وقوع 49فقره آتش سوزی در کردستان / شمار آتش سوزی ها 23درصد کاهش یافت
سنندج - مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان با اشاره به وقوع آتش سوزی در جنگل ها و مراتع این استان، گفت: از 9 خرداد ماه آتش سوزی در جنگل های استان شروع شده و تاکنون به 49 مورد رسیده است.
سنندج - مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان با اشاره به وقوع آتش سوزی در جنگل ها و مراتع این استان، گفت: از 9 خرداد ماه آتش سوزی در جنگل های استان شروع شده و تاکنون به 49 مورد رسیده است.
سعدی نقشبندی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان کردستان از 9 خرداد ماه سال جاری آغاز شده است و تا 10 تیرماه ما شاهد وقوع 49 فقره آتش سوزی در سطح این استان بودهایم.
وی ادامه داد: متأسفانه وقوع آتش سوزی در جنگلها مراتع استان کردستان همواره یکی از مشکلات ما در طول چند سال اخیر بوده است و به همین دلیل تلاش در راستای پیشگیری از وقوع آتش سوزیها و همچنین جلب مشارکت و همراهی مردم در اولویت قرار داشته و دارد.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان گفت: در سایه اقدامات صورت گرفته و همچنین با توجه به همکاریهای صورت گرفته از سوی مردم، شمار آتش سوزیها در استان کردستان در این مدت زمان نسبت به مدت مشابه سال قبل 23 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: همکاری و مشارکت مردم در استان کردستان به ویژه در جوامع محلی و مردم ساکن در روستاهای استان در راستای جلوگیری از آتش سوزی در مراتع و جنگلها مؤثر بوده و انتظار داریم که این مشارکت و همکاری همچنان ادامه داشته باشد.
خطای انسانی عامل اصلی آتش سوزی در جنگلهای کردستان
نقشبندی در خصوص دلایل اصلی وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان کردستان، گفت: دلیل اصلی وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان کردستان خطای انسانی است و متأسفانه سهل انگاری شمار محدودی از افراد باعث بروز این خسارتهای سنگین نسبت به منابع طبیعی و محیط زیست در استان و کشور میشود.
وی با بیان اینکه دلایل مختلفی در این خصوص مطرح است، عنوان کرد: آتش زدن بقایای محصولات کشاورز از سوی کشاورزان و وزش باد باعث میشود که حجم آتش سوزیها گسترش پیدا کرده و در نتیجه ما شاهد وقوع آتش سوزی در مراتع و جنگلها باشیم.
وی روشن کردن آتش از سوی افراد چوپان را از دیگر دلایل مهم وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان کردستان عنوان کرد و یادآور شد: متأسفانه در سال گذشته در یکی دو مورد این روشن کردن آتش از سوی افراد چوپان باعث تلف شدن گوسفندان زیادی نیز شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان از رها کردن ظروف شیشهای در جنگلها و مراتع به عنوان دیگر دلیل وقوع آتش سوزیها اشاره کرد و افزود: تبش نور مستقیم آفتاب به این ظروف شیشهای و وزش باد باعث میشود که حجم آتش سوزیها در جنگلها و مراتع افزایش پیدا کند.
وی ضمن اشاره به تراکم بالای حجم مراتع و جنگلهای استان کردستان، گفت: خوشبختانه در سال جاری و به دنبال بارشهای مناسب صورت گرفته، تراکم مراتع استان بالاست و به همین دلیل روشن کردن کوچکترین آتش باعث میشود تا حجم زیادی از مراتع و جنگلها طعمه حریق شود.
نقشبندی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به محدودیت منابع و امکانات در راستای کنترل آتش سوزیهای در جنگلها و مراتع استان کردستان، اظهار کرد: سطح جنگلها و مراتع استان کردستان یک میلیون و 800 هزار هکتار است و به همین دلیل این سطح از گستردگی نیازمند امکانات و تجهیزات زیادی است.
وی ضمن اشاره به حساسیت مردم به ویژه فعالان محیط زیست و سازمانهای مردم نهاد در راستای جلوگیری از وقوع آتش سوزیها، افزود: خوشبختانه طی چند سال اخیر میزان مشارکت و همراهی مردم برای مقابله با آتش سوزیها افزایش پیدا کرده و انتظار میرود که این روند همچنان ادامه داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان بیان کرد: ما اولویت اصلی خود در استان کردستان را معطوف به امر پیشگیری نمودهایم در این راستا نیز ارائه آموزشهای لازم و فرهنگ سازی در بین مردم محلی در دستور کار قرار گرفته است.
شناسایی 290 روستا با بیشترین آتش سوزی جنگلها و مراتع در کردستان
وی گفت: در همین راستا طی چند سال اخیر 290 روستا در سطح استان کردستان با بیشترین آتش سوزی در جنگلها و مراتع شناسایی شده و اقدامات مختلفی در راستای آموزش به افراد ساکن در این روستاها صورت گرفته است.
نقشبندی از جلب همکاری و مشارکت دهیاران، اعضای شورای اسلامی و ائمه جمعه روستاهای مذکور خبر داد و افزود: در همین راستا و با مشارکت فرمانداران همکاریهای خوبی جلب شده و انتظار داریم که این روند همچنان ادامه داشته باشد.
وی در پایان بار دیگر ضمن تاکید بر همکاری و لزوم مشارکت فعالانه مردم به ویژه در مناطق روستایی، یادآور شد: بهترین راهکار برای مقابله با آتش سوزی در جنگلها و مراتع پیشگیری است و در همین راستا انتظار داریم که تمامی اقشار جامعه در راستای رسالت اجتماعی که دارند، امر پیشگیری را در اولویت قرار دهند.