وضعیت مبهم سرمربی تیم ملی بسکتبال / هاشمی: تکلیفم را نمیدانم!
بعد از گذشت 6 ماه از آغاز به کار سرمربی تیم ملی بسکتبال و به خاطر صحبت ضد و نقیض رئیس جدید این رشته، ادامه همکاری او با ابهاماتی مواجه شده در حالیکه تیم ملی رویدادهای مهمی در پیش دارد.
بعد از گذشت 6 ماه از آغاز به کار سرمربی تیم ملی بسکتبال و به خاطر صحبت ضد و نقیض رئیس جدید این رشته، ادامه همکاری او با ابهاماتی مواجه شده در حالیکه تیم ملی رویدادهای مهمی در پیش دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، مجمع انتخاباتی که 9 اسفندماه برای فدراسیون بسکتبال برگزار شد اگرچه از ابهامات مدیریت این فدراسیون ها پرده برداشت اما همزمان ابهامات دیگری در رابطه با تیم ملی و هدایت آن ایجاد کرد آنهم در آستانه رویدادهای آسیایی و جهانی.
جواد داوری که برنده مجمع انتخاباتی فدراسیون بسکتبال بود کمتر از یک ساعت پس از پایان این مجمع صحبت هایی در رابطه با کادر فنی و هدایت آن مطرح کرد که برای اهالی این رشته سوال برانگیز شد. تاکیدی که این رئیس تازه وارد به بسکتبال در رابطه با کادر فنی و لزوم تقویت آن داشت، در گفتگوهای دیگر هم به گونه ای مطرح شد که شک و تردیدهای ایجاد شده در مورد مربیان فعلی تیم ملی و حفظ یا تغییر موقعیت آنها را بیشتر هم کرد.
سیاست مبهم رئیس در رابطه با سرمربی تیم ملی بسکتبال
وی در صحبت هایی که یک روز پیش از دریافت حکم ریاست خود داشت، به مواردی اشاره کرد از جمله اینکه «قطعاً کادر فنی تقویت خواهد شد، تقویت ممکن است هر تصمیمی باشد. باید اتفاقات بهتری رخ بدهد. ممکن است در این مدت مشکلاتی بوده باشد که به آن واقف نباشم. شاید بتوانیم یکسری مشکلات را برطرف کنیم.»
در هر صورت اینکه پاسخ های اینچنینی رئیس فدراسیون بسکتبال موید سیاست مبهمی است که وی در رابطه با تیم ملی، کادر فنی آن و به ویژه مصطفی هاشمی که در راس این کادر قرار گرفته است، دارد، سیاستی که تا به امروز پرده از ابهاماتش برداشته نشده است.
مصطفی هاشمی 8 شهریورماه با تصمیم کمیته فنی فدراسیون بسکتبال به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شد. بدین ترتیب بعد از 42 ماه به همکاری مهران شاهین طبع و فدراسیون بسکتبال پایان داده شد تا تیم ملی با یک سرمربی جدید وارد دوره ای تازه از حیات خود شود. این ترکیب جدید با حضور در پنجره نخست انتخابی جام جهانی اولین تجربه همکاری خود را رقم زدند. هر دو دیداری که در این پنجره برگزار شد با پیروزی برابر بحرین به پایان رسید و اینگونه هاشمی و تیم ملی آغازی دلچسب را در مسیر همکاری و با هم بودن رقم زدند.
این در حالی است که شکست برابر قزاقستان که در اولین دیدار پنجره دوم انتخابی جام جهانی در کارنامه تیم ملی ثبت شد، سمت و سوی نگاه ها را به نسبت به این تیم و آینده اش تا حدی تغییر داد. این شکست در حالی به بسکتبال ملی ایران تحمیل شد که قزاق ها هیچ بردی از رویارویی با ملی پوشان ایرانی نداشتند اما در در جریان مسابقات مهم انتخابی جام جهانی و در ورزشگاه آزادی تهران توانستند یک برد تاریخی برای خود و یک شکست نوبرانه برای ایران به ثبت برسانند.
البته که دیدار برابر سوریه و پیروزی به دست آمده در آن دیدار تا حدی جبران شکست برابر قزاقستان را کرد اما بعید نیست که همین تزلزل و نتیجه گیری دور از انتظار، تقویت کادر فنی تیم ملی را به عنوان یک اولویت وارد برنامه های رئیس فدراسیون کرده باشد، البته که قاعدتا تصمیم گیری در این زمینه باید به بعد از نشست مشترک میان جواد داوری و اعضای کادر فنی یا حداقل مصطفی هاشمی موکول شود به خصوص که تنها 6 ماه از حضور وی در راس کادر فنی می گذرد.
