یک‌شنبه 30 دی 1403

وزیر ارتباطات: دولت نقشی در عزل و نصب شرکت مخابرات ندارد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
وزیر ارتباطات: دولت نقشی در عزل و نصب شرکت مخابرات ندارد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دولت در امور داخلی شرکت مخابرات ایران، عزل و نصب در این شرکت و به کارگیری نیروی انسانی در آن نقشی ندارد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، عیسی زارع پور در نشست علنی امروز (سه شنبه 4 بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان سوال نماینده مردم اصفهان در مجلس از خود مبنی بر علت عدم اجرای قانون درخصوص تبدیل وضعیت ایثارگران شرکت مخابرات گفت: حلول ماه رجب و ایام ولادت امام باقر (ع) را خدمت عزیزان تبریک می گویم. خدا را شاکرم که امروز در این جلسه حاضر شدم تا اقداماتی که برای ایثارگران در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده را گزارش کنم.

وی افزود: ما در وزارت ارتباطات بعد از تصویب بودجه سال های 1400 و 1401 و پیرو تبصره 20 و بند (د) و (و) برای تبدیل وضعیت ایثارگران اقدامات گسترده ای را شروع کردیم. این وزارتخانه در بخش های مختلف کار تبدیل وضعیت ایثارگران را در 9 دستگاه تابع این وزارتخانه شروع کرد، از این رو تا به امروز که بنده در خدمت شما هستم، این وزارتخانه 2373 نفر از عزیزانی که مشمول این قانون می شدند را تبدیل وضعیت کرده است.

وی با اشاره به آمار تبدیل وضعیت ایثارگران در شرکت های تابع وزارت ارتباطات گفت: در ستاد وزارت ارتباطات 90 نفر، شرکت ارتباطات زیرساخت 782 نفر، شرکت ملی پست ایران 730 نفر، سازمان فناوری اطلاعات 58 نفر، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی 125 نفر، سازمان فضایی 41 نفر، پژوهشگاه فضایی 95 نفر، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات 43 نفر، پست بانک 374 نفر، شرکت پیام 34 نفر و پارک فناوری اطلاعات 10 نفر به صورت سرجمع تاکنون تبدیل وضعیت شده اند، بنابراین ما آنجایی که وظیفه داشتیم این تکالیف را به درستی انجام دادیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: به واقع در مورد شرکت مخابرات ایران که مورد سوال نماینده اصفهان بود، باید بگویم مسئله به گونه دیگری است.

وی ادامه داد: شرکت مخابرات ایران در سال 1388 به بخش خصوصی واگذار شده و در حال حاضر سهامدار عمده آن دولت نیست. طبق قانون تجارت، شرکت مخابرات ایران یک شرکت خصوصی محسوب می شود. بنده دو نقش در قبال شرکت مخابرات ایران برعهده دارم؛ نخست اینکه به عنوان وزیر ارتباطات، تنظیم گر همه اپراتورها در مقابل کوتاهی هایی که شرکت مخابرات در قالب پروانه ای به آن داده شده، پاسخگو باشم. به عنوان مثال اگر این شرکت سیستم تلفن به جایی نداده و یا اینترنت بخشی دچار مشکل شده، بنده در قبال همه این موارد پاسخگو هستم، کما اینکه در این بخش ها تاکنون سوالات متعددی از سوی نمایندگان مطرح شده و آنها را پیگیری و عملیاتی کرده ام.

وی ادامه داد: بنده در عزل و نسب مدیران شرکت مخابرات، بکارگیری نیروی انسانی، مسئولیتی برعهده ندارم و بهرحال این شرکت تابع قانون تجارت فعالیت می کند.

زارع پور با اشاره به ترکیب هیات مدیره شرکت مخابرات بیان کرد: تنها یک عضو هیات مدیره شرکت مخابرات از سوی دولت تعیین می شود، لذا دولت کمتر از 20 درصد سهام مدیریتی در این شرکت دارد، البته این صندلی دولت و 20 درصد عنوان شده، سهام مدیریتی نیست. همچنین تصمیم گیری های کلان با شرکت مخابرات با نظر سهامداران عمده انجام می شود.

وی با بیان اینکه سهامدار شرکت مخابرات عمدتاً عمومی هستند، بیان کرد: طبق قانون تجارت شرکت مخابرات یک شرکت خصوصی است و طبق اصل 44 قانون اساسی اگر دولت تکلیفی برای بخش خصوصی مشخص کند که بار مالی داشته باشد، حتما باید منابع آن را تامین کند.

