شنبه 3 آذر 1403

هوآوی می‌خواهد دوباره به رقابت جهانی تلفن‌های 5G برگردد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
هوآوی می‌خواهد دوباره به رقابت جهانی تلفن‌های 5G برگردد

شرکت چینی هوآوی در حال توسعه تجهیزات و نرم افزار ساخت تراشه برای دور زدن تحریم های آمریکا است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هوآوی یکی از شرکت‌هایی است که در نتیجه جنگ تجاری آمریکا و چین تحت تاثیرات بسیار زیادی قرار گرفته است. با این حال، این شرکت برنامه ای برای اجاره مسابقه جهانی گوشی های هوشمند 5G با توسعه ابزارهای ساخت تراشه و مشارکت با ریخته گری هایی مانند SMIC برای تولید SoC های تلفن همراه خود دارد. سال گذشته، مدیران هواوی 23 میلیارد دلار بابت بهبودی وضعیت فعلی این شرکت در این زمینه صرف کرد.

امروزه هوآوی تنها سایه‌ای از غول فناوری است که به دلیل جنگ تجاری ایالات متحده و چین، رشد آن تا حدودی مهار شد و دستیابی به تراشه‌ها و سایر اجزای مورد نیاز برای ساخت محصولات موبایل خود را بسیار دشوار کرد. در پاسخ، این شرکت چینی بخشی از تجارت گوشی‌های هوشمند خود را به آنر تبدیل کرد، یک شرکت ظاهراً مستقل که تاکنون توانسته تحریم‌های ایالات متحده را که مانع از فروش گوشی‌های هوآوی به مخاطبان جهانی می‌شود، دور بزند.

هوآوی همچنین یکی از چندین شرکت چینی است که بخشی از لیست سیاه صادراتی است و اجازه فروش تجهیزات مخابراتی به شرکت‌های آمریکایی را ندارد. کشورهای اروپایی در این زمینه دوستانه‌تر بوده‌اند، اما این موضع به‌تدریج به دلیل نگرانی‌هایی که چین ممکن است از تجهیزات فروخته‌شده توسط غول‌های مخابراتی مانند ZTE و Huawei برای کمپین‌های جاسوسی گسترده استفاده کند، تغییر می‌کند.

با این حال، به نظر می رسد هواوی راهی برای بازگشت به بازار جهانی گوشی های هوشمند 5G پیدا کرده است. به طور خاص، بخش HiSilicon این شرکت روی سیستم‌های لیتوگرافی EUV کار می‌کند، نوعی که در حال حاضر منحصراً توسط شرکت هلندی ASML ساخته می‌شود. در حالی که شرکت اخیر بدون شک پیشتاز فناوری برای سال‌های آینده است، هوآوی اخیراً ابزارهای لیتوگرافی EUV را برای ساخت تراشه‌ها بر روی گره‌های زیر 10 نانومتر به ثبت رسانده است.

بر کسی پوشیده نیست که هوآوی یک شرکت بی‌سابقه است که قبلاً برای تولید تراشه‌های خود به TSMC وابسته بود. هواوی پس از از دست دادن توانایی خود در سفارش سیلیکون از غول تایوانی، مجبور شد همکاری خود را با شرکت بین المللی تولید نیمه هادی چین (SMIC) و چندین تامین کننده و شرکت تحقیقاتی محلی آغاز کند. در حال حاضر، 114000 پرسنل (حدود نیمی از نیروی کار خود) به تلاش‌های مربوط به طراحی تراشه‌ها، تجهیزات EUV و نرم‌افزار EDA مورد نیاز برای استقلال فن‌آوری اختصاص یافته‌اند.

شرکت هوآوی در اوایل سال جاری، بزرگترین کاهش سالانه سود از زمان تحریم های ایالات متحده را گزارش کرد، 35.6 میلیارد یوان (حدود 5 میلیارد دلار) در سه ماهه اول 2023، که در مقایسه با سه ماهه مشابه سال گذشته 69 درصد کاهش داشته است.

در همین حال، هواوی برای پوشش هزینه های تحقیق و توسعه خود به دنبال کسب درآمد از هر کجا که می‌تواند است. یکی از راه های انجام این کار، حفظ قراردادهای مجوز سودآور با شرکت هایی مانند سامسونگ و اوپو و همچنین خودروسازانی مانند آئودی، بی ام و، پورشه، سوبارو و دیگران است. طبق ارقام رسمی درآمد منتشر شده، هوآوی در سال گذشته 560 میلیون دلار از حق امتیاز درآمد کسب کرد و حدود 23 میلیارد دلار (یک چهارم درآمد سالانه خود) را برای تحقیق و توسعه هزینه کرد.