جمعه 9 آذر 1403

ورود به عرصه‌های طبیعی بکر سمیرم ممنوع است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ورود به عرصه‌های طبیعی بکر سمیرم ممنوع است

اصفهان - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم گفت: ورود به مناطق و عرصه‌های بکر طبیعی این شهرستان ممنوع است و با متخلفان برخورد می‌شود.

علی پورعسگر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در 2 روز گذشته حدود 50 دستگاه خودرو، فقط از منطقه بی‌نظیر و بکر "چالقفا" در جنوب غرب سمیرم بازگردانده شد.

به گفته وی این ممنوعیت‌ها با همکاری یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری، نیروی انتظامی، دادستان و افراد محلی اعمال شد تا مراتع و طبیعت بهاری این مناطق آسیب نبیند.

وی خاطرنشان کرد: قرق‌بانان و افراد محلی در مناطق دیگر مانند پشمکان، سرگز، شمس‌آباد و سایر نقاط گزارش‌هایی از ورود خودروها و گروه‌های پیاده داشتند که با وجود کمبود نیروی انسانی این اداره، تا حد امکان از تردد و ورود آنها به مراتع بکر جلوگیری شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم با اشاره به وجود ذخیره‌گاه‌ها و مناطق سرسبز و غنی از پوشش گیاهی و دارویی در این خطه تصریح کرد: محافظت از طبیعت در فصل بهار برای به بذر نشستن گیاهان ضروری است و همه باید برای این مهم تلاش کنند.

عسگرپور تاکید کرد: ورود خودروها و افراد گروهی به مناطق بکر آسیب‌های دوچندانی بر پیکره زمین و مرتع وارد می‌کند از همین رو تمرکز اصلی فعالیت یگان حفاظت منابع طبیعی بر ممنوعیت ترددهای جمعی و خودرویی است.

وی همچنین در باره کوچ زودهنگام عشایر اظهارداشت: شرایط جاری از نظر دمای هوا و شیوع کرونا مناسب نیست ضمن‌اینکه تقویم قانونی کوچ بهاره 25 اردیبهشت است که تا آن روز از ورود دام و عشایر جلوگیری می‌کنیم.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم ادامه داد: حرکت تعداد زیاد دام (حدود 700 هزار رأس) در مسیر مراتع ییلاقی با سم‌کوبی گوسفندان روی علف‌ها و گیاهان تازه روییده همراه است که به طبیعت و خاک آسیب می‌زند.

به گفته پورعسگر طرح کنترل کوچ بهاره در صورت همکاری کامل عشایر، با هزینه اندک باعث افزایش چشمگیر تولید علوفه مرتعی می‌شود.

وی، هشتم تا 25 اردیبهشت (17 روز) را بهترین زمان رویش کامل گیاهان و مراتع برشمرد و افزود: تولید روزانه پنج کیلوگرم علوفه در هر هکتار در این بازه زمانی اتفاق می‌افتد اما در صورت ورود زودهنگام عشایر، این روند متوقف و روند تخریب تشدید می‌شود.

چالقفای سمیرم در منطقه زاگرس میانی است که دشتی زیبا و سبز بر بالای آن قرار دارد و در گذشته یکی از مهمترین شکارگاه‌های سمیرم بوده که به علت شکار بی‌رویه، حیات جانوری آن بسیار محدود شده، ولی بازهم حیوانات وحشی مثل خرس، گرگ، شغال و حتی پلنگ در کوه‌های آن دیده شده است. منطقه حفاظت شده دنا از مهمترین ذخیره‌گاه‌های زیست کره جهان، ظرفیتی مهم برای حفظ بیش از 320 گونه جانوری در جنوب این شهرستان واقع شده که هرچند مدیریت اداری و زیست محیطی آن با استان کهگیلویه و بویراحمد است اما بخش وسیعی از آن در محدوده استان اصفهان و شهرستان سمیرم قرار گرفته است. سمیرم به‌عنوان بزرگترین منطقه ییلاقی عشایر کشور در جوار زاگرس مرکزی و دنا با 2 ذخیره‌گاه جنگلی داغباشی و تنگ خشک و افزون بر 527 هزار هکتار مساحت، 455 هزار هکتار عرصه ملی، مرتعی و جنگلی و 81 هزار هکتار رویشگاه جنگلی به‌عنوان حوزه الگویی سازمان جنگل‌های کشور در 160 کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*