زارع پور با بیان اینکه هر جا که قانون تاکید کرده و ابزارش در اختیار بنده بوده، ماموریت خود را انجام داده ام، اظهار کرد: طبق آماری که ارائه کردم، تاکنون بیش از 2300 نفر از همکاران ایثارگر شرکت های مختلف وزارت ارتباطات تعیین تکلیف شده و کار تبدیل وضعیت آنها به اتمام رسیده است. درخصوص شرکت مخابرات باید بگویم از 5 عضو هیات مدیره این شرکت تنها یک عضو را دولت انتخاب می کند، و این یک عضو و سهام کمتر از 20 درصدی، سهام مدیریتی نیست. با وجود این موضوع و علی رغم اینکه بنده ابزار اعمال این قانون را در شرکت مخابرات ندارم، با این حال نسبت به مشکلات عزیزان بی تفاوت نبوده و موضوعات را پیگیری کرده ام.

وی تاکید کرد: در حال حاضر آقایان مخابرات اعتقاد دارند که مشمول این قانون نمی شوند، باید بگویم که در این بخش جلساتی برگزار شد و از اداره قوانین نیز نامه ای به هر حال صادر شد که شرکت مخابرات هم مشمول است. با این حال در همان نامه هم گفته شد که این مسئله باید با رعایت قوانین مدنظر قرار گیرد.

زارع پور خطاب به نمایندگان تاکید کرد: شما خودتان هم در بند (د) تبصره 20 قانون بودجه 1400 و بند (و) همین تبصره در بودجه 1401، منابعی را برای دستگاه های مشمول در این بخش مشخص کرده اید، لذا شما گفته اید که دستگاه های دولتی اگر می خواهند تبدیل وضعیتی در این بخش داشته باشند، باید منابع آن را تامین کنند. این جای سوال است که این منابع در حال حاضر وجود ندارد و این یک تکلیف مالایطاق برای بخش خصوصی قلمداد می شود.

این عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: طبق اصل 44 قانون اساسی هر تکلیفی که دولت برعهده بخش خصوصی می گذارد، باید بار مالی آن تامین شود، بنابراین چطور می شود ما این مقدمات را فراهم نکرده، فشار بیاوریم که این موضوعات باید اجرایی شود. در حال حاضر بیش از 6 هزار نفر در شرکت مخابرات حضور دارند که در صورت مدنظر قرار گرفتن این موضوع مشمول تبدیل وضعیت خواهند شد و حتما این مسئله سالانه هزار میلیارد تومان بار مالی در پی خواهد داشت، آنهم برای شرکت مخابراتی که با هزاران مشکل دست و پنجه نرم می کند.

وی تصریح کرد: هم اکنون که بنده در محضر شما عزیزان هستم، چندین نماینده به بنده مراجعه کرده اند و تاکید داشته اند که تلفن ثابت در بسیاری از روستاها با مشکلاتی مواجه است. در این صورت شما باید به بنده بگویید که اولویت با چیست؟

زارع پور با بیان اینکه شرکت مخابرات در آستانه ورشکشتگی است، بیان کرد: در این شرایط این شرکت چطور می تواند منابع مورد نیاز برای اجرای قانون تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر را تامین کند؟ با این حال بنده شانه خالی نکردم، هر چند که تکلیف و وظیفه ای را برعهده نداشتم.

وی تاکید کرد: براساس پیگیری هایی که ما انجام دادیم و جلساتی که با سهامداران شرکت مخابرات برگزار کردیم، آنها پذیرفته اند که علی رغم مشکلات عدیده مالی، این فرآیند را شروع کنند، بنابراین این موضوع در هیات مدیره شرکت مخابرات تصویب شد و این مسئله در 11 دی ماه به استان ها ابلاغ شد تا لیست افراد مشمول را استخراج کنند تا ان شالله به مرور این تکلیف اجرا شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: طبق نامه ای که بنده به نماینده اصفهان ارائه کردم، مدیرعامل شرکت مخابرات مکاتبه ای داشته و گفته علی رغم اینکه شما یک ریال اعتبارات برای ما در این بخش ندیدید، اما این موضوع را شروع خواهیم کرد، از این رو در سال 1401 حدود یک هزار نفر از این عزیزان و ظرف چند ماه آینده همه این عزیزان تبدیل وضعیت خواهند شد. با این حال ما باید فکری برای منابع این موضوع کنیم.

همچنین بخوانید