شنبه 10 آذر 1403

هنوز مشخص نیست با چند دُز واکسن ایمنی لازم ایجاد می‌شود + فیلم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
هنوز مشخص نیست با چند دُز واکسن ایمنی لازم ایجاد می‌شود + فیلم

ابراهیم قادری رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: اخیرا شاهد افزایش موارد ابتلا به بیماری کرونا در کشور هستیم و از هفته گذشته این روند افزایش بیشتری داشته است. وی تصریح کرد: هشدارهای لازم درباره شیوع دوباره بیماری کوید 19 به مردم داده شده است و احتمالا این سویه جدید تا هفته‌های آینده در کشور ما ایران...

ابراهیم قادری رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: اخیرا شاهد افزایش موارد ابتلا به بیماری کرونا در کشور هستیم و از هفته گذشته این روند افزایش بیشتری داشته است.

وی تصریح کرد: هشدارهای لازم درباره شیوع دوباره بیماری کوید 19 به مردم داده شده است و احتمالا این سویه جدید تا هفته‌های آینده در کشور ما ایران به سوش غالب تبدیل خواهد شد.

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: علت گسترش دوباره بیماری کرونا کاهش سطح ایمنی در کشور است و جامعه مستعد بروز بیماری شده و سرایت پذیری آن خیلی بیشتر از سویه‌های قبلی است و ممکن است ما را طی هفته‌های آینده با چالش مواجه کند.

قادری اضافه کرد: برای پیشگیری و کنترل بیماری ابزارهای خوبی داریم و با این ابزار می‌توانیم سرعت گسترش و انتقال بیماری کرونا را کاهش بدهیم و اولین مورد استفاده از ماسک است که به ویژه در فضاهای بسته، شلوغ و پر ازدحام از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی همچنین یادآور شد: بحث واکسیناسیون و تزریق دُز یادآوری است که مسئله مهمی است و اگر بیشتر از 6 ماه از دُز قبلی گذشته است افراد می‌توانند واکسن نوبت بعدی را تزریق کنند.

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: افرادی که سیستم ایمنی بدن آن‌ها ضعیف است و باید نسبت به تزریق دُز یادآور واکسن خود اقدام کنند و هر نوع واکسنی را هم می‌توانند به عنوان این دُز یادآور تزریق کنند و محدودیت خاصی در این خصوص وجود ندارد.

قادری در ادامه اضافه کرد: فاصله گذاری اجتماعی و رعایت فاصله فیزیکی و پیشگیری از ایجاد ازدحام نیز از دیگر مواردی است که افراد باید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا رعایت کنند.

وی یادآور شد: سویه جدید بیماری کرونا سرعت واگیری بالایی دارد و بر اساس آنچه که در مقالات مختلف نوشته‌اند این سویه جزو واگیردارترین سویه کوید 19 تا کنون محسوب می‌شود.

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر پیشگیری مناسبی را انجام دهیم میزان ابتلا و درگیری افراد هم در سویه جدید بیماری کرونا زیاد نخواهد بود اما ما مجبوریم بدبینانه به این مسئله نگاه کنیم.

قادری اضافه کرد: خوشبختانه شدت سویه جدید کوید 19 با سویه‌های قبلی خیلی متفاوت نیست و فقط سرایت پذیری بالایی دارد. اما در کشورهای دیگر آمار مبتلایان و فوتی‌ها بدبینانه بوده است و به همین خاطر می‌گوییم که خیلی خوشبینانه به این سویه نگاه نکنیم.

وی تاکید کرد: ما نمی‌دانیم پیک‌های مختلف بیماری کرونا تا کی ادامه خواهد داشت اما چیزی که تا حالا مسلم شده است این است که هر 5 تا 6 ماه یکبار سطح ایمنی جامعه پایین می‌آید و احتمال گردش بیماری و ویروس کرونا وجود دارد.

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: نباید متصور باشیم که اگر سویه جدید اتفاق نیوفتد، ما از بیماری کرونا در امان خواهیم بود و مطالعات مختلف نشان داده که هر چند ماه یکبار سطح ایمنی جامعه نسبت به بیماری پایین می‌آید و مستعد پیک‌های مختلف بیماری می‌شویم.

قادری تصریح کرد: هنوز مشخص نیست که با چند بار ابتلا و یا با تزریق چند دُز واکسن سطح ایمنی بالایی ایجاد می‌شود و آنچه مسلم است این است که ما باید یاد بگیریم با این ویروس و یا دیگر بیماری‌هایی که ایجاد می‌شود، مبارزه کرده و زندگی کنیم.