وضعیت برداشت پسته در کشور طی امسال چطور بود؟
فرماندار رفسنجان گفت: امسال 200 هزار تن پسته از سطح باغات کشور برداشت شد که طی سه ماه اخیر 73 هزار تن از این محصول به کشورهای خارجی صادر شده است.
حسین رضایی عصر 11 دیماه در نشست معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با کشاورزان در محل دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان بیان کرد: پسته یکی از ارزآورترین محصولات کشاورزی است، به گونهای که در سال 1400 کل ارزآوری محصولات کشاورزی در کشور 3.4 میلیارد دلار بود و از این میزان 1.5 میلیارد دلار مربوط به پسته است بنابراین جایگاه ارزآوری پسته مهم است و باید مورد حمایت قرار گیرد.
وی با اشاره به وجود 400 هزار هکتار باغ پسته در 27 استان کشور تصریح کرد: از این میزان 280 هزار هکتار در استان کرمان است که امسال 82 هزار تن محصول از این باغها برداشت شد و سهم رفسنجان هم 40 هزار تن پسته بود.
خبر مرتبط زخم تازه بر پیکر صادرات ایران؛ پسته ایرانی به سرنوشت گوجه و خرما دچار شداین نخستین بار نیست که پسته ایران که زمانی در بازارهای جهانی زبانزد همگان بود، از اروپا برگشت میخورد؛ رئیس انجمن پسته ایران در تیرماه امسال نیز اعلام کرده بود که بهدلیل وجود سم آفلاتوکسین، پسته ایران برگشت خورده است.
رضایی ادامه داد: اما با وجود خسارتهای وارده به پسته از ناحیه قطعی برق و شدت گرمای بالا، ما امسال در کشور طی سه ماه اخیر 73 هزار تن صادرات پسته و ارزآوری داشتیم.
فرماندار رفسنجان به بخشی از مشکلات حوزه پسته اشاره کرد و گفت: سال قبل با تشکیل ستاد عالی پسته سه موضوع حوزه کشاورزی پسته در کشور شامل کیوآرکد، آفلاتوکسین و رفع تعهد ارزی مورد بررسی قرار گرفت که نیاز است برای حل و رفع این مشکلات دولت حمایت لازم را از کشاورزان داشته باشد.
وی از مشکلات دیگر حوزه پسته در شهرستان رفسنجان را خاموشیهای مکرر برق چاه موتورهای کشاورزی عنوان و بیان کرد: امسال پیش بینی تولید 52 هزار تن محصول را داشتیم اما با قطعی برق این میزان تولید به 40 هزار تن رسید.
رضایی بیان کرد: 4000 دستگاه تراکتور در شهرستان داریم و اینکه در جذب سهمیه سوخت با مشکلاتی مواجه هستند، باید رفع شود صاحبان آنها شغل و حرفهشأن است و نان آور خانه هستند و باید شرایط سخت کشاورزان و تراکتورداران را درک کرد.
وی گفت: تعدیل پروانه چاههای کشاورزی که اجرا میشود، باعث کاهش دبی آب شده و ما در استان کرمان پروانه چاههای کشاورزی را بین 25 تا 50 درصد کم کردهاند و این موجب شده باغداران نتوانند آبیاری کل باغ را انجام دهند و متضرر میشوند.
فرماندار رفسنجان خواستار رفع این مشکل شد و افزود: همچنین ما در رفسنجان تولید کودهای شیمیایی و سولفات آمونیوم با بهترین کیفیت را انجام میدهیم و این کودها در حوزه کشاورزی پسته است که باید مورد حمایت قرار گیرد.
وی ادامه داد: برای خاموشی موتور چاههای کشاورزی تقاضای حمایت در اجرای طرح پنل خورشیدی را داریم. در این زمینه مشکل در حوزه واگذاری زمین وجود دارد که نیازمند حمایت هستیم تا با اجرای طرح پنل خورشیدی، هم به ناترازی برق کشور کمک میشود هم کشاورزان از مشکل کمآبی رهایی مییابند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.