پیش بینی مناظره امشب: پزشکیان ریسک می کند؟ / دام پیش پای جلیلی
قهرمانپور در خصوص مناظره اول مرحله دوم انتخابات گفت: در مناظره آقای پزشکیان بسیار آماده بود. انرژی بیشتری داشت و پیام خود را راحت منتقل کرد. مثالهای ساده میزد، چرا که مفاهیم سخت در مناظرهها را به دشواری میتوان به مخاطب انتقال داد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رحمان قهرمانپور یک تحلیلگر کمپین های انتخاباتی، اظهار کرد: مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری در مرحله دوم انتخابات به دلیل اینکه شکل آن تغییر کرده بود، شور و هیجان بیشتری داشت. در مناظره دو نفره زمان هدر رفت خیلی کم است. نامزدها نمیتوانند از زیر سوالی فرار کنند.
وی در گفتگو با جماران افزود: در چنین مناظراتی کسی نمیتواند یک سوال یا مساله را نادیده بگیرد چون کاندیدای رقیب اصرار میکند، در مناظره اول هم دیدیم آقای پزشکیان چندین بار اصرار کرد که آقای جلیلی موضع خود در مورد افایتیاف و برجام بگوید.
این تحلیگر سیاسی گفت: در مناظرات دور اول به دلیل تعداد نامزدهای و مساله وقت، سرعت انتقال پیام بسیار کند بود و رشته کلام هم از دست میرفتم اما در مناظره مرحله دوم شاهد آن بودیم که آقای جلیلی نتوانست از بیان موضع خود در مورد افایتیاف، برجام و فیلترینگ فرار کند.
قهرمانپور تصریح کرد: این مساله برای آرای مرددین بسیار مهم است؛ چرا که مرددین در خصوص فیلترینگ یا برجام حساس هستند. آقای پزشکیان توانست از این موقعیت استفاده کند. از سوی دیگر مناظره هر چه پیش میرفت شور و حرارت آن بیشتر می شد و در دقایق پایانی هم به اوج خود رسید.
وی عنوان کرد: در مناظره اخیر مجری مناظره بر خلاف مناظرات مرحله اول که حالت خنثی و بیروحی داشت، در مسایل ورود میکرد البته در برخی مقاطع ممکن بود که طرفداران پزشکیان احساس کنند که مجری به نفع جلیلی وارد شده است.
این فعال سیاسی ادامه داد: مجری سوالاتی که از آقای پزشکیان مطرح میکرد بر پاسخ به شدت اصرار میکرد و موضوع را رها نمیکرد. از سوی دیگر در قبال جلیلی بسیار بسته بود. اما در کل مجری بسیار جانبدارانه عمل نکرد.
قهرمانپور تصریح کرد: در مناظره تمایل دو نامزد برای جذب آرای مردد برجسته شد که بسیار مهم است و از طرفی دیگر آقای پزشکیان ریسک کرد و به سمت آرا تحریمی حرکت کرده است و در این خصوص هم موفق بود.
وی با اشاره به سخنان پزشکیان در اولین مناظره اظهار کرد: آقای پزشکیان در مناظره از اعتراضات معلمان دفاع کرد و نسبت به ستارهدار شدن دانشجویان انتقاد کرد. تمام اینها برای اصلاحطلبان مهم است چرا که این موارد بسیج کننده رأی اصلاحطلبان در جامعه است.
قهرمانپور گفت: بخشی از جامعه طرفدار اصلاحطلبان در انتخابات 8 تیر شرکت نکردند و آقای پزشکیان در مناظره نخست مرحله دوم تلاش کرد که آنها را پای صندوق بکشاند.
وی عنوان کرد: کار مهم و موثر آقای پزشکیان معذرتخواهی بود و در واقع به نوعی رأی تحریمی که 60 درصد است را به نوعی به رسمیت شناخت و این میتواند در افزایش مشارکت در انتخابات پیشرو موثر باشد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: در مناظره آقای پزشکیان بسیار آماده بود. انرژی بیشتری داشت و پیام خود را راحت منتقل کرد. مثالهای ساده میزد، چرا که مفاهیم سخت در مناظرهها را به دشواری میتوان به مخاطب انتقال داد.
