هندیها در مذاکرات طالبان تمایلی به پیروی ازآمریکا ندارند
دهلی نو - ایرنا - دهلی نو اظهار کرده است که تمایل کمی به پیروی از پیشنهادات زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در مذاکره با طالبان دارد.
به گزارش رسانههای هند، زلمی خلیلزاد هفته گذشته و در میان لغو تمامی پروازهای داخلی و خارجی هند، به دهلی نو سفر کرد تا حمایت این کشور را در مذاکره با طالبان به دست آورد.
افغانستان در ماه فوریه وارد مذاکرات صلح با طالبان با رهبری آمریکا شد. در این مذاکرات دولت افغانستان و طالبان موافقت کردند تا زندانیهای یکدیگر را آزاد کنند.
یک مقام دولتی هند که نخواست نامش فاش شود، گفت: ما دارای نظر خاص خود در مورد افغانستان هستیم و روابط قدیمی و دوستانه ما با افغانستان همچنان سیاست ما در مقابل این کشور را هدایت میکند.
زلمی خلیلزاد در سفر هفته گذشته خود به هند با مقامات هندی از جمله "اس جایشانکار" وزیر امورخارجه و "اجیت دووال" مشاور امنیت ملی هند دیدار کرد. وی از هند خواست تا به صورت مستقیم وارد مذاکره با طالبان شود.
سهیل شاهین سخنگوی گروه طلبان در دوحه قطر اعلام کردکه طالبان علاقه مند به داشتن روابط دوستانه با کشورهای همسایه از جمله هند است و از همکاری آنها در بازسازی آینده افغانستان استقبال میکند.
این بیانیهها در میان توقف مذاکرات صلح افغانستان و افزایش خشونتها در این کشور منتشر میشوند.
پس از وقوع دو حمله تروریستی توسط گروه طالبان در افغانستان در هفته جاری، اشرف غنی دستور داد تا ارتش افغانستان در مقابل گروه طالبان حالت تهاجمی بگیرند.
حمد الله مهیب مشاور امنیت ملی افغانستان گفت: حملات دو ماه گذشته توسط طالبان در افغانستان نشان میدهد که این گروه به دنبال صلح نیست. در این شرایط ادامه تعامل با طالبان بیمعنی است.
دولت هند از تشکیل هیات 21 نفره از سوی دولت افغانستان برای مذاکره با طالبان استقبال کرده است. هند در مواضع خود اعلام کرده است که مذاکرات در مورد آینده افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی باید به رهبری مردم و دولت افغانستان انجام شود.
دهلی نو همچنین در موارد مختلف نسبت به تامین امنیت چندین پروژه زیرساختی این کشور در افغانستان به ارزش 3 میلیارد دلار ابراز نگرانی کرده است.
گفت و گوی آمریکا با هند در مورد افغانستان در میان افزایش نگرانیهای دهلی نو مبنی بر بیتاثیر بودن صلح آمریکا و طالبان در کاهش خشونتها در افغانستان انجام میشود.
دولت هند همچنین نگران است که هیچ اقدام آشکاری از سوی طالبان برای دور شدن از گروههای تروریستی مانند القاعده و گروههای پاکستانی مانند جیش محمد و لشکر طیبه انجام نگرفته است.
دولت آمریکا در ماه اسفند پس از دو دهه جنگ، با گروه طالبان در دوحه قطر توافقنامه صلح امضا کرد. دو طرف 18 ماه سرگرم مذاکره برای دست یافتن به این توافق بودند که بر اساس آن تمامی نیروهای آمریکایی در خلال 14 ماه آینده افغانستان را ترک خواهند گفت و همچنین مرحله دیگری از تلاشها برای برقراری صلح آغاز خواهد شد که هدف آن مصالحه میان طالبان و دولت افغانستان خواهد بود.
*س_برچسبها_س*