سه‌شنبه 6 آذر 1403

واکنش آموزش و پرورش به تنبیه بدنی دانش‌آموزان در مدارس

وب‌گاه منیبان مشاهده در مرجع
واکنش آموزش و پرورش به تنبیه بدنی دانش‌آموزان در مدارس

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش آموزش و پرورش به تداوم خشونت فیزیکی معلمان علیه دانش‌آموزان واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید:

به گزارش منیبان؛ سیدمجتبی هاشمی، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش، در پاسخ به این سوال که آیا وزارت آموزش و پرورش در رابطه با تداوم خشونت فیزیکی علیه دانش‌آموزان اقدامی خواهد کرد؟ گفت: ما وظیفه پیگیری خودمان را در همه مصادیقی که اتفاق می‌افتد، ساری و جاری می‌دانیم و اینطور نیست که حمایت قضایی ما فقط به صورت خاص از یک کارمند خودمان صورت بگیرد یا اگر حقوق دانش آموز به نوعی مختل شود، تنها در یک واقعه خاص حضور داشته باشیم. قاعدتا در هر اتفاقی از این دست، ما هم حقوق دانش آموزان را مدنظر داریم هم اگر همکار ما آسیبی ببیند، از او حمایت قضایی خواهیم داشت.

سیدمجتبی هاشمی در ادامه گفت: ما مجموعه اقداماتی را برای این شرایط انجام داده‌ایم ضمن اینکه توصیه‌های کلی هم توسط مراجع ذیربط به همکاران در سطح کشور داشته ایم. به خصوص امسال که شرایط بعد از دو سال وقفه در آموزش حضوری و کامل، خاص است.

او با تاکید به لزوم توجه به ابعاد روانی مسئله خاطرنشان کرد: دانش آموزان ما از نظر مسائل اجتماعی لازم التوجه هستند و باید بیشتر روی اجرای شیوه نامه‌ها دقت نظر شود و به مسائل روانی و اجتماعی دانش آموزان توجه داشته باشیم تا امسال را دقیق‌تر پشت سر بگذاریم و بتوانیم سال آینده را با آمادگی بیشتری شروع کنیم.

هاشمی تاکید کرد: این حد از اتفاقات در بیش از 105 هزار مدرسه درصد کمی را به خود اختصاص می‌دهد، اما ما مراجعی را برای مردم در نظر گرفته‌ایم که هم در ادارات مناطق، هم در سطح استان‌ها و هم در وزارت آموزش و پرورش آمادگی پاسخگویی و بررسی دغدغه اولیا را دارند و برای اینکه این مسیر هموار شود، سایت shekayat. medu. Ir را هم داریم و اولیای محترم می‌توانند آنجا دغدغه‌های خود را مطرح کنند و مطمئن باشند که حتما پیگیری لازم از طریق مراجعی که داریم انجام می‌شود.

او در مورد منشور حقوق دانش آموزی و نقشی که می‌تواند در جلوگیری از بروز چنین رفتارهایی داشته باشد، توضیح داد: طبیعتا همینطور است و هرچقدر آگاهی ما از حقوق و تکالیف مشخص باشد که دو بال یک پرواز هستند، وضعیت بهتری خواهیم داشت. ما باید هم به تکالیف خود هم به حقوق‌مان آگاه باشیم و طبیعتا هرچقدر آگاهی در این زمینه در سطح جامعه بیشتر باشد، مصادیق و اتفاقات این چنینی کمتر می‌شود. حوزه‌های مرتبط با مسائل پیشگیری می‌توانند با آموزش دادن به دانش‌آموزان و سایر ذی‌نفعان در سطح مدارس این حوزه را تقویت کنند تا گرفتاری‌های مجموعه کمتر شود.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش با تاکید به اینکه منشور دانش آموزی مربوط به حوزه‌های دیگر است، تصریح کرد: منشور حقوق دانش‌آموزی پیگیری می‌شود و هنوز هم جای کار دارد. تقویت حوزه پیشگیری بسیار مهم است. ما فقط نمی‌توانیم روی یک بخش کار کنیم یعنی فقط نمی‌توان حقوق را پررنگ کنیم و مسئولیت‌ها را نادیده بگیریم. تقویت حوزه پیشگیری کمک می‌کند این رفتاری‌هایی که حتی یک موردش هم در جامعه تعلیم و تربیت زیاد است، کاهش پیدا کند و می‌توان مدیریت بهتری روی کار انجام داد.

منبع: ایلنا