پاسخگویی تلفنی معلولان به شکایت مردم از یارانه ها
وزارت کار علاوه بر ایجاد سامانه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها، پاسخگویی تلفنی در خصوص پرداخت یارانهها را به مؤسسه خیریه حامی توانمندی معلولان سپرده است.
وزارت کار علاوه بر ایجاد سامانه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها، پاسخگویی تلفنی در خصوص پرداخت یارانهها را به مؤسسه خیریه حامی توانمندی معلولان سپرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، با اعلام تصمیمات جدید دولت در حذف ارز ترجیحی و پرداخت یارانهها، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که پیش از این هم متولی یارانهها بود، موظف به رسیدگی به شکایات مردم در پرداخت یارانههای جدید شد.
وزارت کار علاوه بر ایجاد سامانه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها به نشانی hemayat.mcls.gov.ir، پاسخگویی تلفنی به شکایات و انتقادات مردمی به یارانهها را به مؤسسه خیریه حامی توانمندی معلولان سپرده است. از سوی دیگر محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور، روز جمعه 23 ماه جاری با بازدید از این مرکز مردم نهاد، از روند پاسخگویی به شکایات مردمی مطلع شدند.
علیرضا آتشک فعال اجتماعی و مدیر مؤسسه الغدیر در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص بازدید معاون اول رئیسجمهور از این مؤسسه گفت: مؤسسه ما نهادی مردمی است که کارش آموزش و توانمندسازی معلولین جسمی و حرکتی به صورت رایگان است؛ ما به این افراد خدمات رایگان آموزشی و مهارتی را میدهیم و با هم کمک میکنیم تا این معلولان شاغل شوند.
اشتغال 180 معلول جسمی در یک مرکز تماس
وی در خصوص علت بازدید رئیس جمهور از این مرکز گفت: علت این بود که ما از سال 1395 یک مرکز تماس برای معلولین راه اندازی کردیم که با مجوز سازمان تنظیم مقررات در این مرکز تماس نزدیک به 180 نفر اپراتور معلول جسمی و حرکتی کار میکنند که در همین مرکز به صورت رایگان آموزش دیدند و فن بیان تحمل فشارهای روحی و پاسخگویی آنلاین به تماسهای تلفنی را یاد گرفتند و به صورت تمام وقت مشغول به کار هستند؛ بیمه میشوند و حقوق میگیرند.
آتشک با بیان اینکه با بیش از 20 شرکت در زمینه پاسخگویی تلفنی در حال همکاری هستیم؛ گفت: یکی از مشتریان ما وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است. خط 6369 به صورت کلی در اختیار ماست که پنج سال است موظف هستیم مدیریت این خط و پاسخگویی به تمامی تماسهای آن را به عهده داشته باشیم و تمامی تماسهای متصل به این خط را معلولین ما مستقر در مرکز الغدیر انجام میدهند.
افزایش پاسخگویی به اعتراضات یارانهها
وی افزود: این خط از سال 95 وجود دارد؛ پیش از این برای اصلاح و تغییرات در یارانهها و ارائه خدمات به جاماندگان از یارانهها فعال بود اما به تازگی برای اعلام گزارش مردمی در خصوص شکایات و انتقادات و پیشنهادات یارانههای جدید هم اضافه شده است؛ قبلاً تنها 20 اپراتور مشغول جوابدهی به این خط بودند که به تازگی این تعداد به 120 نفر افزایش یافت. 120 اپراتور معلول همزمان مشغول جوابدهی به و پاسخگویی به خط 6369 هستند.
وی با بیان اینکه تا امروز به یک میلیون تماس در سامانه مردمی سازی یارانهها پاسخ داده شده است؛ گفت: این تماسها به صورت ضبط شده است و افراد میتوانند با شماره گیری 09200006369 خدمات خود را دریافت کنند، این سامانه در لحظه میتواند به دو هزار نفر پاسخ دهد. سایت حمایتی معیشتی هم که به نشانی hemayat.mcls.gov.ir اعلام شده است؛ در کنار این موضوع ما در مؤسسه رعد الغدیر با حضور 120 اپراتور پاسخگویی به تماس مردم را انجام دادهایم و تاکنون بیش از 100 هزار پاسخ به مردم انجام شده است و و ساعتی حدود دو هزار تلفن پاسخ داده میشود.
