هیأتی که دوربین کنترل سرعت برای بزرگراهها تولید میکند + عکس و فیلم
خبرگزاری فارس گروه مسجد و هیأت امیرحسین کسائی: تخلفات مختلفی نظیر تخلف سرعت لحظهای خودروها، تخلف سرعت میانگین، تخلف عبور از چراغ قرمز، تخلف پارک در محل غیرمجاز، تخلف سبقت غیرمجاز و... وجود دارند که به منظور ثبت هر تخلف سامانه استاندارد برای آن باید وجود داشته باشد. دوربینهای ثبت تخلف، سامانهای است که تنها سرعت لحظهای را ثبت میکند و باید بتواند با خطای حداکثر 2 درصد در تمام شرایط جوی و تا سرعت 250 کیلومتر در ساعت را ثبت و عکسبرداری کند. جالب است بدانید در ایران یک کارگاه برآمده از هیأت یا فاطمهالزهرا (س) بابل، دوربینهای کنترل سرعت و نرمافزار مورد نیاز آن را تولید میکند.
مراسم عزاداری هیأت یا فاطمهالزهرا بابل در محرم امسال
ایدهای از دل هیأت که به اشتغالزایی رسید
در نهمین گزارش «روایت تولید» سراغ این هیأت رفتیم. آنها در شهر بابل در زمینه فرهنگی و جهادی بسیار شناخته شده هستند. گروه جهادی آنها با محوریت حسین طبرستانی و همکاری با گروه جهادی سعید قاسمی در قالب قرارگاه مهندسی متوسلیان، اقدامات بسیاری در زمینه محرومیتزدایی داشته است. آنها تصمیم میگیرند جدای از عرصه فرهنگی و جهادی، در حوزه اشتغالزایی هم گام بردارند. برای همین از جمع هیأتیها دعوت میکنند تا ایدهها و طرحهای خود را بیاورند. یکی از آنها توسط سیدجعفر حسینی ارائه میشود که ختم به گروه مهندسی طنان میشود.
نصب دوربین کنترل سرعت در شهرستان بابل
دوربین کنترل سرعت ایرانی ساختیم
این ایده، تولید سختافزار و نرافزار سامانه سرعتسنج بود که در داخل کشور در حوزه واردات عملیاتی میشد، اما این هیأتیها تصمیم گرفتند آن را به تولید داخل برسانند. حسینی میگوید: «در سال 88 رسماً فعالیت ما آغاز شد. کار اصلی گروه ما در حوزه انفورماتیک است که در حال حاضر بیشتر روی دوربینهای مداربسته و سامانه سرعتسنج برای نیروی انتظامی متمرکز شدیم. محصول ما برای ثبت پلاک و سنجش سرعت ماشینها بسیار خوب پاسخگوست و هماکنون در سطح استان مازندران مورد استفاده قرار میگیرد. از استانهای اصفهان و فارس هم درخواست محصول داریم که انشاءالله در فاز بعدی تولیدات آنها را پوشش خواهیم داد.»
گزارش اختصاصی خبرگزاری فارس از تولید دوربین کنترل سرعت توسط هیأت یا فاطمهالزهرا
هزینه محصول ما یک سوم کمتر از محصول خارجی است
صفر تا صد این دوربینهای مداربسته و کنترل سرعت در کارگاه این بچه هیأتیها تولید میشود. او میگوید: «در حال حاضر شرکتهای دیگری در کشور فعال هستند که دوربین را از آلمان وارد کرده و نرمافزار داخلی با آنان هماهنگ میکنند و در مجموع حدود 650 میلیون تومان فاکتور میکنند، اما ما مواد اولیه از خارج وارد کرده و دوربین و نرمافزار کاملاً ایرانی تولید میکنیم که مجموعاً حدود 400 میلیون تومان فاکتور میشود. علاوه بر اینکه محصول ما از لحاظ امنیتی نیز دارای قابلیت بهتر و بیشتری است.»
