سه‌شنبه 6 آذر 1403

همکاری بسیج برای نجات جوجه های یک روزه از مرگ

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
همکاری بسیج برای نجات جوجه های یک روزه از مرگ

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی، روز گذشته در محل وزارتخانه جهاد کشاورزی جلسه ای با حضور سردار زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی، دکتر ساداتی نژاد وزیر محترم جهاد کشاورزی و معاونین سازمان ها در خصوص همکاری فی مابین بعنوان طرح جمع آوری جوجه های یک روزه و اهدای آن ها به خانوارهای روستای و کمک به معیشت مردم شریف ایران برگزار گردید.

سردار زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی در جلسه دیدار با وزیر جهاد کشاورزی طی سخنانی اظهار داشت: چند روزی از سالروز آزادسازی خرمشهر گذشته است. حضرت آقا فرمودند «خرمشهر ها در پیش است» یکی از خرمشهر هایی که در موضوعات معیشت مردمی می توان به آن فکر کرد کار بزرگ دولت تحت عنوان «جراحی اقتصادی» است که حتماً همراهی همه را می طلبد. وی با بیان اینکه بسیج تشکیلات انقلاب است و عمل انقلابی دارد، ادامه داد: هر جا که انقلاب نیاز به عمل انقلابی دارد، بسیج باید در آنجا حضور یابد.

سردار زهرایی با اشاره به سند اعتلای ده ساله بسیج که بر مبنای گام دوم انقلاب نوشته شده است، افزود: حضرت آقا فرمودند بسیج پاره تن مردم است این مسیر را مبارک را ادامه دهید، ما در دولت سازی اسلامی وظیفه کمک به دولت ها را داریم حالا در دولتی کمتر و در دولتی بیشتر همکاری هایمان راپیش می بریم.

مسئول بسیج سازندگی تاکید کرد: امروز در جنگ ترکیبی هستیم و نمی‌توانیم بگوییم که جنگ فقط جنگ نظامی است. وزارت جهاد کشاورزی با این همه ارتباطی که با مردم دارد در یک صحنه جنگ با دشمن است.

وی اذعان داشت: خاطرات زیبای مشترکی بین بسیج سازندگی و وزارت جهاد کشاورزی مثل واکسیناسیون طیور وجود دارد. بسیج سازندگی و وزارت جهاد کشاورزی حدود 12 تا 13 میلیون قطعه واکسیناسیون طیور را به کمک گروه های جهادی انجام دادند.

سردار زهرایی اضافه کرد: با منابع طبیعی، جنگل داری و نظارت بر جنگل های هیرکانی پویش ایران سرسبز را راه اندازی کرده ایم که در آن به یاد هر شهید یک نهال مثمر را غرس می کنیم. کار خوبی تحت عنوان نهضت ملی اهدای قنات را با هم کاری وزارت جهاد کشاورزی آغاز نیز کرده ایم.

مسئول سازمان بسیج سازندگی اشاره کرد: مستحضر هستید که همین طرح به طرح آبخیز تا جالیز تبدیل شد که توسط ریاست محترم جمهورهم تصویب شد و مسئول این کار نیز معاون اول رئیس جمهور جناب آقای مخبر هستند.

وی با بیان این که خاطرات خوبی از کار مشترک مان داریم و هم نیاز به این هم افزایی وجود دارد، خاطرنشان کرد: کار بسیج اطمینان بخشی برای مردم، مدافع مردم و اعتمادی برای دولت است. وی به طرح جمع جوجه های یک روزه و اهدا آن ها به خانوار روستایی، اشاره کرد و گفت: این کار صبر مردم را توام با تدبیر دولت می طلبد و این کار بزرگ احتیاج به یک هم افزایی بین مردم، تولیدکننده و دولت دارد.

سردار زهرایی گفت: به نظر من توجیه منطقی و شرعی در اینکه یک جوجه یک روزه معدوم شود، وجود ندارد.

مسئول بسیج سازندگی ادامه داد: بسیج سازندگی به عنوان نماینده بسیج در دولت معرفی شده است. بسیج کار خودش را انجام می دهد و همان ابر حلقه میانی و کار تسهیلگری بین دولت و مردم قرار می گیرد.

