پشم در کشور تمام شد؟/ یک مسئول خبر داد
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با بیان اینکه از میزان تولید پشم گوسفندهای موجود در کشور آمار دقیقی وجود ندارد، گفت: 55 میلیون راس گوسفند داریم که میزان تولید پشم در کشور به ازای هر راس گوسفند حدود 1 تا 1.2 کیلوگرم است. به عبارتی بر اساس برآوردها حدود 55 هزارتن پشم گوسفند تولید میشود.
افشین صدر دادرس، مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با بیان اینکه از میزان تولید پشم گوسفندهای موجود در کشور آمار دقیقی وجود ندارد، گفت: 55 میلیون راس گوسفند داریم که میزان تولید پشم در کشور به ازای هر راس گوسفند حدود 1 تا 1.2 کیلوگرم است. به عبارتی بر اساس برآوردها حدود 55 هزارتن پشم گوسفند تولید میشود.
وی ادامه داد: بر اساس برآوردها نیز نصف پشمهای تولید شده سفید و نصف دیگر رنگی است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور افزود: از سال 1396 و 1397 به دلیل تحریمها و به جهت حمایت از صنایع داخلی صادرات پشم ممنوع شد تا صنعت نساجی پشم مورد نیاز خود را از داخل تهیه کند. اما در چندسال اخیر که واردات پشم انجام شده هر چه درخواست کردیم که صادرات آن آزاد شود تا این بخش نیز رونق بگیرد، اتفاقی حاصل نشد.
دادرس در پاسخ به اینکه آیا صنعت نساجی قادر به جذب تمام پشمهای تولید شده در کشور است؟ گفت: این صنعت قادر به جذب همه پشمهای تولیدی نیست و پشم مورد نیاز خود را از محل واردات تامین میکند. زیرا پشم گوسفندهای ایرانی طول تار و صخامت تار استانداردی ندارند و در ماشینهای نخ ریسی به زحمت قابل استفاده هستند.
به گفته وی بر روی دامهای ما اقدامات اصلاح نژاد انجام نشده و به همین دلیل صنعت نساجی تمایل دارد که از پشم خارجی استفاده کند. باید طول تار و ضخامت آن به حدی استاندارد شود که قابلیت استفاده در این صنعت را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه پشم ایرانی در صنعت قالی بافی و صنایع دستی کاربرد دارد، گفت: یکی از مهمترین علل مرغوبیت قالیهای ایرانی به دلیل پشم گوسفندان ایرانی است.
دادرس همچنین عنوان کرد: کشورهایی که مشتری پشم ایرانی هستند از آن در صنایع دستی، قالی بافی و پتوبافی استفاده می کنند. هند، چین و ترکیه نیز مشتری های عمده ایران در این بازار هستند.