چهارشنبه 7 آذر 1403

هدف ما تبدیل هلال‌احمر به توانمندترین جمعیت ملی در دنیاست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هدف ما تبدیل هلال‌احمر به توانمندترین جمعیت ملی در دنیاست

تهران - ایرنا - دبیرکل جمعیت هلال احمر اعلام کرد: هدف ما تبدیل هلال‌احمر ایران به توانمندترین جمعیت ملی عضو نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر در دنیاست.

به‌گزارش عصر شنبه پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان امدادونجات، این مطلب را محمدحسن قوسیان‌مقدم در آیین تکریم و معارفه‌ی رییس سابق و سرپرست جدید سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر عنوان و از «مرتضی سلیمی» به پاس پنج سال حضور در سازمان امدادونجات قدردانی و «مهدی ولی‌پور» را به‌عنوان سرپرست جدید این سازمان به صورت رسمی معرفی کرد.

وی گفت: «بار دیگر این توفیق را به‌دست آوردم تا در خدمت خانواده بزرگ هلال‌احمر باشم. امیدوارم این حضور منشا خیر برای مردم و هلال‌احمری‌ها باشد. امروز که در سازمان امدادونجات حاضر شده‌ام، مصادف با سال‌روز آزادسازی خرمشهر است. این مناسبت را به فال نیک می‌گیرم و خوشحالم که نخستین حضور عمومی‌ام، در سازمان امدادونجات اتفاق افتاده است.» دبیر کل جمعیت هلال احمر در این مراسم با یادی از مرحوم بیژن دفتری ادامه داد: «یکی از افتخارات مجموعه‌ی هلال‌احمر وجود سازمان امدادونجات پویاست. دو ماموریت اصلی برای این سازمان در نظر گرفته‌ایم؛ نخست توسعه آموزش‌های تخصصی و همگانی، و دوم ارائه خدمات امدادی به آسیب‌دیدگان در حوادث. همواره توقع اصلی از سازمان امدادونجات این بوده که با جدیدترین تجهیزات در بحران‌ها حضور پیدا کند و به آسیب‌دیدگان یاری برساند.»

چشم‌انداز: هلال‌احمر توانمند و کارآمد در جهان قوسیان‌مقدم با ذکر روایت‌هایی از حضور میدانی در زلزله‌ی بم عنوان کرد: «هروقت که صحبت از «امدادرسانی» به‌میان آمده، جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان اولین نهاد حضور داشته است. باید این «اولین‌بودن» حفظ و تقویت شود. برای همین، ضروری‌ست که کمبودهای لجستیکی و انسانی برطرف شود.»

وی افزود: چشم‌اندار این است که هلال‌احمر توانمندترین و کارآمدترین جمعیت در منطقه و جهان شود. البته درحال‌حاضر این موقعیت را در منطقه داریم و باید آن را حفظ کنیم. درواقع باید این رتبه را ارتقا و بهترین، موثرترین و فراگیرترین خدمات را ارائه دهیم.

قوسیان مقدم اضافه کرد: امیدوارم روزبه‌روز شاهد تقویت سازمان امدادونجات باشیم. بر اساس ماده سه اساسنامه، هلال‌احمر هشت‌وظیفه دارد که چهارمورد اول آن مربوط به حوزه‌ی امدادونجات است. سازمان امدادونجات مهم‌ترین مجموعه هلال‌احمر است. بنابراین انتظار می‌رود که قوی‌ترین و بهترین باشد. دبیری ستاد بحران در هلال‌احمر با رئیس این سازمان است. این موضوع نشان‌دهنده حساسیت کار در امدادونجات است. حوزه وظایف هلال‌احمر در قانون مدیریت بحران کشور را هم که مرور کنیم، متوجه حضور پررنگ سازمان امدادونجات می‌شویم.