این فعال اجتماعی با تاکید بر لزوم حمایت از معلولان گفت: افرادی که در این مرکز، پاسخگویی تلفنها را بر عهده دارند بیشتر معلولین جسمی حرکتی، بچههای قطع عضو یا بیماران ام اس و در حقیقت افرادی هستند که ذهن سالمی دارند ولی از نظر جسمی دچار مشکل شده اند. افرادی که در این مرکز کار میکنند اکثرشان بالای 22 و 23 سال سن دارد و حدود 65 درصد این افراد از بانوان هستند. سطح تحصیلات آنها هم اکثراً از دیپلم تا لیسانس هستند.
وی در خصوص اینکه آیا پاسخگویی به سوالاتی در خصوص یارانهها و تماسهایی در اعتراض به عدم واریز یارانهها فشار روانی مضاعفی برای معلولین ایجاد نمیکند، گفت: شیفت پاسخگویی همکاران ما 8 ساعت در روز است و هر یک از آنها معمولاً 150 تا 200 تماس را به صورت استاندارد پاسخ میدهند از سوی دیگر ما برنامههایی را که در کنار این کار برای آنها در نظر داریم و جلساتی مثل آموزش کنترل خشم را برای آنها برگزار میکنیم که کمی از این فشار کاسته میشود. البته قبول دارم که این شغل معمولاً طبیعی است که سختیهای خود را داشته باشد و این عزیزان هم مثل بقیه اقشار جامعه در حال کار هستند و از مزایای این کار در کنار سختی آن بهره مند میشوند.
صبر و حوصله معلولان از افراد سالم بیشتر است
وی با تاکید بر اینکه صبر و حوصله این افراد نسبت به دیگر افراد خیلی بیشتر است؛ گفت: روز جمعه که معاون اول رئیس جمهور به دیدن این مرکز آمد برایش جالب بود که معلولان با اینکه روزی حداقل 160 تماس انسانهای خشمگین را میدهند چگونه با این سعه صدر پاسخ میدهند که من به ایشان عرض کردم از ویژگیهای افراد ویلچر نشین صبر و تحمل شأن است. معاون رئیس جمهور هم در این دیدار لطف داشتند و به هر یک از معلولان یک میلیون پاداش در نظر گرفتند.
امیدواریم که جامعه به توان معلولان بیشتر اعتماد کند
آتشک با بیان اینکه برای پاسخگویی به تلفن و برخی کارهای اداری بهتر است از معلولان استفاده شود؛ گفت: به جای اینکه برخی مشاغل مثل پاسخ به تلفن توسط انسانهای سالم اشغال شود؛ و با توجه به اینکه در قانون هم آمده است که این مشاغل به معلولان واگذار شود؛ امیدواریم ما بتوانیم ده مرکز تماس برای افراد معلول داشته باشیم رعد الغدیر یک کارآفرین اجتماعی است که وظیفه اش توانمندسازی معلولان بوده و منافعی هم که از این کار به حساب مؤسسه باز میگردد صرف توانبخشی معلولان میشود. امیدواریم که جامعه به توان معلولان بیشتر اعتماد کند و مثلاً حداقل در شغل اپراتوری از معلولین استفاده شود.
وی خاطر نشان کرد: در این مرکز هم ما علاوه بر اپراتوری تلفن، بیش از 200 شغل در داخل مؤسسه ایجاد کردیم. کارگاه خیاطی و تولید لباس کار و تولید صنایع دستی داریم که 100 نفر در منازل خود کارهایشان را تولید میکنند و در سایتهای فروش اینترنتی کارها و محصولات خود را عرضه میکنند بیش از هزار نفر هم معرفی به کار در سایر کارگاهها و مشاغل داشتیم که از طریق مددکاری شغلی این کار را انجام میدهند.