هنر روای زیباییهای اندیشه و عمل مجاهدان است
در زمان دفاع مقدس و در جبهه همیشه حزن و اندوه حاکم نبود، بلکه در خط مقدم بسیاری از عزیزانی که ذوق شعر و سرود داشتند حتی در خطوط آفندی و پدافندی به زبان محلی سعی در تقویت روحیه همرزمان خود را داشتند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، در مراسم رونمایی از آثار موسیقی اداره کل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران و همچنین قدردانی از چند هنرمند موسیقی که در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد همه شهدا گفت: امروز نهم دی ماه و روز بصیرت است و همچنین در آستانه شهادت «شهید حاج قاسم سلیمانی» و اولین سالروز شهادت شهدای حادثه تروریستی کرمان قرار داریم، در این حادثه افرادی که برای ترویج و تکریم راه شهدا بر مزار حاج قاسم سلیمانی حضور داشتند، به مقام رفیع شهادت نائل شدند که یاد این شهدای عزیز را گرامی میداریم.
او تصریح کرد: در زمان دفاع مقدس و در جبهه همیشه حزن و اندوه حاکم نبود، بلکه در خط مقدم بسیاری از عزیزانی که ذوق شعر و سرود داشتند حتی در خطوط آفندی و پدافندی به زبان محلی سعی در تقویت روحیه همرزمان خود را داشتند.
سلیمانی با اشاره به برخی از فعالیتهای رزمندگان در جبهه از جمله ورزشهای زورخانهای و گرامیداشت برخی از آیینها همچون نوروز در روزهای جبهه گفت: شهدا با خدای خود معامله کردند و در این مسیر از گرانبهاترین سرمایه خود گذشتند.
تلاش بنیاد شهید در حفظ گنجینه دفاع مقدس از دریچه زبان هنرمعاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید ادامه داد: از بدو پیروزی انقلاب نقش هنر کارساز و اثرگذار بوده است و امروزه علی رغم برخی قانون شکنیها و مکرهای دشمن اگر انقلاب ماندگاری یافته، به برکت ایثار و شهادت بوده است.
او با بیان اینکه در حوزه موسیقی باید تلاش شود و بنیاد شهید و امور ایثارگران در زمینه هنر در کنار سایر دستگاهها اثر گذار باشد، اظهار کرد: موسیقی و سرود سکویی طلایی برای انتقال پیام در حوزه ایثار و شهادت است و در این حوزه پیام آن معنادار و با غنای فراوان خواهد بود. این پیام آغشته به غنای فرهنگی و از خودگذشتگی است که از صدر اسلام تحقق یافته است.
سلیمانی با بیان اینکه امروزه موسیقی و سرود روایتگر زیباییهای اندیشه و عمل انسانهای مجاهد است، اظهار داشت: اگر بنیاد شهید و امور ایثارگران به شعر و موسیقی نگاه و سیاست جدیدی دارد، در تلاش است در راستای کاری اثرگذار نگاهی بسیط داشته باشد. موسیقی رسانهای اثرگذار در راستای انتقال پیام است که موجب تقویت روحیه و نشاط است که سلحشوری، مقاومت و ایستادگی به دنبال دارد.
او خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه هنر سخنانی میفرمایند که در زمینه هنر به کم قانع نشوید، عالی ترین را بخواهید و بهترین را بسازید و این بستر در مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران فراهم است.
معرفی ستارگان شهادت در بیان شاعران و هنرمندان
در این مراسم همچنین محمد کرم اللهی، مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران، طی سخنانی اظهار داشت: امروز در این مراسم به افتخار شهیدان دور هم جمع شدیم که برای ما ارزش فراوانی دارند. آنان که عاشقانه گذاشتند و گذشتند، دیدند و دل نبستند و در کرانهای بسیار وسیع و شریف عزیزترین داشته خود یعنی جان را در طبق اخلاص گذاشته و عاشقانه به معبود بخشیدند. راهی که اتصال آن، اتصال عابد و معبود است و برترین تابلو در منظومه هستی است.
او تصریح کرد: شیرینی شهد شهادت بر کام سبز شهید عاشقانه، با حلاوت و شیرین مینشیند و در نهایت شهادت خلق میشود، وقتی شهادت خلق میشود خود ستاره و چراغ میشود و این گونه است که مولا و مقتدای ما، شهدا را چشم و چراغ این کشور میدیدند و اینجاست که هر شهید ستاره میشود و در شب سخت سفر با این ستارههای پرنور راه گم نمیشوند.
کرم اللهی ادامه داد: این ستارگان ما را به سمت شهادت هدایت میکنند. این ستاره را چه کسی روایت میکند؟ به درستی این هنر و هنرمندان هستند که می شناسانند. هنرمند این گونه است، او مجاهدی است که به نور هدایت میکند، او از جنس نور است و چراغ، ستاره و خورشیدی است که ما را به محضر خدا رهنمود میکند.
او با بیان اینکه کار هنرمندان ایثار و شهادت کم از شهیدان ندارند، تأکید کرد: زیرا آنچه شهید دارد او باید امانت دارانه روایت کند تا حقیقت شهید برای ما نمایان شود. اصلاً این گونه هنر ارج و قرب و منزلت پیدا میکند. اینجاست که هنرمند جایگاه پیدا میکند و این یک نعمت الهی است که میتواند به هنرمند نسبت داده شود و عزیزان و همکاران من و کسانی که این کارها را تقدیم شما مخاطبان میکنند، وظیفه رهبری و هدایت را به عهده داشتند که از همه آنها تقدیر و تشکر میکنیم.
قدردانی از هنرمندان فعال عرصه موسیقی ایثار و شهادت بخش بعدی این مراسم بود که در این بخش از عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانه سرای آلبوم «از ایران نگذشتیم»، مصطفی محدثی خراسانی شاعر آلبوم «از ایران نگذشتیم»، میلاد عرفان پور شاعر آلبوم «مژده یوسف»، امیرحسین سمیعی آهنگساز آلبوم «از ایران نگذشتیم»، امیرسهیل سرافرازی آهنگساز آلبوم «سه گانه شهدا»، بامداد فلاحتی خواننده آلبوم «از ایران نگذشتیم»، احمد رمضی آهنگساز آلبوم «مژده یوسف»، حسین علیشاپور خواننده آلبوم «از ایران نگذشتیم»، سبحان منکشف خواننده نوجوان آلبوم «مژده یوسف» تجلیل شد.