چهارشنبه 30 آبان 1403

واردات ذرت بیش از نیاز کشور رخ نداده است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
واردات ذرت بیش از نیاز کشور رخ نداده است

گرمسار - معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با انتقاد از برخی صحبت‌ها در خصوص نهاده‌های دامی، گفت: اینکه برخی می‌گویند واردات ذرت بیش از نیاز کشور رخ داده موضوعی کاملا اشتباه است.

گرمسار - معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با انتقاد از برخی صحبت‌ها در خصوص نهاده‌های دامی، گفت: اینکه برخی می‌گویند واردات ذرت بیش از نیاز کشور رخ داده موضوعی کاملا اشتباه است.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رضایی ظهر یکشنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات دامداران و بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان گرمسار به میزبانی فرمانداری ضمن بیان اینکه برخی می‌گویند امسال ذرت بیش از نیاز کشور وارد شده که صحبتی اشتباه است، ابراز کرد: درست است که از سال قبل بیشتر واردات داشته‌ایم اما از نیاز کشور بیشتر نبوده است.

وی با بیان اینکه سالانه 9 میلیون و 300 هزار تن ذرت فقط در حوزه دام مورد نیاز کشور است از سوی دیگر نیاز بخش نشاسته کشور نیز سالانه یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 500 هزار تن است که این میزان را اگر با میزان مورد نیاز دام در کشور جمع بزنیم به رقم نزدیک به 11 میلیون تن نیاز ذرت کشور می‌رسیم در حالی که کل ذرت وارد شده به کشور چهار میلیون و 800 هزار تن بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه چهار میلیون و 800 هزار تن ذرت امسال از گمرک ترخیص شده است، بیان کرد: انتقادات بسیاری از دامداران و بهره برداران حوزه جهاد کشاورزی را شنیده‌ایم این افراد بعضا اعلام می‌کنند که پول خریداری نهاده‌های دامی را واریز کرده‌اند اما چیزی به آنها تحویل داده نشده است یا مقداری را واریز کرده و شرکت از آنها دوباره پول درخواست کرده‌اند و موارد مشابه که مورد رسیدگی قرار گرفته است.

رضایی بیان کرد: موضوع این است که یک و نیم ماه پیش وزارت جهاد کشاورزی اصلا عضو کمیسیون تخصیص ارز دولتی برای واردات نبود و لذا با مشکلات زیادی در حوزه نهاده‌های دامی و واردات روبرو بودیم اما از یک و نیم ماه پیش خوشبختانه وزارت جهاد عضو این کمیسیون شده و اتفاقا عضویت فعالی نیز دارد که می‌تواند این عضویت مشکلات حوزه واردات نهاده‌های دامی را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه موضوع توزیع نهاده‌های دامی بخش دیگری از مشکلات است که ما پیشنهاد کرده‌ایم که یک سامانه برخط متشکل از تمام اعضای بهره بردار دام و طیور و نهاده‌های دامی از تولید کننده، تا مرغدار، دامدار و... در آن عضویت داشته باشند که تمام مسائل شفاف و آنلاین بررسی شود و امکان تقلب به کمترین میزان ممکن برسید این سامانه همچنین امکان رصد را می‌دهد و با تراکنش‌های مالی معاملات خرید و تأمین نهاده‌ها انجام و کسی هم نمی‌تواند از آنها سو استفاده کند.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد با بیان اینکه این وزارتخانه چیزی برای مخفی کردن ندارد و ما معتقد هستیم که باید واقعیت‌ها را به مردم بیان کرد، تاکید داشت: ما باید متناسب با نیاز تأمین نهاده‌ها را انجام دهیم که در این راه دو مسیر پیش رو داریم یا باید تأمین نهاده‌ها را افزایش دهیم و یا مصرف را پایین بیاوریم که دومی در بسیاری از بخش‌ها امکان پذیر نیست لذا صادقانه باید گفت تمام اهتمام وزارت جهاد کشاورزی، دولت، وزارت صمت، بانک مرکزی و... بر افزایش تأمین نهاده‌ها است.

رضایی با بیان اینکه با نهادهای صنفی کلان در سطح کشور برای حمایت از سامانه برخط توزیع نهاده‌های دامی نامه نگاری شده است، بیان کرد: نهادهای صنفی درون استان‌ها و شهرستان‌ها نیز که تابع نهادهای کشوری هستند، می‌توانند با حمایت از این سامانه در راستای رفع مشکلات حوزه نهاده‌های دامی بکوشند همچنین توصیه ما به مسئولان دولتی و غیردولتی این است که مشکلات دامداران را با برقراری میز خدمت در شهرستان‌ها و روستاها احصا و برای اصلاح آن کمک کنند.

وی با بیان اینکه وقتی مشکل احصا شود ما می‌توانیم در وزارتخانه و بانک مرکزی بهتر آنها را بررسی کنیم، گفت: یکی از اقداماتی که برای رفع مشکلات واحدهای بهره بردار صورت گرفت، تعیین پروتکل‌ها برای مرغداری‌ها بود که در حوزه تخم گذار شاهد ابلاغ آن بودیم به این نحو که میزان نیاز خوراکی یک مرغ برای هر وعده غذایی در ذرت، سویا و... اندازه‌گیری شده و طبق یک استاندارد در سراسر کشور توزیع می‌شود که توانست سامان خوبی به اوضاع بدهد اما فعلا بخش مرغ گوشتی کشور زیر بار این موضوع نرفته و آن هم به دلیل این است که 18 هزار واحد تولیدی گوشت مرغ اگر خدایی ناکرده دچار یک مشکل کوچک شوند به یکباره تمام بازار تولید گوشت مرغ کشور دچار اختلال می‌شود.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد با بیان اینکه ایجاد سیستم برخط و شفاف توزیع نهاده‌های دامی رانت‌ها، ویژه خواری‌ها و دخالت‌ها را از چرخه عرضه نهاده‌های دامی و طیور حذف می‌کند، بیان کرد: با راه اندازی این سیستم که به صورت اتوماتیک عرضه نهاده‌ها را مد نظر قرار می‌دهد، می‌توانیم شاهد جلوگیری از بروز بسیاری سو استفاده را بگیریم.

به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست فعالان اتحادیه‌های دام و طیور شهرستان گرمسار مشکلات و موانع تولید واحدهای خود را بیان کردند.