قهرمانپور افزود: تشبیه افایتیاف به فیفا یا مثال قفس در مورد وضعیت ایران توسط آقای پزشکیان بسیار جالب بود که به راحتی به مخاطب عادی منتقل میشود.
وی در خصوص عملکرد جلیلی در مناظره گفت: آقای جلیلی شروع خوبی داشت، اما رفتهرفته ضعیفتر ظاهر شد و در پایان مناظره هم نتوانست موضوع را جمع کند.
این فعال سیاسی ادامه داد: اشتباه فاحشی که آقای جلیلی مرتکب شد که این بود که موضوع تخریبها را در مناظرهها مطرح کرد. احتمالا مشاوران ایشان فکر میکردند که از این طریق میتوان مظلومنمایی کرد. در حالی که مساله انتساب تفکر طالبانی به آقای جلیلی در فضای محدودی مطرح شده بود، اما با مطرح شدن آن در مناظره تلویزیونی رای مردد را نسبت به این داستان کنجکاو کرد.
قهرمانپور عنوان کرد: همیشه گفته میشود تخریبی که در فضای محدودی مطرح شده است، نباید در فضای گستردهتر مطرح شود. از سوی دیگر مانند مرحله اول آقای جلیلی در انتقال پیام مشکل جدی داشت. همچنان بیان ایشان آکادمیک و کارشناسی است و برای مردم عادی و رای مردد جذابیت چندانی نداشت.
وی اظهار کرد: آقای جلیلی در مناظره نتوانست تصویر یک رییس جمهور از خود بازتولید کند. ممکن است بتواند تصویر یک کارشناس خوب و آگاه ارائه دهد.
این فعال سیاسی افزود: اما جنبه کاریزماتیک که در تصویر رییس جمهور بشدت مهم است در بیان و زبان بدن آقای جلیلی وجود نداشت. زبان بدن آقای جلیلی نشان میداد که ایشان ناراحت و تحت فشار است. جابهجاهای مکرر این را نشان میداد.
قهرمانپور در خصوص مناظره اول مرحله دوم انتخابات گفت: در این مناظره آقای پزشکیان با فاصله برنده شد. در مناظره امشب باید دید که آیا آقای پزشکیان همچنان ریسک میکند یا نه.
وی عنوان کرد: ممکن است ارزیابی تیم مشاوران آقای پزشکیان این است که همچنان ایشان باید در مورد آراء تحریمی صحبت کند و برای مشارکت تشویق کند. اگر کمپین آقای پزشکیان چنین اعتقادی دارد، پس در مناظره امشب همچنان موضع تهاجمی را ادامه خواهد داد.
این تحلیلگر سیاسی افزود: اگر برداشت تیم آقای پزشکیان این است که تا این مقدار مطرح شده کافی است، ممکن است آقای پزشکیان موضع ملایمی بگیرد.
وی عنوان کرد: اما آقای جلیلی ناگزیر است که تهاجمی مسایل را مطرح و حمله کند، اما مساله اینجاست که آقای جلیلی زمانی که حمله میکند تسلط بر گفتار و بدن خود را از دست میدهد و کلام ایشان کمی مبهم میشود و حتی تُن صدای ایشان تغییر میکند. به عبارتی حالت حمله اقتدارآمیز را ندارد.
این فعال سیاسی اظهار کرد: در مناظره شب گذشته آقای جلیلی تلاش کرد جواب آقای پزشکیان را بدهد، اما پاسخهای ایشان آن پاسخهای اقتدارآمیز نبود و رای مردد را قانع نمیکرد.
قهرمانپور ادامه داد: در مناظره امشب، این مشکل برای آقای جلیلی وجود دارد که اگر تهاجمی عمل کند با واکنش تند آقای پزشکیان مواجه شود و نتیجه برعکس بگیرد.
27218
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1927696