وی افزود: اگر مقرر شد جوجه یک روزه ای سمت معدوم‌سازی برود حتماً ورود پیدا می کنیم تا آنجا که به دست مردم روستاها برسد و چقدر مردم روستا نیاز به این کار دارند و بسیار خوب از آن ها نگهداری می کنند واین امر به معیشت خانواده ها هم کمک می نماید.

سردار زهرایی با بیان اینکه نظارت دامپزشکی یک اصل است، اذعان داشت: جاهایی که نظارت دامپزشکی بود، اثربخشی بالا بود و جاهایی هم که نظارت دامپزشکی نبود اثربخشی پایین بود.

وی ادامه داد: نظارت دامپزشکی بر طیور از ابتدا تا انتها یک اصل است. شناسایی مردم را ما انجام می‌دهیم و وظیفه مان این است که نظارت بر عملکرد شان داشته باشیم و گزارش عملکرد و خروجی کار را هم خدمت شما بدهیم. یعنی اگر جوجه یک روزه ای در اختیار ما قرار گرفت و بین مردم توزیع کردیم، خدمت شما ارائه دهیم که این جوجه ها چه شدند و به کجا رسیدند و در واقع چه اتفاقی برای آنها افتاده است. مسئول بسیج سازندگی مطرح کرد: پیشنهاد بنده این است که اگر این کار ثمربخش بود، استمرار پیدا کند یعنی حتی خارج از بحران هم بسیج، جوجه های یک روزه ای که مازاد بر نیاز باشند را بین مردم روستاها تقسیم کند و به معیشت مردم کمک کند.

وی با بیان اینکه آمادگی داریم که محصولات بر زمین مانده کشاورزان مثل سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی که در مواقعی از فصول روی دست کشاورزان می ماند را جمع آوری کنیم، ادامه داد: با ایجاد قرارگاه جهادی می توانیم در جمع آوری محصولات روی زمین مانده مردم و به بازار رساندن آن با صلاح وزارت جهاد کشاورزی کمکی را انجام دهیم.

سردار زهرایی گفت: ما دو شبکه بزرگ صندوق های قرض الحسنه مردم یار اشتغالزا و شبکه گروه های جهادی تخصصی را داریم. بدون تصدی گری بسیج 27هزار صندوق قرض الحسنه ایجاد شده که بخش عمده آن مربوط به بدنه جهاد کشاورزی است یعنی کاری که بچه های ما در روستا انجام می دهند عمدتاً کاری است که با وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط است.

وی یادآور شد: 42 هزار گروه جهادی در کارگروه های تخصصی داریم و آمادگی داریم که با شبکه صندوق های قرض الحسنه و گروه های جهادی تخصصی به عنوان یک اهرم و تسهیل گر بدون تصدی گری در خدمت شماقرار بگیریم. در طرح جوجه یک روزه، در طرح آبخیز تا جالیز و در جذب تسهیلات تبصره 18 آمادگی داریم تا آن متقاضیان اهل در روستاها را شناسایی کنیم و به سازمان های استانی شما معرفی کنیم تا کار مشترکی را انجام دهیم.

مسئول بسیج سازندگی افزود: این کار بزرگ تدبیر دولت را در پی داشته و صبر مردم و تولید کنندگان هم می طلبد.  تولیدکنندگان مرغ دغدغه‌ای نداشته باشند

سید جواد ساداتی‌نژاد در نشست همت بسیج مردمی برای حمایت از تولید جوجه یکروزه، با اشاره به طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها گفت: وارد گام سوم این طرح که حمایت از تولیدکننده است، شده‌ایم و صیانت لازم در استمرار در تولید را انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: در این طرح دولت با تسهیل در ارائه تسهیلات، 20 هزار میلیارد تومان اعتبار به عنوان تسهیلات به تولید کنندگان در نظر گرفته که بانک کشاورزی در روزهای تعطیل نیز در حال ارائه خدمات برای تولیدکنندگان و ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت به این بخش است.

ساداتی‌نژاد با اشاره به رفع موانع و محدودیت‌های جاری در پرداخت این تسهیلات در اسرع وقت، افزود: معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی برای این مهم در بانک کشاورزی مستقر شده است.