این مجموعه تاکنون 30 هیأتی را به کارگیری کرده است
تا سال 1402 حداقل 80 هیأتی را شاغل میکنیم
نیروهای این کارگاه صنعتی همه از هیأت یا فاطمهالزهرا (س) تأمین شده است و به این وسیله این بخش اقتصادی هیأت توانسته برای اعضای خود نیز اشتغالزایی داشته باشد. حسینی میگوید: «اولویت اول ما برای جذب نیروها افرادی بودند که تخصص لازم را داشته و یا تحصیلکرده رشتههای کامپیوتر، الکترونیک و... بودند. بعد از جذاب این افراد سراغ کسانی رفتیم که علاقه داشتند و آنها را برای تحصیل فرستادیم و پس از آن جذب کردیم. در مجموع در کارگاه ما 30 نفر مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند. با راهاندازی فاز دوم کارگاه و توسعه حداقل نیازمند جذب 50 نفر دیگر هستیم که بنا داریم تا سال 1402 محقق شود البته این تعداد حداقل نیاز ماست و ان شاء الله جذب بیشتری خواهیم داشت.»
نصب دوربین کنترل سرعت در شهرستان قائمشهر
شعار جالب هیأتیها
این هیأتیها برای اشتغالزایی و نیروهای خود یک شعار جالب هم دارند و آن هم اینکه «حقوق نمیدهیم تا زندگی کنید، بلکه حقوق میدهیم که پیشرفت کنید» حسینی در این باره میگوید: «تلاش ما این است که نیروهای ما از سطح زندگی خوبی برخوردار باشند؛ برای همین طبق همین شعار حقوق پرسنل ما از سطح متوسط بالاتر است و الحمدلله وضع زندگی آنها خوب است. هدف ما این است که پول پرداختی به کارکنان بیش از نیاز آنها برای گذران زندگی باشد تا بتوانند امنیت روانی خوبی داشته باشند.»
نمونه دوربینهای تولید شده هیأتیها برای نصب در بزرگراهها
حمایتمان کنید تا توسعه یابیم
این کارگاه هماکنون قراردادهای متعددی با مجموعههای دیگر بسته است که برای تحقق آنان، نیازمند توسعه و تجهیزات و نیروهای بیشتری است. حسینی میگوید: «بنا داریم زمین دیگری در اختیار بگیریم و سوله جدیدی برای کارخانه راه بیندازیم که رایزنیهایی صورت گرفته و امیدواریم محقق شود. همچنین نیازمند تسهیلاتی هستیم تا تجهیزات و مواد اولیه بیشتری تولید کنیم تا انشاءالله بتوانیم قراردادهای باقیمانده را محقق کنیم.»
مراسم عزاداری دسته روی شام غریبان هیأت یا فاطمهالزهرا
هیأت، فرصتی برای تبدیل ایدهها به کار است
این هیأتیها آمادگی کمک و مشاوره به دیگر هیأتهای مذهبی برای راهاندازی واحد اشتغالزایی و یا شروع همین کسب و کار را دارند. حسینی میگوید: «هیأتهای مذهبی با ظرفیت و حمایت مردمی خود در عرصه اشتغالزایی بسیار میتواند اثرگذار باشد. ایدهها و فکرهای بسیاری در هیأت وجود دارد که میتواند با همافزایی و حمایت گرهگشای بسیاری از مسائل کشور باشد.»
هدف هیأت، تربیت افرادی است که بتوانند در عرصههای مختلف جامعه از جمله اقتصاد اثرگذار باشند. تبلور ارزشهای عاشورایی در رفتار فعالان اقتصادی، میتواند تاثیرگذار باشد. هیأت را باید حلقه میانی ببینیم که قابلیت خدمتگزاری در عرصه اقتصادی را دارد. امروز هیأتهای بسیاری با بهرهگیری از ظرفیت مردمی خود در زمینههای مهارت آموزی، گسترش مشاغل خانگی و اشتغال دانش بنیان وارد شدهاند و شبکه ارتباطی هیأتها با یکدیگر نیز میتواند در پیشبرد اهداف مختلف موثر باشد. مشاغل خرد و خانگی تاثیر بسیار زیادی در اقتصاد دارند و نباید از ظرفیت و تاثیر آنها غافل شد که هیأتهای مذهبی با توجه به همین ظرفیت، خیریههایی راه انداختند که مسأله اصلی آنها اشتغال است و نذر اشتغال دارند.
پایان پیام /