جمعه 10 اسفند 1403

پیشرفت نیروگاه «سیریک» با همکاری بیشتر روسیه سرعت می‌گیرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پیشرفت نیروگاه «سیریک» با همکاری بیشتر روسیه سرعت می‌گیرد

بندرعباس - ایرنا - مدیر عامل شرکت تولید برق بندرعباس گفت: پیشرفت احداث نیروگاه «سیریک» با همکاری بیشتر روسیه سرعت خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به بندرعباس، «رضا مهرانی» روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: اکنون اعتبارات اسنادی نیروگاه «سیریک» فعال است و برخی عملیات اجرایی نظیر تسطیح سطح در حال انجام است.

وی ادامه داد: متولی اصلی نیروگاه سیریک شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی و مجری آن نیز در تهران مستقر است، اما شرکت تولید برق هرمزگان همکار این طرح است.

تلاش برای تولید برق تابستان سال آینده از امروز

مدیر شرکت تولید برق بندرعباس گفت: گرچه فعالیت های لازم برای احداث نیروگاه در جریان است، اما امید است با همکاری بیشتر روسیه فعالیت‌ها از سرعت بیشتری برخوردار شود.

مهرانی در ادامه در باره روند تولید برق در استان هرمزگان، افزود: تلاش برای تولید برق تابستان سال آینده از هم اکنون شروع شده است.

وی ادامه داد: ظرفیت نیروگاه‌های منصوبه هرمزگان 4 هزار و 224 مگاوات ظرفیت نامی است که بزرگترین نیروگاه استان نبز، نیروگاه بخار بندرعباس با ظرفیت 1 هزار و 339 مگاوات است.

مدیر شرکت تولید برق بندرعباس درباره چالش‌های تامین برق نیروگاه‌های هرمزگان، گفت: شبکه‌های برق استان هرمزگان فرسودگی زیادی دارد، اما با این حال در 11 ماه گذشته 30 درصد نسبت به سال قبل میزان تولید را افزایش دادیم که در این بین سهم نیروگاه‌های دولتی 55 درصد و سهم نیروگاه‌های خصوصی 45 درصد بوده است.

مهرانی با اشاره به اقدام هایی که برای بهینه‌سازی نیروگاه‌ها انجام شده است، اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم تولید بیشتری داشته باشیم، مطالعاتی را انجام داده‌ایم تا میزان تولید افزایش یابد از جمله این اقدامات نصب سیستم خنک سازی است که به سرعت درحال انجام است و رشد تولید را به همراه خواهد داشت.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: تجهیزات نیروگاه بندرعباس به صورت 100 درصد از خارج کشور تامین می‌شد، اما با اقدام‌های صورت گرفته اکنون شاهد خودکفایی در این بخش هستیم.

به گفته وی استان هرمزگان رتبه شش کشوری از نظر تولید برق را دارد و در جهان نیز رتبه ایران برای تامین برق 12 است.

برنامه ریزی برای اجرای 14 پروژه استراتژیک در سال 1401

«فرشاد آدینه‌پور» مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای هرمزگان با اشاره به آلودگی فوق‌سنگین محیطی در استان هرمزگان و تاثیرات آن در طرح‌های برقی گفت: وجود این آلودگی‌ها موجب شده که طرح‌های خاصی را ایجاد کنیم تا بتوانیم مخاطرات محیطی را کاهش دداه و این مساله چالش‌هایی را برای ما به وجود آورده است.

وی ادامه داد: سرانه مصرف انرژی به دلیل رطوبت بالا در این استان بالا بوده و همین مساله تامین برق استان هرمزگان را با چالش‌هایی ربرو کرده است. در حال حاضر طول خطوط انتقال این استان 6 هزار و 842کیلومتر و ظرفیت انتقال و فوق توزیع 23 هزار و 381 است؛ همچنین پیک بار در تابستان 3 هزار و 228 مگاوات بود که حدود 996 مگاوات را صنایع به خود اختصاص داده بود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای هرمزگان با اشاره به تامین برق در تابستان 1400 خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت‌هایی که بود توانستیم تابستان را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم، اما باید در نظر گرفت که برق برای این استان بسیار حیاتی است چرا که به دلیل رطوبت بالا مجبور به استفاده از وسائل سرمایشی هستیم.

آدینه‌پور درباره پروژه‌های افتتاح شده در این استان گفت: 9 پروژه با اعتبار 312 میلیون تومان افتتاح شد و برای سال 1401 نیز 14 پروژه را در دستور کار داریم که بتوانیم آنها را نیز اجرا کنیم که این پروژه‌ها جزو طرح های استراتژیک کشور نیز محسوب می‌شود.

به گفته وی پیش‌بینی شده که در سال 1403 نیز پروژه‌های مهمی وارد مدار شوند.

معافیت مشترکان پرمصرف از افزایش تعرفه

«هاجر عبدی» مدیرعامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان نیز در این نشست خبری با تاکید بر این که عمر تجهیزات در استان هرمزگان یک سوم کمتر از سایر استان‌هایی است که آب و هوای بهتری دارند تصریح کرد: میزان فرسودگی تجهیزات در این استان به مراتب بالاتر از سایر استان‌ها است.

وی ادامه داد: این استان 7 هزار و 378مشترک دارد که از نظر تعداد نیز بیست‌ویکمین شرکت توزیع در سطح کشور است.

عبدی گفت: از نظر میزان مصرف به دلیل شرایط آب و هوایی پنجمین استان در کشور محسوب می‌شویم به طوری که سرانه مصرف نزدیک به سه برابر استان‌های خوش آب و هوای کشور است.

به گفته وی در سال‌های گذشته به صورت نرمال 4 تا 5 درصد رشد مصرف پیک را شاهد بودیم که در این بین 8 الی 9 درصد میزان مصرف انرژی نیز افزایش می‌یافت با این حال در سال 1400 موفق شدیم با سرمایه گذاری 3 هزارمیلیارد ریال در زیرساخت‌ها تابستان را پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه رفع فرسودگی شبکه جزو برنامه‌های ما است، افزود: 40 میلیارد تومان امسال در این بخش هزینه کردیم و برای توسعه روستایی نیز 24 میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش انرژی‌های پاک نیز 287 پنل خورشیدی به ظرفیت 2 هزار و 769مگاوات نصب شده است.

عبدی ادامه داد: در حال نصب 200 هزار کنتور هوشمند برای مشترکان هستیم و برای این مساله نیز اقدام هایی را در دستور کار قرار داده‌ایم تا بتوانیم میزان مصرف را کنترل کنیم.

وی در باره افزایش قبض برق مشترکان پرمصرف خاطرنشان کرد: از اول بهمن‌ماه این طرح در کل کشور اجرایی شده اما در چهار و پنج استان به خاطر شرایط ویژه‌ای که در آنها وجود دارد باید سازو کار ویزه دیده شود.

این مقام مسوول خواستار اختصاص فرصت دو ماهه برای ا مشترکان هرمزگانی شد تا مصرف خود را اصلاح کنند.

عبدی با بیان این‌که به دلیل سقف پایین برای مصرف مشترکان در استان هرمزگان 60 درصد مشترکان جزو مشترکان پرمصرف به حساب می‌آیند ادامه داد: پیش‌بینی ما این است که در استان هرمزگان قبض برق افزایش پیدا نکند و تا سال آینده یا میزان سقف تغییر یابد و یا لوله‌کشی گاز در این استان برقرار شود.

برچسب‌ها