شنبه 3 آذر 1403

پایان هر روز از ماه رمضان هزارهزار نفر از جهنم آزاد می‌شوند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
پایان هر روز از ماه رمضان هزارهزار نفر از جهنم آزاد می‌شوند

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام سید محمد باقر علوی تهرانی به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد امیر به سخنرانی پرداخته و خصوص خود فراموشی گفت: خداوند در رحمت خود برخی از ویژگی‌ها را دارد، یکی از آنها این است که صدور رحمت را بر خودش واجب کرده است و دیگر اینکه رحمت خدا بی‌انتها است و محدودیت ندارد. وی افزود: همچنین رحمت خدا فراگیر است و شامل همه می‌شود و رحمت خدا...

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام سید محمد باقر علوی تهرانی به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد امیر به سخنرانی پرداخته و خصوص خود فراموشی گفت: خداوند در رحمت خود برخی از ویژگی‌ها را دارد، یکی از آنها این است که صدور رحمت را بر خودش واجب کرده است و دیگر اینکه رحمت خدا بی‌انتها است و محدودیت ندارد.

وی افزود: همچنین رحمت خدا فراگیر است و شامل همه می‌شود و رحمت خدا بر غضبش سبقت دارد. کسی حق ندارد از رحمت خدا مأیوس شود. رحمت خدا به آسانی شامل انسان‌ها می‌شود. رحمت خدا مانع از کیفر و عقاب خدا نمی‌شود.

حجت‌الاسلام علوی تهرانی با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی (ع) عنوان کرد: حضرت می‌فرمایند هیچ بخشش و عطایی از ناحیه خدا مانع از گرفتن آن نمی‌شود و هیچ خشمی او را از رحمت باز نمی‌دارد و این‌که رحمت دارد باعث نمی‌شود که غضب نکند. امام صادق (ع) می‌فرمایند در روز قیامت برای کسی حکم می‌کنند که جهنمی است و چیزی برای عرضه ندارد. پرونده شخص را می‌برند به آخرین عقبه یعنی عرض عمل به خدا، براساس آن‌چه که این انسان پشت سر گذاشته و محکوم می‌شود که جهنم برود. در حالیکه او را به طرف جهنم می‌برند، چند بار برمی گردد و عقب را نگاه می‌کند. به ملائکه خطاب می‌شود که از او بپرسید که چرا عقب را نگاه می‌کنی؛ می‌گوید فکر نمی کردم خدا با من این‌گونه رفتار کند. این حکم تناسب با فضل و لطف خدا ندارد. خطاب می‌رسد بپرسید تو درباره من چه فکری می‌کردی؛ می‌گوید فکر می‌کردم که من را ببخشی، من در همه خطاهایی که کردم امید داشتم که تو مرا می‌بخشی. بعد می‌فرماید اگر گمانش به من اینست او را به بهشت ببرید. من گمان او را نسبت به خودم خراب نمی‌کنم.

این کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه اگر خدا بخواهد از عقاب دست بردارد باید دلیلی داشته باشد. اظهار کرد: این دلایل تحت عنوان جلوات رحمت خدا مطرح می‌شود. یکی از جلوات رحمت خدا ماه رمضان است. رسول اکرم (ص) می‌فرمایند «اگر مردم می‌دانستند ماه رمضان چه ظرفیتی دارد، آرزو می‌کردند که کل سال ماه رمضان باشد».

وی ادامه داد: رسول گرامی اسلام در حدیثی دیگر می‌فرمایند «این ماه، رمضان نامیده شده برای این‌که خداوند شب اول ماه تمام پرونده گنه‌کاران را آتش می‌زند»، از رسول خدا (ص) سوال شد که رمضان چیست؛ حضرت فرمودند «خدا در این ماه پرونده اهل ایمان را آتش می‌زند و اثر گناه را هم از بین می‌برد». این ویژگی مربوط به ماه رمضان است و ربطی به توبه ندارد که در صورت توبه، عنایت خدا مضاعف می‌شود.

حجت‌الاسلام علوی تهرانی بیان کرد: در حدیثی نقل شده که در پایان هر روز از ماه رمضان هنگام افطار هزارهزار نفر از کسانی که قطعا باید بروند جهنم آزاد می‌شوند. هزارهزار، عدد کثرت است. وقتی به شب جمعه و روز جمعه می‌رسد در هر ساعتی هزارهزار آزاد می‌کنند. وقتی به شب قدر می‌رسد، علاوه بر این که هزارهزار آزاد می‌کنند، جبرئیل با جمعی از ملائکه، شرق و غرب عالم را پر می‌کنند. به هرکسی‌که مشغول نماز، ذکر، عبادت و گریه است، سلام می‌کنند و اگر کسی مشغول دعا باشد، آمین می‌گویند.

وی با بیان اینکه جلوه دیگر رحمت خدا، توبه است. ابراز کرد: خداوند در سوره فرقان می‌فرماید «خداوند روز قیامت عذاب گنه‌کاران را چند برابر می‌کند و با خواری به جهنم می‌روند مگر کسانی‌که توبه کرده و ایمان داشته باشند. آن‌هایی که ایمان و عمل صالح دارند خدا تمام گناهان‌شان را پاک می‌کند و به‌جای آن حسنه می‌نویسد». جبرئیل به محضر رسول اکرم (ص) رسیدند و عرض کردند می‌خواهید تفسیر اسم یا کریم العفو را بگویم؛ یعنی خدا به واسطه رحمتش از گناهان می‌گذرد و به واسطه کرمش آن را به حسنات تبدیل می‌کند.

این کارشناس مسائل دینی با استناد به روایت دیگری از رسول اکرم (ص) عنوان کرد: حضرت می‌فرمایند «هرکسی‌که دوست دارد خدا را ملاقات کند در حالی‌که درجه‌اش بالا رفته و سیئاتش به حسنات تبدیل شده، محب امام جواد (ع) باشد. خداوند به جناب داوود می‌فرماید «وقتی بنده مومن گناه می‌کند و سپس توبه می‌کند، وقتی یاد گناهش می‌افتد و شرمنده می‌شود، او را می‌بخشم و تمام آن‌ها که اعمالش را می‌نویسند دچار نسیان و فراموشی می‌کنم و تمام گناه‌ها را تبدیل به حسنه می‌کنم چرا که من ارحم الراحمین هستم».

حجت‌الاسلام علوی تهرانی با بیان اینکه ولایت امیرمومنان امام علی (ع) بزرگترین جلوه‌ی رحمت خداست. گفت: یکی از مواقف قیامت، صراط است. امام صادق (ع) می‌فرمایند «صراط پلی است بر روی جهنم، از مو باریک‌تر، از شمشیر برنده‌تر، از شب تاریک‌تر است». رسول اکرم (ص) می‌فرمایند «زمانی‌که قیامت می‌شود، کسی از صراط عبور نمی‌کند مگر این‌که جواز عبور داشته باشد و آن جواز ولایت امیرمومنان امام علی (ع) است».