پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
شرکت آب و فاضلاب استان تهران در روزهای گذشته، طی پیامکی به شهروندان توصیه کرده حداقل 75لیتر آب به ازای هر نفر در منبع آب ساختمان ذخیره کنند.
دنیای اقتصاد نوشت: آخرین پیامک ارسال شرکت آبفا که بسیاری از شهروندان پایتخت را نگران کرد به این شرح بود: «شرکت آب و فاضلاب استان تهران / مشترک محترم به شماره پرونده:... با توجه به مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان فراهمسازی مخزن ذخیره آب با گنجایش حداقل 75لیتر برای هر نفر الزامی است. لطفا اقدامات لازم را در این خصوص به عمل آورید.»
سوالی که پس از دریافت این هشدار در ذهن شهروندان ایجاد شد، این بود که آیا در تابستان سالجاری نیز با قطعی آب روبهرو خواهیم بود؟ هدف تعبیه مخزن، کنترل فشار آب استیک منبع آگاه در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» هدف از ارسال این پیامک را جلوگیری از مشکلاتی عنوان کرد که در سال گذشته برای تهرانیها ایجاد شده بود. این منبع آگاه افزود: در سال گذشته با گرم شدن هوا و افزایش میزان مصرف، جریان آب با افت فشار مواجه شد و در نتیجه این افت فشار، تعداد قابلتوجهی از شهروندان تهرانی روی کنتورهای آب، پمپ نصب کردند تا آب به طبقات بالا نیز برسد. این پمپها با ایجاد مکش بیشتر نسبت به فشاری که شرکت آب قرار داده بود، موجب شدند تا حق افرادی که پمپ ندارند، تضعیف شود.
این منبع آگاه تاکید کرد: مطابق قانون، ساختمانها ملزم هستند پمپ با نصب اصولی داشته باشند. همچنین وجود مخزن آبی که به ازای هر نفر 75لیتر گنجایش داشته باشد ضروری است. میزان 75لیتر صرفا یک پیشبینی استاندارد است، ولی ساختمانها میتوانند مطابق پیشبینی خود از میزان مصرف، آب ذخیره کنند. در صورت نصب این پمپها، آب با آرامش وارد مخازن میشود، در تایم اوج مصرف، فشار در مناطق کاهش نمییابد و در زمان کاهش مصرف، با فشار بسیار زیاد روبهرو نخواهیم بود که این امر از هدررفت آب جلوگیری میکند. این مقام آگاه گفت: سال گذشته بارندگی سیلآسا در سد کرج، موجب انسداد خروجی سد شد و هشتروز آبرسانی به تهران قطع شد. در این شرایط مردم با شنیدن اخبار دچار اضطراب شدند و آب جمعآوری کردند. پس از چند روز که شهروندان تهرانی قطعی آبی را تجربه نکرده بودند این آبهای ذخیرهشده به درون چاه ریخته شد که به هدررفت میزان قابلتوجهی آب منجر شد. همچنین این مقام مسوول در پاسخ به این سوال که آیا خانهها در تهران به مخزن آب مجهز هستند، گفت: تعداد قابلتوجهی از ساختمانها، خانهها و ویلاها به منبع آب و پمپ اصولی مجهز هستند.
این منبع آگاه بیان کرد: تا امروز برنامهای برای قطعی آب در تابستان در دستور کار قرار نگرفته است و دراین پیامک اجباری وجود ندارد و فقط جهت ایجاد آرامش بیشتر در بین مردم و جریان آب اطلاعرسانی شده است. شرایط هشدارآمیز بحران آبیرضا حاج کریم، رئیس هیاتمدیره فدراسیون صنعت آب ایران در این باره به «دنیایاقتصاد» میگوید: براساس مقررات ملی ساختمان، مبحث 16، هر شهروند موظف است حداقل 75لیتر آب ذخیره داشته باشد که این امر به معنای کمبود آب نیست و میتوان گفت دومساله متفاوت هستند.
در حال حاضر شهر تهران با فرسودگی شبکه آب مواجه است و این پیام در جهت کنترل فشار وارد بر شبکه اتخاذ شده است.این مقام مسوول با اشاره به اینکه سالهاست مشکل کمآبی وجود دارد، گفت: به طور متوسط، در سال حدود 400میلیارد مترمکعب بارندگی داریم. از این میزان، 100میلیارد مترمکعب ذخیره میشود که مجاز هستیم تا سقف 40میلیارد مترمکعب از این ذخیره آبی را مصرف کنیم تا به آبهای زیرزمینی آسیبی وارد نشود، ولی در حال حاضر، سالانه 92میلیارد مترمکعب از ذخایر را استفاده میکنیم.
23302
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899987