واکنش سازمان غذا و دارو به خبر تسنیم درباره کمبود سرم
![واکنش سازمان غذا و دارو به خبر تسنیم درباره کمبود سرم](https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1399/01/28/1399012815382435320153194.jpg)
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در واکنش به خبر کمبود سرم در کشور گفت: به دلیل افزایش مصرف بیرویه سرم، به دانشگاههای علوم پزشکی اجازه داده شده که بر اساس اولویتبندی و نیاز مصرف، سرم در مراکز درمانی توزیع شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته نایبرئیس انجمن داروسازان با اشاره به کمبود سرم به تسنیم گفته بود: بهدلیل کمبود، سرم سهمیهبندی شده است و فقط در داروخانههای منتخب توزیع میشود.
حمیدرضا اینانلو، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در پاسخ به این خبر، با بیان اینکه این سازمان هیچگونه سهمیهبندی را برای سرم در داروخانه های منتخب یا خاص اعمال نکرده است، گفت: به دلیل اینکه مصرف و تجویز سرم به صورت بیرویه افزایش یافته، به دانشگاههای علوم پزشکی در استان های مختلف اجازه داده شده که بر اساس اولویتبندی و نیاز مصرف مراکز درمانی، سرم با هدف کنترل تجویز و مصرف، بین مراکز درمانی توزیع شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت این که تولید سرم در کشور افزایش یافته است و کارخانهها پیوسته در حال تولید و تأمین سرم هستند.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه 5 شرکت تولیدکننده سرم با همه ظرفیت فعال هستند، تصریح کرد: مقرر شده است که این شرکتها حتی تعطیلات عید نوروز را کم کنند و با همه توان تولید داشته باشند.
سرم در سراسر کشور به صورت روزانه توزیع می شود
وی با اشاره به اینکه سرم در سراسر کشور به صورت روزانه توزیع می شود، ادامه داد: دانشگاه های علوم پزشکی به فراخور منطقهای اولویت های توزیع را مشخص میکنند، بنابراین ممکن است محدودیتهایی در خصوص برخی مراکز ایجاد کرده باشند.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اظهار کرد: سازمان غذا و دارو هماکنون هیچ برنامه توزیعی برای سرم های تزریقی اعمال نکرده است، میزان مصرف سرم در شرایط عادی در کشور ماهانه بین حداکثر 8 تا 10 میلیون واحد در ماه است، اما با برنامهریزیهایی که صورت گرفته، این ظرفیت را با کمک تولیدکننده ها به 12 تا 14 میلیون واحد در ماه رساندهایم.
اینانلو عنوان کرد: با برنامهریزی های انجام شده، امیدواریم با ادامه این روند و کمک دانشگاه های علوم پزشکی و سایر همکاران وزارت بهداشت و با کنترل مصرف بیرویه اقلام دارویی و تجویز منطقی دارو و سرم های تزریقی در آینده، مشکلی برای تأمین سرم نداشته باشیم.
مصرف داروی "فاویپیراویر" 7 برابر شد / اثبات بیتأثیر بودن دارو بر اومیکرون صدور مجوز تست انسانی نخستین واکسن ایرانی علیه اومیکرون / 60 میلیون دوز واکسن برکت تولید شد "سرُم" سهمیهبندی شد!/ کمبود برخی داروهای درمان علامتی اومیکرون