پردیس تئاتر تهران با اجرای تعزیه شبیه نور به نقطه اثر گذاری خود رسیده است
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، نوزدهمین اجرای مجلس تعزیه «شبیه نور» با عنوان حضرت زهرا (س) در حالی شامگاه چهارم مردادماه در پردیس تئاتر تهران برگزار شد که با حضور سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، علیرضا نادعلی، همراه بود و وی همراه با مردم به تماشای این مجلس تعزیه نشست.
وی پس از پایان اجرای مجلس تعزیه در دیدار با عوامل «مجمع تعزیه آل طاها» و تعزیهخوانان ضمن عرض خداقوت، تعزیه خوانی را فارغ از وفاداری به نحوه اجرا، شور و حال معنوی توصیف کرد که از سوی معینالبکاء گرفته تا تکتک تعزیهخوانها به مردم و علاقمندان تعزیه انتقال داده میشود. عضو شورای اسلامی شهر تهران، برگزاری 20 شب مجلس تعزیه به عنوان یک نمایش ملی - مذهبی از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری و مجموعه پردیس تئاتر تهران را قابل تقدیر و تشکر دانست.
وی حضور خود به همراه مردم برای تماشای تعزیه شبیه نور را غنیمتی دانست که شامگاه چهارم مرداد همزمان با اجرای مجلس حضرت زهرا (س) نصیبش شده است.
«نادعلی» در حاشیه برگزاری این تعزیه در بخش دیگری از صحبتهایش افزود: امروز و در دوره مدیریت جدید شاهد این هستیم که فعالیتهای پردیس تئاتر تهران به نقطه اثرگذاری خود رسیده است. فعالیتهای فاخری که امروز در آن انجام میشود نه صرفا کارهای نخبگانی است که فقط عدهای خاص را پوشش دهد نه انجام اموریست که دور از فضای نخبگی و اصیل تئاتر بخواهد باشد؛ در واقع مدیریت پردیس تئاتر تهران توانسته است هم در جذب مخاطب اختصاصی تئاتر و هم جذب مردم موفق باشد. همین موضوع میتواند کانون تحرک بحثهای امور نمایشی باشد، با این رویکرد مجموعه پردیس تئاتر تهران حتما محل توجه شورای اسلامی شهر تهران هم قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: مبتنی بر اطلاعاتی که دریافت کردهام، بر اساس رویکرد جدید سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، پردیس تئاتر تهران نه در حوزه نمایش، بلکه در حوزه موسیقی فعالیت ویژهای در دستور کار و برنامهریزی دارد، از همین رو، ما نیز در برنامه بودجه وظیفه خود میدانیم که امسال ویژهتر از سالهای قبل به این موضوع توجه کنیم و از این مجموعه به عنوان قطب هنر نمایش و موسیقی در جنوب تهران حمایت لازم را انجام دهیم. وی در ادامه با اشاره به اجرای فعالیتهایی نظیر اجرای تعزیه شبیه نور اظهار داشت: امروز شاهد این هستیم که این اتفاقات فارغ از برنامه ریزی در عمل نیز رخ داده است و همین موضوع دلیلی بر تجهیز و رفع کمبودهای پردیس تئاتر تهران است که امیدوارم در آینده نیز رخ دهد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در پرسش به این سوال که مجموعههای هنری نظیر پردیس تئاتر تهران و... چه کمکی در جهت حفظ و تقویت نمایشهای ملی - مذهبی میتوانند از شورا داشته باشند گفت: شورا و تمامی وزارتخانهها و نهادهایی که به نوعی در فعالیت فرهنگی هنری مشارکت و مسوولیت دارند، متاسفانه در حفظ و حراست میراث ایرانی - اسلامی کوتاهیهایی دراز مدت و غفلتهایی داشتهایم. در مورد هنر تعزیه که جزو قدیمیترین هنرهای آیینی در دنیاست و موسیقی آن که به نوعی گفته میشود هر آنچه امروز از موسیقی دستگاهی داریم از موسیقی تعزیه به نسل متاخر به میراث رسیده است؛ اینها یک اتفاق ابتدایی نیست، بسیاری از این گوشهها که سر در حال و احوال صدها سال مردم ایران دارد از طریق چنین هنری زیر سایه و عنایت اهل بیت رخ داده است؛ پس تمامی ما نسبت به آن وظیفه پیدا میکنیم.
وی تصریح کرد: آنچه امروز در این مکان رخ داده است میتواند هر فعالیت دیگری هم باشد، اما مدیریت پردیس تئاتر تهران انتخاب درست و اصلحتری را انجام داده است. مبتنی بر همین اتفاق شورای شهر تلاش میکند این موضوع را برای ریلگذاریهای آینده دلالت کند. من از جانب کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران این قول را میدهم در حمایت از این نوع تولید در برنامه و بودجه سال کمک کنیم، این گونه از فعالیتها را از عناصر اصلی فرهنگ میدانیم و معتقدیم که حمایت از این اتفاقات و رویدادها قطع به یقین مد نظر رهبر فرزانه انقلاب نیز قرار دارد.
پایان پیام /