مصطفی هاشمی در زمان ریاست قبلی فدراسیون حکم هدایت تیم ملی بسکتبال را دریافت کرد و قاعدتا این همکاری را بر اساس قراردادی رسمی باید آغاز کرده باشد، بنابراین در دور جدید مدیریت فدراسیون هم طبق قرارداد و تا زمان اتمام آن باید همکاری موردنظر ادامه داشته باشد یا حداقل بابت آن و تعیین تکلیفش نشست برگزار شده باشد اما تا به امروز چنین نشستی برگزار نشده ضمن اینکه مصطفی هاشمی هم تاکید دارد که در قراردادش با فدراسیون به عنوان سرمربی تیم ملی هیچ زمانی قید نشده است.
مصطفی هاشمی در زمان ریاست رامین طباطبایی هدایت تیم ملی بسکتبال را بر عهده گرفت
مصطفی هاشمی: تکلیفم را نمی دانم
سرمربی تیم ملی بسکتبال در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شخصا مقید به تاریخ و زمان نیستم. در قراردادم هم زمانی قید نشده که مثلا مشخص باشد تا چه زمان سرمربی تیم ملی هستم. بر اساس اعتقادها و باورهای خود کارم را شروع کردم چون معتقدم اگر غیر از این باشد، اصلا دلپذیر نیست.
وی با تاکید بر اینکه تا به امروز در مورد موقعیتش در راس کادر فنی تیم ملی بسکتبال و ادامه همکاری با فدراسیون به عنوان سرمربی صحبتی با رئیس فدراسیون نداشته است، گفت: قاعدتا جواد داوری بر اساس اولویت هایی که دارد، ریاستش در فدراسیون را آغاز کرده است. احتمالا در مورد تیم ملی هم کارگروهی در اختیار دارد که با اعضای آن مشورت و همفکری داشته باشد اما با من نه نشستی داشته و نه صحبتی مطرح شده است.
«رئیس فدراسیون بسکتبال بر تقویت کادر فنی تاکید دارد. چه برداشتی از این صحبت دارید؟»، وی در پاسخ به این پرسش گفت: من تکلیف خود را نمی دانم بعد می خواهید در مورد این صحبت رئیس فدارسیون اظهارنظر کنم. قطعا در برنامه های او برای ریاست فدراسیون در رابطه با تیم ملی هم مواردی مورد توجه بوده که حالا قصد اجرایی کردن آنها را دارد.
هاشمی تصریح کرد: من تا به امروز نه در رابطه با تیم ملی و نه موضوع دیگری با رئیس فدراسیون صحبتی نداشته ام. حتی تبریکم بابت گرفتن رای اعتماد از مجمع را هم از طریق چند رسانه اعلام کردم. از زحمایت رئیس پیشین فدراسیون تشکر می کنم در عین حال اما معتقدم که موظم به حمایت از او هستیم نه اینکه به هر بهانه ای او را مورد حمله و هجمه قرار دهیم. باید کمک کنیم تا جواد داوری با قدرت ریاستش را ادامه دهد.
سرمربی تیم ملی بسکتبال تاکید کرد: در نهایت اینکه رئیس فدراسیون باید در مورد سرمربی تیم ملی تصمیم بگیرد، حق او است که با هر گزینه ای که تمایل دارد همکاری داشته باشد. بهتر است دیگر پرونده تیم ملی را ببندیم تا رئیس فدراسیون نظر خود را بدهد و در رابطه با تصمیم بگیرد.
تیم ملی بسکتبال و رویدادهای مهم پیش رو
به گزارش خبرنگار مهر، در هر صورت اینکه تیم ملی بسکتبال در حالیکه با ابهامات مربوط به کادر فنی مواجه شده است که رویدادهای مهمی در پیش دارد. این تیم تیرماه سال آینده باید در کاپ آسیا شرکت کند و دیدارهای مقدماتی خود در گروه C این رقابت ها را برابر ژاپن، قزاقستان و سوریه برگزار کند. پیش از آن هم دیدارهای پنجره سوم انتخابی جام جهانی برابر سوریه و قزاقستان باید برگزار شوند.
علاوه بر این، تیم ملی بسکتبال بازی های آسیایی 2022 هانگژو را هم در پیش دارد، رویدادی که مدال نقره دوره پیش آن را در اختیار دارد و باید حداقل در حد تکرار این عنوان و مدال آماده شود.
همه اینها می طلبد تا هر چه زودتر در رابطه با کادر فنی تیم ملی بسکتبال تصمیم گیری شود.