جمعه 7 آذر 1404

واریز وام 50 میلیونی برای بازنشستگان؛ پرداخت تسهیلات تا پایان سال قطعی شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
واریز وام 50 میلیونی برای بازنشستگان؛ پرداخت تسهیلات تا پایان سال قطعی شد

پرداخت گسترده تسهیلات به بازنشستگان، اگرچه در ظاهر اقدامی حمایتی و امیدبخش است، اما در عمق خود بازتابی از فشارهای معیشتی فزاینده بر قشر بازنشسته محسوب می‌شود. افزایش تعداد متقاضیان وام‌های ضروری و ثبت‌نام صدها هزار نفر برای دریافت مبالغی که در برابر هزینه‌های واقعی زندگی ناچیز است، نشان می‌دهد که درآمد بازنشستگان با ساختار اقتصادی امروز فاصله‌ای جدی پیدا کرده است. این حجم از تقاضا،...

نحوه تخصیص و اولویت‌بندی پرداخت‌ها نشان می‌دهد که صندوق بازنشستگی در تلاش است با مدیریت منابع محدود، بیشترین تعداد را پوشش دهد؛ اما همین تقسیم‌بندی مرحله‌ای، بیانگر چالش‌های مالی و محدودیت‌های نقدینگی است.

اینکه تنها بخشی از ثبت‌نام‌کنندگان واجد شرایط تشخیص داده شده‌اند و پرداخت‌ها در چند مرحله تا پایان سال ادامه می‌یابد، تصویری از تنگنای ساختاری صندوق‌ها ارائه می‌دهد؛ وضعیتی که اگر اصلاحات بنیادی صورت نگیرد، می‌تواند پایداری مالی صندوق‌ها را در سال‌های آینده تهدید کند.

در کنار این مسائل، تنوع دادن به تسهیلات، از وام ضروری گرفته تا وام ازدواج فرزندان و حمایت از پایان‌نامه دانشجویی، تلاشی است برای پوشش نیازهای مختلف خانوارهای بازنشسته. بااین‌حال، این اقدامات همچنان نقش مُسکن دارند و قادر نیستند مشکل اصلی، یعنی شکاف میان درآمد ثابت و هزینه‌های رو به رشد را برطرف کنند.

به نظر می‌رسد آینده رفاهی بازنشستگان، بیش از هر زمان دیگری وابسته به اصلاح ساختار حقوق، افزایش پایداری صندوق‌ها، و هم‌سویی سیاست‌های رفاهی با واقعیت اقتصادی کشور خواهد بود.

سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: از ابتدای سال 267 هزار نفر از بازنشستگان این صندوق موفق به دریافت وام ضروری 50 میلیون تومانی شده‌اند.

خبر مهم صندوق بازنشستگی درباره واریزی 50 میلیون تومانی برای بازنشستگان

علاءالدین اروجی اعلام کرد: از ابتدای سال جاری و بر اساس توافق این صندوق با بانک عامل، حدود 19 هزار میلیارد تومان اعتبار برای ارائه تسهیلات مالی به بازنشستگان پیش‌بینی شده است. این تسهیلات در قالب وام ضروری، وام ازدواج فرزندان و حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی ارائه می‌شود.

ازوجی با اشاره به ثبت‌نام حدود 800 هزار متقاضی برای وام 50 میلیون تومانی با کارمزد 14 درصد گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده، 288 هزار نفر واجد شرایط دریافت این تسهیلات شناخته شدند که از این تعداد، 201 هزار نفر طی 7 مرحله در آذرماه وام خود را دریافت کردند و حدود 86 هزار نفر نیز در سه مرحله تا پایان سال وام‌شان را دریافت خواهند کرد.

چه کسانی در سه مرحله آینده وام 50 میلیونی خود را می‌گیرند؟

وی درباره وام ازدواج فرزندان بازنشستگان نیز اظهار داشت: تسهیلات 60 میلیون تومانی با کارمزد 5 درصد برای این بخش در نظر گرفته شده و از 42 هزار متقاضی تاکنون بیش از 31 هزار نفر در دو مرحله وام خود را دریافت کرده‌اند. با هماهنگی جدیدی که فراتر از توافق اولیه با بانک عامل انجام شده، پرداخت مابقی متقاضیان به‌تدریج صورت خواهد گرفت.

سرپرست صندوق افزود: در بخش حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی نیز تاکنون به 14070 نفر تسهیلات ارزان‌قیمت پرداخت شده است.

وی در جمع‌بندی وضعیت پرداخت‌ها اعلام کرد: با هماهنگی بانک‌های عامل، بیش از 267 هزار نفر از بازنشستگان در مجموع 12.5 هزار میلیارد تومان از تسهیلات معرفی‌شده صندوق بهره‌مند شده‌اند. هرچند این مبالغ محدود و ناچیز است، اما می‌تواند بخشی از نیازهای بازنشستگان را در کوتاه‌مدت برطرف کند.