیکنان آمادهای که داشتیم با شرایط بهتری برای المپیک خودمان را آماده میکردیم تا نتیجهای خوب بگیریم که شرایط حاد کرونا باعث تعویق یک ساله المپیک شد. البته خیلی هم نمیتوان گفت این مسئله به ضرر ما بوده چرا که با برنامهریزی صحیح میتوانیم این تهدید پیشرو آن را به یک فرصت خوب تبدیل کنیم.
نیکخواهبهرامی در خصوص اینکه برای فصل جاری هم در تیم مهرام حضور خواهد داشت یا خیر، تصریح کرد: شرایطم متفاوت با سال گذشته است، هر چند که تصمیم به بازی کردن نگرفتهام و به شرایط مختلفی بستگی دارد. با توجه به وضعیتی که مهرام دارد به طور حتم در این تیم نخواهم بود.
*از انتخاب اسلم دانک کاظمی خوشحال شدم
بازیکن پیشین تیم بسکتبال مهرام با ابراز خرسندی از انتخاب اسلم دانک کاظمی به عنوان بهترین اسلم دانک جهان اظهار داشت: از انتخاب ارسلان کاظمی خیلی خوشحال شدم.
نیکخواهبهرامی در خصوص احتمال حضور نداشتن برخی تیمها مانند پتروشیمی و شهرداری گرگان در لیگ بسکتبال تاکید کرد: من رییس نیستم، اما اگر بودم قاعدتا از این سختتر بر خورد میکردم. درست است ساختار قوی در ورزش کشور نداریم، اما علت شرکتنکردن تیمها هم مهم است. اگر هر باشگاهی با هر تصمیمی که در فدراسیون گرفته میشود مخالفت و تهدید به کنارهگیری کند، توجهی به این مسائل نمیکردم.
*اگر قرار است باشگاهها از تصمیمات فدراسیون تبعیت نکنند در انتخابات این کار را انجام دهند
وی افزود: دوست ندارم حرف من غلط برداشت شود، اما اگر روزی سمتی داشته باشم حتما نظر خودم را خواهم داد. فدراسیون بزرگترین ورزش کشور در رشته دانشگاهی بسکتبال است و اگر قرار بر این باشد باشگاههای ما از آن تبعیت نکنند بهتر است در انتخابات این کار را انجام دهند. من در خانواده بسکتبال خضور دارم و میدانم خیلی تصمیمات دیگری هم بوده که باشگاهها با آن مخالفت کردهاند.
نیکخواهبهرامی ادامه داد: پتروشیمی یک باشگاه دولتی است و قاعدتا دوری آنها از حضور در لیگ خارج از ذهن است. همچنین لیگ را بدون شهرداری گرگان نمیتوان تصور کرد، زیرا یکی از جذابیتهای بسکتبال در گرگان همین طرفداران هستند. هنگامی که باشگاهها تهدید به کنارهگیری از لیگ میکنند باید یک کارشناس نظر بدهد که فدراسیون ما در بحث لیگ چقدر موفق بوده که توانسته به عنوان محصول، طرفدار برای باشگاه و شرکتها نظرات را به خود جلب کند. اگر این رویه وجود داشت خود باشگاهها برای حضور در لیگ سر دست میشکستند به جای اینکه فدراسیون از آنها خواهش کند تا آنها در لیگ شرکت کنند.
وی عنوان کرد: به طور حتم لیگ ما از لحاظ جذابیت و پر مخاطب بودن چندان موفق نبوده است که قاعدتا باشگاهها چنین صحبتهایی را مطرح میکنند. به نظرم لیگ ما نیاز به برنامهریزی طولانی مدت دارد تا خیلی موارد تغییر پیدا کند. نباید موردی و مختصر با آن برخورد شود و باید روی آن بحث طولانی مدت صورت گیرد.
*استفاده از مربیان درجه دوم یا سوم خارجی عاقلانه نیست
کاپیتان تیم ملی بسکتبال با اشاره به اینکه فوتبال تافته جدا بافته نسبت به سایر رشتههای ورزشی است، گفت: تنها در فوتبال است که مسئولان راحت میتوانند مربی خارجی بیاورند تا او با دانشی که دارد شرایط فوتبال ما را بهتر کند. قاعدتا با بودجهای که فدراسیون بسکتبال دارد حضور مربی سطح بالای خارجی در کشور امری غیر ممکن است. صرفا اگر دنبال این باشیم تا روی به استفاده از مربیان درجه دوم یا سوم خارجی بیاوریم چندان عاقلانه نیست. مربیانی هستند که از سطح مربیان ما از لحاظ دانش بالاتر هستند، اما چون توان مالی بالایی نداریم حضورشان منتفی است.
نیکخواهبهرامی افزود: یک مربی معمولی در ماه بین 40 یا 50 هزار دلار حقوقش خواهد بود و با این شرایط اقتصادی کشور و بودجه کمی که فدراسیون دارد و طبق این بودجهها باید مدیریت درستی از لحاظ منابع مالی داشته باشد؛ فکر کردن به این مسئله چندان عاقلانه نیست.
وی با انتقاد از تصمیمات نادرست مدیریت در بحث تعطیلی برخی اماکن ورزشی گفت: وقتی مسئولان ستاد مبارزه با کرونا در مسائل ورزش تصمیمگیری میکنند و کار کارشناسی انجام میدهند، باید این را بدانند ما حدود 28 هزار باشگاه ورزشی در کشور داریم و تقریبا 15 تا 20 نفر در آنها مشغول به فعالیت هستند و از این راه درآمدزایی میکنند. وقتی این باشگاهها تعطیل میشوند چه اثرات منفی که نمیتواند روی زندگی افراد بگذارد. آیا بهتر نیست به جای اینکه در جامعه ترس از بیماری کرونا ایجاد شود با در نظر گرفتن پروتکلهای بهداشتی تصمیمی منطقی گرفته شود تا بتوان از این طریق صنعت ورزش را رونق بیشتری بدهیم.
*خیلی از خانوادهها با تعطیلی اماکن ورزشی در آستانه ورشکستگی قرار دارند
بازیکن پیشین تیم بسکتبال مهرام اظهار داشت: خیلی افراد جامعه با این تبلیغات مسئولان دارای روحیه مناسبی نیستند. هنگامی که باشگاهی تعطیل میشود آن فرد صاحبخانه بدون توجه به شرایط اقتصادی تا ریال آخر پول خود را میگیرد. در کشورهای دیگر وامهای کم بهره در اختیار بنگاههای اقتصادی قرار میدهند تا از این طریق بتوانند مشکلاتی را که دارند دنبال کنند.
نیکخواهبهرامی خاطر نشان کرد: اکنون خیلی از خانوادهها هستند که با تعطیلی اماکن ورزشی در آستانه ورشکستگی قرار دارند و بر عکس آنها کارمندان برایشان کار کردن در خانه تفاوتی ندارد زیرا حقوق خود را دریافت میکنند، اما بخش خصوصی از این مسئله ضربه میخورد. توصیه من به دوستان این است در جلسات خود از کارشناسان و نمایندگان بخش خصوصی هم دعوت کنند تا راه حل مناسبی برای این مشکل اندیشیده شود. در تمام دنیا صحبت از این است اثرات کرونا از خود کرونا ضعیفتر نباشد، اما در کشور ما چنین موضوعی دیده نمیشود. چطور مدیران ما برخی مسائل را درک نمیکنند؟ واقعا جای بحث دارد. امیدوارم تمهیداتی در نظر گرفته شود تا ورزش کشور بیشتر از این آسیب نبیند.