همه روستاهای بالای 20 خانوار کشور از نعمت آب بهره مند می شوند / سیاست دولت محرومیت زدایی روستایی در همه عرصه ها از جمله آب است
آب نعمت الهی است که اساس زندگی در تمام دنیا بر آن بنا است و خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی ایران در قالب طرح های آبرسانی توانسته است تعداد قابل توجهی از مناطق روستایی را به آب شرب تجهیز کند و حالا در ادامه اقداماتش در این زمینه دولت سیزدهم بنا است تا پایان دولت تمام روستاهای بالای 20 خانوار کشور از آب آشامیدنی بهره مند شوند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، آب نعمت الهی است که اساس زندگی در تمام دنیا بر آن بنا است و خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی ایران در قالب طرح های آبرسانی توانسته است تعداد قابل توجهی از مناطق روستایی را به آب شرب تجهیز کند و حالا در ادامه اقداماتش در این زمینه دولت سیزدهم بنا است تا پایان دولت تمام روستاهای بالای 20 خانوار کشور از آب آشامیدنی بهره مند شوند.
مجید آقازاده حبشی معاون مهندسی و توسعه و مهندس هاشم خمر مدیرکل دفتر نظارت بر طرح های آب و فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور صبح امروز در جریان سفر به کردستان از پروژه های شرکت آبفا بازدید و دستورات لازم برای تسریع در تکمیل این پروژه ها را صادر نمودند.
اولین برنامه این سفر برگزاری جلسه و بازدید از تصفیه خانه فاضلاب سنندج بود که معاون آبفا کشور در جریان وضعیت فعلی و آخرین مراحل ارتقای تصفیه خانه قرار گرفت.
آقازاده در ادامه از بخشهای مختلف تصفیه خانه آب سنندج بازدید نمود و سپس از پروژه اجرای سامانه خط انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج بازدید کرد.
این پروژه توسط شرکت توسعه مدیریت منابع آب و نیروی ایران اجرا می شود و در حال حاضر 67 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه سفر به کردستان با سفر به شهرستان دیواندره از طرح ایجاد تاسیسات تصفیه فاضلاب و همچنین تصفیه خانه آب شهر دیواندره بازدید کرد.
این طرح شامل تصفیه خانه به ظرفیت تصفیه 9510 مترمکعب در افق طرح، جمعیت فعلی 35 هزار نفر در زمینی به مساحت 4.2 هکتار ایجاد می شود و قرار است در سال افق طرح (1415) ساماندهی فاضلاب جمعیت 63 هزار نفری شهرستان را انجام دهد.
این طرح 37 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون برای آن 21 میلیارد تومان هزینه شده و در صورت تامین 100 میلیارد تومان مورد نیاز، پایان سال 1402 تکمیل خواهد شد.
طرح آبرسانی به شهرستان دیواندره نیز شامل 10.5 کیلومتر خط انتقال، ایستگاه پمپاژ پایاب سد، تصفیه خانه به ظرفیت 250 لیتر در ثانیه (170 برای شهر و مابقی برای 73 روستای مجتمع اوباتو) و 2 مخزن 1 و 3 هزار مترمکعبی است.
تصفیه خانه آب دیواندره 85 درصد پیشرفت دارد و برای تکمیل 500 میلیارد ریال نیاز دارد که در صورت تامین منابع مالی لازم تا پایان سالجاری تصفیه خانه وارد مدار می شود.
در این بازدیدها راهکارهای تامین بودجه مورد نیاز تکمیل این پروژه ها بررسی و مهندس آقازاده دستورات لازم را صادر نمود.
آقازاده در ادامه از طرح جهاد آبرسانی به روستاهای دیواندره بازدید نمود.
در شهرستان دیواندره جمعا 43 روستا با اعتبار حدود 30 میلیارد تومان از مزایای این طرح بهره مند می شوند که از این تعداد روستا 35 روستا از طریق مجتمع اوباتو تحت پوشش قرار می گیرند.
معاون شرکت مهندسی در این بازدید و در جمع اهالی روستای کانیکبود مران از اهتمام جدی شرکت مهندسی و وزارت نیرو برای آبرسانی به روستاها خبر داد و گفت: سیاست دولت محرومیت زدایی روستایی در همه عرصه ها از جمله آب است.
وی افزود: 20 هزار میلیارد تومان قرارداد برای آبرسانی به 7138 روستا با جمعیت 3 میلیون و 350 هزار نفر در کشور برنامه ریزی شده و سیاست دولت این است که تا پایان این دولت همه روستاهای بالای 20 خانوار کشور از نعمت آب بهره مند شوند.
بازدید از پروژه اجرای خط انتقال مابین تصفیه خانه های آب 1 و 2 شهر سقز و بازدید از تصفیه خانه آب شماره 2 سقز (بخش در مدار و فاز دوم در حال اجرا) دیگر بخشهای سفر یکروزه معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آبفا کشور به کردستان بود.