پروژه 520 میلیون دلاری مهندسان ایرانی آماده بهره برداری شد
اقتصادنیوز: مدیرعامل شرکت فراب گفت: پروژه چندمنظوره اومااویا شامل دو سد جریانی، تونل، نیروگاه زیرزمینی، خط انتقال آب و خطوط انتقال برق به ارزش520 میلیون دلار به دست متخصصان ایرانی اجرایی شده است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، محمد حیدری، مدیرعامل شرکت فراب در نشست خبری افتتاح پروژه سد و نیروگاه اومااویا اظهار داشت: در سال 1387 مقامات دولت ایران و سریلانکا تفاهمنامهای برای کمک به حوزه برق و انرژی کشور سریلانکا امضا کردند و بهموجب آن قرارداد احداث مگاپروژه سد نیروگاه اومااویا با پیمانکار ایرانی به امضا رسید.
وی افزود: کار این پروژه از سال 2016 در سریلانکا آغاز شد و هماکنون این پروژه با گذر موفق از مراحل تست و پیشراهاندازی، آماده بهرهبرداری رسمی توسط مقامات دو کشور است.
خبر مرتبط پرداخت بدهی 250 میلیون دلاری سریلانکا به ایراناقتصادنیوز: بدهی نفتی سریلانکا به ایران مربوط به سال 2012 است و در سال 2021 دو کشور توافق کردند که سریلانکا به خاطر به تحریمهای آمریکا، آن را با صدور چای به ایران بازپرداخت کند.
حیدری خاطر نشان کرد: شرایط جغرافیای خاص کشور سریلانکا با 103 رشته رودخانه و بارشهای شدید موسمی میشود به همین دلیل این کشور مشکلاتی در زمینه مدیریت منابع آبی و تأمین برق دارد که در پروژه چندمنظوره اومااویا، هر دوی این موارد دیده شده بهطوری که با ساخت دو سد جریانی، تونل، نیروگاه زیرزمینی، خط انتقال آب و خطوط انتقال برق، این مگاپروژه با سرمایهگذاری 520 میلیون دلاری توسط دولت سریلانکا، اجرایی شده است.
وی ادامه داد: این پروژه مجموعاً در مساحتی با طول و عرض 23 کیلومتر در 40 کیلومتر، در منطقهای کوهستانی با بارشهای موسمی سنگین و بدون جادههای دسترسی اجرایی شده، با این شرایط، این پروژه پیچیدگیها و مشخصات منحصربهفردی داشته، از جمله آنکه یک شفت قائم 700 متری با قطر 3 متر ایجاد شده تا نیروگاه برق در عمق 750 متری زمین احداث شود و آب با فشار برای تولید برق به نیروگاه منتقل شود.
مدیرعامل شرکت فراب اضافه کرد: پروژه چندمنظوره اومااویا شامل دو سد جریانی، تونل، نیروگاه زیرزمینی، خط انتقال آب و خطوط انتقال برق با سرمایهگذاری 520 میلیون دلاری توسط دولت سریلانکا و به دست متخصصان ایرانی اجرایی شده و هماکنون آماده بهرهبرداری رسمی است.
حیدری اضافه کرد: در این پروژه مجموعاً 120 مگاوات ظرفیت تولید برق دیده شده که در دو نیروگاه زیرزمینی 60 مگاواتی است و آب برای 5 هزار هکتار اراضی کمآب سریلانکا مدیریت و هدایت خواهد شد.
وی افزود: مهندسان ایرانی بهگونهای با استانداردهای دقیق کار را به اجرا رساندهاند که در مدت چندین ساله اجرای این پروژه، با وجود پیچیدگیهای طرح و شرایط سخت محیطی، هیچ خسارت جانی و مالی نداشتهایم.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید