همایش مجازی «بقیع» برگزار میشود / بررسی آثار منفی تخریب بقیع در وحدت اسلامی
رئیس کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین با اشاره برپایی هماندیشی «بقیع، نگین تراث اسلامی» با حضور اندیشمندان کشورهای اسلامی در فضای مجازی، گفت: در این همایش آثار منفی تخریب بقیع در وحدت اسلامی بررسی میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از ستاد مرکزی اربعین حجتالاسلام حمید احمدی - رئیس کمیته فرهنگی و آموزش ستاد مرکزی اربعین - با اشاره به برگزاری هماندیشی «بقیع» در فضای مجازی اظهار کرد: هشتم شوال همزمان با سالروز تخریب قبرستان بقیع است که به این مناسبت ستاد اربعین و پژوهشکده حج و زیارت برای زنده نگه داشتن بقیع به عنوان تاریخ و هویت اسلامی، هماندیشی «بقیع، نگین تراث اسلامی» را طراحی و اجرایی کردند.
وی با بیان اینکه همایش بقیع به دو زبان فارسی و عربی در فضای مجازی برپا میشود، افزود: علاوه بر ائمه اطهار (ع) و صحابه و شهدای جنگ احد، بزرگانی از اهل تسنن نیز در این قبرستان مدفون هستند. بر همین اساس، تمام مسلمانان چه شیعه و چه سنی، معتقدند که بقیع به عنوان هویت تاریخ و فرهنگ اسلامی باید حفظ شود.
احمدی با اشاره به مشارکت کشورهای مختلف در هماندیشی بقیع، درباره موضوعات برگزاری هماندیشی بقیع خاطرنشان کرد: این همایش شنبه 10 خردادماه با موضوعاتی همچون میراث مشترک مسلمانان در بقیع، ضرورت پاسداشت و یادبود بزرگان اسلام در بقیع، حافظه تصویری بقیع در میراث فرهنگی و همچنین آثار منفی تخریب بقیع در وحدت اسلامی در بستر فضای مجازی با حضور اندیشمندان کشورهای مختلف از جمله پاکستان، الجزایر، عراق و ایران برگزار میشود.
وی با بیان اینکه مطالب ارائه شده در هماندیشی بقیع در قالب مقاله نیز ارائه خواهد شد، افزود: رئیس پژوهشکده حج و زیارت در این هماندیشی از اقدامات و آثار مکتوبی که در زمینه زنده نگه داشتن یاد بقیع و صیانت از آن شده است، مطالبی ارائه میدهد و از نخستین آثار مجموعه بقیع تولید شده در این پژوهشکده رونمایی خواهد شد. سایر فرهیختگان و اندیشمندان نیز برای حفظ این مکان مهم و ارزشمند راهکارهای خود را بیان میکنند.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزش ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه تخریب بقیع از نظر تمام مذاهب اسلامی محکوم است، گفت: برخی با بیان مطالبی در زمینه تخریب قبرستان بقیع، سعی در خدشهدار کردن وحدت شیعه و سنی و ایجاد تفرقه داشته و دارند و گاهی این حرکت را به شیعیان و گاهی آن را به اهل تسنن نسبت میدهند. اما همواره شیعه و سنی این اقدام ناشایست و قبیح را محکوم کرده و نسبت به آن واکنش منفی نشان دادهاند.
وی با بیان اینکه در هماندیشی بقیع به وحدت بیشتر مسلمانان نیز تأکید میشود، تصریح کرد: شیعه و سنی بارها گفتهاند که مخالف تخریب بقیع به عنوان فرهنگ اسلام هستند و اگر جلوی افراد و گروههای افراطی گرفته نشود، روند و اقدامات آنها ادامه مییابد. همانطور که القاعده، داعش و طالبان و... شکل گرفت و در کشورهای مختلف همچون افغانستان و عراق و سوریه سعی در تخریب آثار و هویت اسلامی داشت.
هماندیشی «بقیع، نگین تراث اسلامی» شنبه 10 خرداد (7 شوال / 30 می) با حضور نخبگان علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی از ساعت 17 تا 20 در بستر فضای مجازی برگزار میشود.
انتهای پیام