پیشکسوتان آوازخوان در تالار رودکی
تالار رودکی در آخرین روز از سی و پنجمین جشنواره موسیق فجر و در دومین سانس خود میزبان دو گروه از بخش ساز و آواز بود.
به گزارش ایسنا، گروه اول با حضور مظفر شفیعی و هادی منتظری و گروه دوم با حضور محمود مخدوم و محمد عشقی در تالار وحدت اجرای خود را به روی صحنه بردند.
سانس دوم طبق روال باید ساعت 21:30 شروع میشد اما مظفر شفیعی و هادی منتظری با 20 دقیقه تاخیر سر صحنه اجرا حاضر شدند.
هادی منتظری با نواختن کمانچه اجرا را آغاز کرد. برای دقایقی تکنوازی او ادامه یافت و بعد مظفر شفیعی شروع به خواندن کرد.
فضای اجرای ساز و آواز مظفر شفیعی و هادی منتظری شاید برای مخاطب جوان کمی سنگین و یکنواخت به نظر می آمد اما در جایگاه موسیقی اصیل ایرانی و سنتی با ارزش و تاثیرگذار بود.
در طول اجرا چند بار صدای مظفر شفیعی گرفت و خش دار شد. او سعی میکرد خیلی آرام گلویش را صاف کند. شیرینی و اصالت کلام او نواقص را به خوبی میپوشاند.
هادی منتظری متولد 1334 و اهل کرمانشاه است. موسیقی خوانده و از وجود استادانی چون نور علی خان برومند، جواد معروفی، مهدی برکشلی، احمد پژمان و محمدرضا شجریان بهره برده است. او دارای نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
مظفر شفیعی متولد سال 1331 و از اهالی کاشان است. او خواننده، مدرس آواز و ردیفدان موسیقی سنتی ایرانی و عضو هیات مدیره خوانندگان آواز سنتی است. او دوره آموزش ردیف را با محمدرضا شجریان سپری کرده است. تا کنون چند آلبوم از این هنرمند به بازار موسیقی عرضه شده است که از جمله آنها می توان به آلبوم "راست" با نواپردازی ژان دورینگ و آلبوم "چهار گاه مرکب" اشاره کرد.
اجرای این دو هنرمند حدود نیم ساعت به طول انجامید و بعد صحنه برای اجرای گروه بعدی سازو آواز آماده شد.
محمود مخدوم خواننده، محمد عشقی نوازنده سنتور و سهیلالله دادیان تنبکزن این گروه بودند.
اجرا با سنتور شروع شد و بعد با تنبک ادامه یافت و دقایقی بعد محمود مخدوم با صدای آوازش گروه را کامل کرد.
کار خوانندهای که فقط صدای یک یا دو ساز را به همراه دارد بسیار سختتر از خوانندهای است که انواع و اقسام آلات موسیقی صدایش را در برمیگیرند. از این رو محمود مخدوم و مظفر شفیعی، دو پیشکسوتی که امروز در سانس دوم تالار رودکی اجرا کردند، برای جلب رضایت تماشاگران سختی بیشتری را متحمل شدند.
گروه مخدوم در زمینه موسیقی کلاسیک ایرانی دستگاهی فعالیت میکند و قطعات سازی که در این اجرا نواخته شد همگی بر پایه بداهههایی از پیش ساخته شده، اجرا شد و طرح آوازی نیز بر همین اصل، بنا بر امکانات ساختاری دستگاه نوا تصنیف شده بود.
قطعاتی که توسط این گروه اجرا شدند عبارت بودند از: ساز و آواز نوا، ضربی، ساز و آواز نهفت و اوج و تصنیف نوا.
امشب در تالار رودکی به جز قسمت بالکن صندلیهای خالی کمتر به چشم میخورد. مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر پنجشنبه (اول اسفند ماه) ساعت 18 و 30 دقیقه در تالار وحدت برگزار میشود.
انتهای پیام