به گفته وی، نامه‌نگاری در مورد نحوه وثیقه‌گذاری نیز انجام شده است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به خرید قراردادی توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور، گفت: اعلام کرده‌ایم که تولیدکنندگان دغدغه‌ای نداشته باشند و جوجه‌ریزی را طبق برنامه‌ای که داشتند انجام دهند؛ اگر احیاناً تولید کننده ما نگرانی از فروش دارد و نگران قیمت 45 روزه پایان دوره خود است شرکت پشتیبانی امور دام با نرخ مصوب آن را خریداری می‌کند.

وی با اشاره به 2 دغدغه تولیدکنندگان این حوزه، تصریح کرد: دغدغه اول سرمایه در گردش بوده که با پرداخت تسهیلات آن را مرتفع کرده‌ایم و دغدغه دوم فروش محصولات بود که با نرخ مصوب شرکت پشتیبانی دام آن را خریداری می‌کند؛ بنابراین تولیدکنندگان دیگر نباید دغدغه‌ای در این زمینه‌ها داشته باشند.

ساداتی‌نژاد با تأکید بر این که علاوه بر تأمین سرمایه در گردش و خرید با نرخ مصوب، نهادهایی مانند اتکا و کوثر علاوه بر شرکت پشتیبانی امور دام برای خرید قراردادی حضور دارند، گفت: اتکا خرید قراردادی را از روز گذشته آغاز کرده و کوثر و بنیاد مستضعفان نیز در این زمینه به ما کمک می‌کنند‌.

وی یادآور شد: زنجیره‌های بزرگ را نیز به کمک فراخوانده‌ایم تا در این زمینه فعالیت کنند؛ بنابراین در این مسیر امیدواریم حرکت را استمرار دهیم، البته بزرگ‌ترین حامی تولید، مصرف‌کننده است و مصرف‌کننده ایرانی تاکنون حامی تولید بوده و از آن حمایت کرده است.

مقام عالی وزارت تصریح کرد: با وجود تمام تمهیدات انجام شده، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی را نیز برداشته‌ایم تا احیاناً اگر افتی در مصرف داخل کشور داشتیم، صادرات محصولات انجام شود.

وی با بیان این که شرکت پشتیبانی امور دام روزانه مرغ مازاد بازار را خریداری می‌کند، گفت: این شرکت مرغ منجمد را خریداری و ذخیره می‌کند.

وزیر جهاد کشاورزی درباره مازاد محصول شیر در کشور، گفت‌: در بحث شیر با شرکت‌های بزرگ مذاکره شده و یک لیتر شیر بر روی زمین نمی‌ماند و خرید مازاد شیر در کشور در حال انجام است. سازمان تعاون مرکزی روستایی کشور نیز در کنار شرکت‌های بزرگ لبنیاتی کشور برای خرید مازاد شیر قرار گرفته و این مهم استمرار خواهد داشت.

وی با بیان این که ممکن است با وجود تمام تمهیدات اندیشیده شده عدم جذبی در بخشی از یک واحد مجتمع مرغ مادری باشد، یادآور شد: برای این که بتوانیم این بخش را نیز مدیریت کنیم بسیج وزارت جهاد کشاورزی و بسیج سازندگی کشور تمهیداتی برای این بخش اندیشیده‌اند تا بتوانند جوجه‌های یک‌روزه را با رعایت پروتکل‌های سازمان دامپزشکی کشور که در این طرح ناظر است به کار بگیرند تا در این بخش نیز مشکلی وجود نداشته باشد.

ساداتی‌نژاد با تأکید بر این که مدیریت کلی این مسئله توسط معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در حال پیگیری است، گفت: برنامه‌ریزی با اتحادیه انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور انجام شده و به صورت ساعتی تمام 400 تولید کننده مرغ مادری در حال رصد هستند و اطلاعات آن‌ها دریافت می‌شود و اگر عدم جذب در این حوزه وجود داشته باشد با مذاکره در حوزه تولید جذب می‌شود و در پایان کار نیز اگر مازادی وجود داشت با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط بسیج وزارت جهاد کشاورزی و بسیج سازندگی کشور می‌تواند در مجتمع‌های روستایی برای پرورش استفاده شود.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: امیدواریم این مسیر به خوبی مدیریت شود و در این حوزه، تولید پایدار بماند.