وعده فراموش شده؛ فقط 3 نماینده استان فارس داوطلب طرح شفافیت آرا شدند / 15 نماینده دیگر به شفافیت اعتقادی ندارند؟
فارس نوشت: مجلس روز گذشته از راهاندازی آزمایشی سامانه شفافیت آرا نمایندگان خبر داد و آرا نمایندگانی که داوطلب شدهاند به نمایش گذاشته شد، اما فقط نام سه نفر از 18 نماینده استان فارس در لیست و نمایندگان داوطلبان این امر مشاهده میشود.
اواخر سال 1398 بود که انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد و میتوان گفت یکی از شعارهای اصلی اکثر نمایندگانی که با رای مردم انتخاب شدند تصویب طرح شفافیت آرا بود.
بعد از نشستن منتخبان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بر روی صندلیهای خود، طرح شفافیت آرا نیز به یکی از مهمترین دغدغهها و مطالبات مردم هر شهر تبدیل شد، با آغاز به کار مجلس یازدهم و در اولین جلسه صحن علنی، عدهای از نمایندگان از ارائه طرح جدید شفافیت آراء نمایندگان خبر دادند.
طرح جدید علاوه بر شفافیت آراء نمایندگان، الزاماتی در مورد شفافیت عملکرد آنها نیز داشت و از این جهت، تصویب آن کمک قابل توجهی به ارتقای شفافیت می کرد و به موجب بند دوم این طرح، گزارش عملکرد ماهانه کمیسیونها شفاف شده و به اطلاع مردم می رسید.
اما در بهمنماه 1399 نمایندگان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی، با 153 رأی موافق، 63 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 234 نماینده حاضر در جلسه با کلیات این طرح موافقت نکردند.
اما با توجه به مطالبه جدی جامعه، در سال 1400 طرح جدیدی از شفافیت آرا، که به گفته تعدادی از نمایندگان به دلیل برخی از مخالفتها از دامنه شفافیت آن کاسته شده بود، مجدد آماده ورود به صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.
در ادامه جمعی از نمایندگان طی نامهای به رئیس مجلس خواستار تسریع در روند تصویب طرح «شفافیت آرای نمایندگان» شده و نسبت به اجرای داوطلبانه مفاد طرح نسبت به آرای خود اعلام آمادگی کردند. این نامه در ابتدا حدود 60 امضا داشت که به مرور تعداد امضاهای آن افزایش یافت.
بعد از گیر و دارها و چالشهای فراوان سال گذشته، حال مجلس از راهاندازی آزمایشی سامانه شفافیت آرا نمایندگان خبر داد و آرا نمایندگانی که داوطلب شدهاند به نمایش گذاشته شد، اما فقط نام سه نفر از 18 نماینده استان فارس در لیست و نمایندگان داوطلبان این امر مشاهده میشود.
از 18 نماینده استان فارس تنها نام سه نماینده جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت ارسنجان و پاسارگاد، روح الله نجابت نماینده شیراز و زرقان و حجت الله فیروزی نماینده فسا دیده میشود و سایرین تا این لحظه تمایلی به درج آرای خود بر همین چند طرح محدود نیز نداشته اند.
وعده تصویب طرح شفافیت آرا از شعارهای اصلی اکثر 15 نماینده دیگر استان فارس در زمان تبلیغات انتخابات سال 98 بود، حال چه شده این سامانه که میتوانست محکی برای عمل به وعدههای آنان باشد از سوی نمایندگان استان فارس استقبالی نشده است؟
بیشتر بخوانید
-
قالیباف به شفافیت پیوست؛ آرای رئیس مجلس عمومی شد / عکس
-
«کاپیتولاسیون»، «آپارتاید»، یا تلاش برای مولدسازی اموال دولت
-
از رسوایی «املاک نجومی» تا «مولدسازی دارایی های دولت»
-
هیات هفت نفره را جایگزین قانون نکنیم / اگر قانون، ایراد دارد، بنویسند تا مجلس، قانون را اصلاح کند
-
انتقاد از «پنهان کاری» و «حراج اموال عمومی» در طرح مولدسازی
21220
کد خبر 1748760