دقت، سرعت و پاک‌دستی؛ سه‌اصل مهم در عملیات‌های امدادی

دبیرکل جمعیت هلال‌احمر در ادامه گفت: «نحوه جمع‌آوری و توزیع کمک‌های مردمی برای ما مهم است. زمانی که اشخاص به‌جای هلال‌احمر به‌عنوان مرجع کمک در نظر گرفته می‌شوند، باید ماجرا را ریشه‌یابی کرد. جمع‌آوری کمک‌های مردمی باید هدف‌مند باشد و متناسب با نیت خیر هزینه شود. مراودات مالی یکی از خط قرمزهای بزرگ ماست. ما در مبارزه با فساد قاطع هستیم. بدنه‌ی هلال‌احمر همواره امین و پاک‌دست بوده. از نیروهای شریف جمعیت می‌خواهم که به‌عنوان چشم بینا و گوش شنوا به ما یاری برسانند تا در صورت نیاز برخوردهای لازم را انجام دهیم.

وی مطرح کرد: توقع دارم که سازمان امدادونجات تراز بالاتری را به‌دست آورد. باید به مسائل امدادی نگاه علمی داشت و سیستم‌هایی مثل سیستم انبارداری را به‌روز کرد. دقت، سرعت و پاک‌دستی در عملیات‌ها ضروری‌ست. نیروهای هلال‌احمر با روحیه تلاش‌گری خود باید هرلحظه آماده‌ی پاسخ‌گویی در حوادث باشند. امیدوارم که چهره درخشان و نورانی هلال‌احمر بین ملت ایران نمایان شود؛ چراکه هلال‌احمر پر از نیروهای ایثارگر و عاشق است.

قوسیان‌مقدم در پایان تاکید کرد که از تجربه‌های مرتضی سلیمی رئیس سابق سازمان امدادونجات در هلال‌احمر استفاده خواهد شد و مهدی ولی‌پور رئیس جدید این سازمان را نیرویی قدیمی اما تازه‌نفس دانست.

وی همچنین بر بازدیدهای سرزده‌ی خود از سازمان امدادونجات تاکید کرد.

آئین‌نامه امدادونجات را تصویب کردیم و تیم واکنش‌سریع راه انداختیم

مرتضی سلیمی رئیس سابق سازمان امدادونجات هم در این مراسم گفت: «از همه همکارانم که در طول نزدیک به پنج‌سال حضور در سازمان برای تسریع به پاسخ‌گویی به حوادث به مجموعه یاری رساندند قدردانی می‌کنم. از حمایت‌های ریاست جمعیت هلال‌احمر هم سپاس‌گزارم که طی این چندماه حضوری همدلانه و همراهانه داشتند. به‌واسطه مسائل شخصی توفیق خدمت از من سلب شد.»

وی ادامه داد: در طول این‌مدت توانستیم پس از 18سال آئین‌نامه‌ی امدادونجات را در شورای‌عالی تصویب کنیم. این موضوع پاسخ‌گویی به حوادث را هموارتر می‌کند و شرح‌وظایف مشخص‌تر می‌شود. به همه آن‌چه که در برنامه پنج‌ساله مشخص شده بود دست پیدا کردیم. با تاکید بر اصل تفویض اختیار شاهد افرایش سرعت پاسخ‌گویی در بحران‌ها بودیم. بالغ‌بر 20دستورالعمل بازنویسی شد. از همه مهم‌تر تیم‌های واکنش سریع را تشکیل دادیم و در همه

استان‌ها فعال کردیم.

مهم‌ترین چالش سازمان امدادونجات کمبود نیروی انسانی و تجهیزات است

سلیمی در ادامه یادآور شد: نحوه ذخیره‌سازی اقلام در انبارها را تغییر دادیم و بسته‌های غذایی متنوعی را با حفظ کرامت انسانی طراحی و توزیع کردیم. تیم‌بندی‌های عملیاتی دستورالعمل مشخصی پیدا کرد و پایگاه‌های امدادونجات رتبه‌بندی شدند. حالا دیگر هیچ پایگاهی بدون مجوز فعالیت نمی‌کند. تعمیرگاه ست‌های هیدرولیک و پنوماتیک راه‌اندازی شد و ازطرفی‌هم بر فعالیت کمیته‌های علمی - پژوهشی تاکید کردیم. تلاش ما گذر استان‌ها از سیستم آنالوگ به دیجیتال بود و این اتفاق در بسیاری از استان‌ها عملیاتی شد.

