سه‌شنبه 6 آذر 1403

هرگز ماسک خود را زیر چانه قرار ندهید / اشتباه متعارفی که سبب تداوم کرونا می شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
هرگز ماسک خود را زیر چانه قرار ندهید / اشتباه متعارفی که سبب تداوم کرونا می شود

استفاده از ماسک یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به کرونا است اما گاهی شاهد آن هستیم که افراد در زمان خوردن و آشامیدن و یا صحبت کردن ماسک را زیر چانه خود قرار می‌دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا (سی‌دی‌سی) با انتشار یک ویدئو به افراد تذکر داده ماسک را زیر چانه یا روی پیشانی خود قرار ندهند، چون این کار علاوه براین‌که مانع گسترش ویروس نمی‌شود بلکه برای پوشنده ماسک هم خطرناک است.

گاهی افراد هنگام خوردن یا آشامیدن یا به ویژه وقتی در هوای گرم یا هنگام ورزش نیاز به نفس تازه کردن دارند، ماسک خود را برمی‌دارند. باید توجه کرد که هدف اصلی از زدن ماسک این است که اگر احتمالاً شما ناقل بدون علامت ویروس باشید، آن را به دیگران سرایت ندهید. بر این اساس دست زدن به ماسک مثلاً برای جابه‌جا کردن آن می‌تواند ماسک را آلوده کند و یا دست شما آلوده شود. در عین حال سطح پوست صورت به‌طور بالقوه می‌تواند آلوده باشد و تماس ماسک با چانه یا پیشانی می‌تواند ماسک را آلوده کند. بر این اساس برای برداشتن ماسک ابتدا دست خود را با آب و صابون بشوید یا با محلول‌های یا ژل الکلی ضدعفونی کنید. سپس ماسک را از قسمت بند آن بردارید و دقت کنید که دست شما سطح ماسک را لمس نکند. بعد هم ماسک را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. بنابر اعلام سامانه آموزش آنلاین سازمان نظام پزشکی، پیش از زدن مجدد ماسک، دوباره دست خود را تمیز کنید سپس قسمت بند آن را بردارید و بپزنید. به گزارش دانا در ابتدای فراگیری کرونا که هنوز تولید و تزریق وادکسن آغاز نشده بود، دانشمندان و متخصصان کشورمان در ارتباط به قرار گرفتن ماسک در زیر چانه با هدفی که این مرکز امریکایی تشریح کرده است، هشدار دادند که قرار گرفتن ماسک با هر هدفی زیر چانه سبب آزردگی غدد لنفاو شده و این امر با تحریک این عدد موجبات ابتلا به سرطان های غدد لنفاوی را رقم می زند. با این احوال بهترین راه مقایله با بیماری رعای راه های پیشگیرانه است که اگر مردم در این زمینه نهایت سعی خود را معمول بدارند بی تردید میزان ابتلا و خطراتی که به موجب سهل انگاری ها پدید می آید، بطرز چشمگیری کاهش خواهد یافت. انتهای پیام / منبع: ایسنا