چهارشنبه 7 آذر 1403

همتی نباید خودش را درگیر مسائل سیاسی می‌کرد / وزرای اقتصادی پیشنهادی تفاوت مبنایی و فکری دارند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
همتی نباید خودش را درگیر مسائل سیاسی می‌کرد / وزرای اقتصادی پیشنهادی تفاوت مبنایی و فکری دارند

جعفر قادری، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه در کمیسیون اقتصادی از 22 نفر حدود 16 رای مثبت به عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی اقتصاد داده شد، گفت: آقای همتی در موضوعات تخصصی دانش لازم را دارد. بعضی از نماینده‌ها درمورد دیدگاه‌های سیاسی وی نکاتی را مطرح می‌کردند؛ در جلسه کمیسیون هم گله‌ها منتقل شد. همتی اگر خود...

جعفر قادری، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه در کمیسیون اقتصادی از 22 نفر حدود 16 رای مثبت به عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی اقتصاد داده شد، گفت: آقای همتی در موضوعات تخصصی دانش لازم را دارد. بعضی از نماینده‌ها درمورد دیدگاه‌های سیاسی وی نکاتی را مطرح می‌کردند؛ در جلسه کمیسیون هم گله‌ها منتقل شد. همتی اگر خود را درگیر مسائل سیاسی نمی‌کرد، اتفاقات بهتری می‌افتاد. در عین حال، از نظر تخصص و از جهت اینکه مسؤولیت‌های مختلفی مانند ریاست کل بیمه مرکزی و بانک مرکزی و... را داشت، گزینه مناسبی محسوب می‌شود. اگر در شرایط کاری جدید نیز مسائل و موضوعات سیاسی را درگیر نکند، تصور می‌کنم تسلط کافی را داشته باشد.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر این موضوع که نیاز است بین دولت و مجلس تعامل اتفاق بیفتد، گفت: در شرایط فعلی، لازم نیست که همه گزینه‌های معرفی شده کاملاً از نظر سیاسی هماهنگ و همراه با مجلس باشند و طبیعی است که اعضای کابینه از طیف‌ها و گروه‌های مختلفی انتخاب شده باشند. اینطور بنظر می‌رسد که فضای حاکم بر مجلس اجازه نمی‌دهد که شخصی نگاه سیاسی داشته باشد و قصد کند که درگیر موضوعات سیاسی شده و از مسائل تخصصی دور بماند. البته حساب افرادی که در گذشته موضع‌گیری‌های تند و مخالف دیدگاه مقام رهبری داشتند و در بزنگاه‌ها برای کشور و نظام هزینه تراشی کردند جداست، اما رفتار با افرادی که نگاه‌های مخالف یک دولت خاص را داشتند، قابل اغماض است.

این نماینده مجلس دوازدهم درخصوص این موضوع که بعضا وزرای دولت با هم تفاوت فکری مبنایی دارند و ممکن است عملکرد دستگاه‌ها مختل شود، اظهار داشت: تفاوت دیدگاه و نگاه‌ها در مجموعه وزرای پیشنهادی وجود دارد. بعضی از افراد کاملا یک تفکر مبتنی بر اقتصاد بازار آزاد دارند، بعضی دیگر تفکر سوسیالیستی و غیره. از طرف دیگر و به دلیل وجود چنین تفاوتی در نقطه نظرات وزرای پیشنهادی، نماینده‌ها از رئیس جمهور انتظار داشتند در اولین برنامه بعد از انتخابات که با مجلس، مردم و رسانه‌ها صحبت می‌کرد جهت‌گیری‌های کلی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی خود را توضیح دهد.

قادری در ادامه گفت: بااینکه آقای پزشکیان سیاست کلی خود را اعلام کرد اما باوجود جهت‌گیری‌های متفاوت، چطور برنامه‌هایی مانند رشد اقتصادی 8 درصدی به سرانجام می‌رسد؟ برای رسیدن به این درصد رشد چه برنامه‌ای درنظر دارد؟ این موضوعات را انتظار داریم که آقای پزشکیان توضیح دهد. این اعتراض هم نسبت به رئیس جمهور و هم نسبت به مشاوران او وارد است. باید مبنای انتخاب وزرا و فرایندی که طی آن این افراد را معرفی کردند به نمایندگان توضیح داده می‌شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان افزود: موضوع دیگری که مورد سوال و محل ابهام واقع شده، نقش رئیس جمهور در تعیین وزرای پیشنهادی است. موضوعاتی مطرح می‌شود مبنی بر اینکه آقای پزشکیان نقشی در تعیین وزرا نداشته و دیگران انتخاب کردند و مابقی افراد هم معتقدند صرفا شخص رئیس جمهور تصمیم گرفته است. با این وجود این انتظار وجود دارد که در فرصت باقی مانده و وقت آزادی که رئیس جمهور دارد، این مسائل و موضوعات را روشن کند.