وی مهم‌ترین چالش را کمبود نیروی انسانی و تجهیزات فردی و تیمی امدادونجات دانست و در پایان گفت: «آرزو می‌کنم بتوانم در ادامه امدادگر خوبی برای هلال‌احمر باشم. امیدوارم رضایت آسیب‌دیدگان در حوادث را به‌دست آورده باشم.

همواره از نام «هلال‌احمر» با افتخار یاد می‌شود

مهدی ولی‌پور سرپرست سازمان امدادونجات نیز با تبریک عید سعید فطر و سال‌روز آزادسازی خرمشهر گفت: از اواخر سال 72 که به توصیه مرحوم بیژن دفتری که استاد ما بودند وارد هلال‌احمر شدم تا به امروز هیچ‌گاه فکر نمی‌کردم که پا در جای پای بزرگانی مثل ایشان بگذارم. از حسن‌اعتماد ریاست جمعیت هلال‌احمر تشکر می‌کنم و امیدوارم با حمایت و هدایت ایشان و دبیرکل محترم بتوانم این وظیفه را به‌خوبی انجام دهم.

وی ادامه داد: از زحمات همه افرادی که طی این سال‌ها به سازمان امدادونجات کمک کردند، تشکر می‌کنم. سازمان با فرازو نشیب‌هایی روبه‌رو بوده است. الان در مقطعی هستیم که مدیران جدید هلال‌احمر پیش از این در جمعیت فعالیت کرده‌اند و انتخاب‌هایشان هم از بدنه‌ی هلال‌احمر است. این فرصت را باید غنیمت شمرد. همواره تغییرات سازمانی برای رشد و تعالی موثر بوده است.

ولی‌پور تاکید کرد: «از نام «هلال‌احمر» در حوادث باافتخار یاد می‌شود. باتوجه به تغییراتی که در سطح جامعه شاهد آن هستیم، ضروری است که سطح سازمانی خود را ارتقا دهیم و برای پاسخ‌گویی در حوادث آینده به فناوری روز مجهز شویم. این مسئله می‌طلبد که همه دست‌به‌دست هم دهند و با تلفیقی از علم روز و فناوری‌های روز حرکت کنند.

هرچقدر در لجستیک قوی باشیم، در عملیات هم قوی خواهیم بود

سرپرست سازمان امدادونجات عنوان کرد: سازمان امداد و نجات بازوی اجرایی جمعیت هلال‌احمر درراستای وظیفه‌ی حاکمیتی‌اش است. باید به بخش لجستیک و تاکتیکی بیشتر توجه شود. هرچقدر در لجستیک قوی باشیم، در عملیات هم قوی خواهیم بود. جا دارد که درزمینه‌ی آموزش‌های تخصصی و ناوگان امدادی فعالیت بیشتری صورت گیرد. باید به نوسازی ناوگان و تجهیز هلال‌احمر به تجهیزات روز بیشتر توجه شود؛ در بحث تاکتیک و عملیات هم همین‌طور. سرعت، دقت و کیفیت عملکرد در پاسخ به حوادث باید مورد توجه قرار گیرد. آئین‌نامه امدادونجات را پیگیری می‌کنیم و دنبال آن هستیم که نیروهای کادر هم آموزش‌های لازم را فرا گیرند.

وی در پایان صحبت‌های خود گفت: فعالیت امدادی، یک کار گروهی‌ست. همه باید کنار هم بایستند و حرکت کنند. از تلاش‌های آقای سلیمی در طول 5 سال گذشته تشکر می‌کنم. تدابیر ایشان باعث شد که هلال‌احمر فعالیت موثری در حوادث داشته باشد.

*س_برچسب‌ها_س*