پاسخ آیتالله خامنهای به خرید و فروش ارز دیجیتال / آیا میتوان از اموال پدری که خمس نمیدهد، استفاده کرد؟
پاسخ استفتائاتی از دفتر امام خامنهای از سوی پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری منتشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پایگاه فقه و احکام رهبری پاسخ استفتائاتی از معظم له را درباره «ارز دیجیتال»، «استفاده از اموال کسی که خمس نمیدهد»، «امام جماعت شدن شخصی که حجامت کرده» و «شیوه امر به معروف» منتشر کرد.
متن پرسش و پاسخ به این شرح است:
ارز دیجیتال
سؤال: استخراج، خرید و فروش ارز دیجیتال چه حکمی دارد؟
جواب: حکم آن، تابع قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران است.
استفاده از اموال کسی که خمس نمیدهد
سؤال: پدرم اهل پرداخت خمس نیست، استفاده از اموال ایشان برای ما اشکال دارد؟ آیا فرزندان ایشان، ضامن خمسِ اموال استفادهشده هستند؟
جواب: استفاده از اموال ایشان اشکال ندارد و نسبت به خمس آن وظیفهای ندارید؛ ولی در صورتی که یقین دارید خمس نمیدهد، وظیفه شما - با وجود شرایط - تذکر به مسئله خمس و امر به معروف است.
پاسخ آیتالله خامنهای به استفتائی درباره امکان "محروم کردن فرزند از ارث" و "تبدیل موقوفه به سهام" پاسخ آیتالله خامنهای به استفتائی درباره "حق طلاق زن" و "خمس پول پیش" استفتاء از رهبر معظم انقلاب / حکم وضو و غسل با وجود ناخن بلند استفتاء از رهبر معظم انقلاب / آیا میتوان نیت نماز قضا را به نماز ادا برگرداند؟ استفتاء از رهبر معظم انقلاب / آیا کسی که نماز و روزه قضا دارد، میتواند نماز و روزه اموات را بهجا آورد؟امام جماعت شدن شخصی که حجامت کرده
سؤال: اگر شخصی حجامت کند، آیا در همان حال میتواند امام جماعت باشد؟ آیا اقتدا به او جایز است؟
جواب: اگر امام جماعت شرعاً معذور باشد، امامت او و اقتدای به او (با رعایت سایر شرایط نماز) اشکال ندارد.
شیوه امر به معروف
سؤال: آیا امر به معروف حتماً باید به صورت دستوری باشد یا میتوانیم با توصیه، خواهش و...، امر به معروف و نهی از منکر کنیم؟
جواب: اگر با توصیه، موعظه، بیان حکم شرعی و مانند آن، اثر مطلوب حاصل شود، امر و نهی واجب نیست؛ در غیر این صورت اگر احتمال بدهد که امر و نهی اثر دارد، باید امر و نهی کند و در صورتی که امر و نهی با زبان نرم و اخلاق خوش تأثیر داشته باشد، جایز نیست با تندی و خشونت امر و نهی نماید.