شنبه 7 شهریور 1405

پیش بینی 500 میلیارد تومان برای توسعه و نوسازی مدارس عشایر

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
پیش بینی 500 میلیارد تومان برای توسعه و نوسازی مدارس عشایر

اراک - رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: در برنامه ششم توسعه 17 برنامه برای عشایر در نظر گرفته شده و در بحث آموزش نیز 500 میلیارد تومان برای توسعه و نوسازی مدارس عشایر پیش بینی شده است.

اراک - رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: در برنامه ششم توسعه 17 برنامه برای عشایر در نظر گرفته شده و در بحث آموزش نیز 500 میلیارد تومان برای توسعه و نوسازی مدارس عشایر پیش بینی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، شاپور علایی مقدم ظهر پنجشنبه در سفر به زرندیه و در بازدید از پروژه آبرسانی قشقلات قطعه 4 شهرستان زرندیه با هدف انتقال آب سالم و پایدار به قشلاق عشایری این شهرستان گفت: در سال 98 مبلغی بالغ بر 252 میلیارد تومان به پروژه مجتمع آبرسانی مناطق عشایری اختصاص یافت تا برای محله‌ها و مناطق ییلاقی و عشایری آب سالم تهیه شود همچنین این رقم در سال گذشته 135 میلیارد تومان شد.

وی افزود: پروژه مجتمع آبرسانی قشلاقات قطعه 4 شهرستان زرندیه یکی از پروژه‌های بزرگ سازمان امور عشایر کشور است که در حال بهره برداری است. 14 قشلاق عشایری و یک روستا و حدود 80 هزار رأس دام از این پروژه بهره مند می‌شوند. ابتدا 30 میلیارد تومان برای این پروژه مصوب شد که سازمان امور عشایری در فاز اول 17.5 میلیارد تومان و بنیاد برکت 2.5 میلیارد تومان برای شروع کار اختصاص دادند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران تصریح کرد: در سال 1400 در مجموع 370 میلیارد تومان در کشور برای این پروژه‌ها مصوب شده است که پس از اولویت گذاری طرح‌ها 9 میلیارد و 400 میلیون تومان به این پروژه اختصاص پیدا کرد.

علایی مقدم گفت: میانگین سرانه دام کشور حدود 95 تا 100 رأس برای هر فرد است اما این رقم در استان 290 رأس برای هر فرد برآورد می‌شود. در استان 5 ایل مختلف با 330 هزار رأس دام وجود دارد که 350 هزار هکتار مرتع دارند.

وی افزود: بحث بودجه سنواتی آبرسانی به روستا در مجلس مطرح بود ولی در مورد آبرسانی به عشایر چنین مسئله‌ای وجود نداشت تا اینکه به اذن مقام معظم رهبری در سال 1398، 252 میلیارد تومان و در سال 1399، 135 میلیارد تومان برای آبرسانی به عشایر تخصیص یافت. همچنین سهم استان مرکزی از بودجه 357 میلیارد تومانی پروژه‌های عشایری 21 میلیارد تومان است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه شاخص برخورداری از آ ب سالم عشایر قبل از انقلاب 7 درصد بود در سال 98 این شاخص به 43 درصد رسید، تصریح کرد: 500 پروژه عشایری در بخش کشاورزی در هفته آینده با ارزش 500 میلیارد تومان به بهره برداری می‌رسد.

وی افزود: در پنج سال اخیر به اذن مقام معظم رهبری از محل صندوق توسعه ملی 620 پروژه بهره برداری شد و در یک سال گذشته شاخص‌های برخورداری از آب شرب سالم به 63 درصد رسید.

رئیس سازمان امور عشایر ایران تصریح کرد: تا پایان سال 20 هزار پنل خورشیدی و افتتاح 600 خانه بهداشت برای جمعیت عشایر پیش بینی شده است و همچنین بیمه اجتماعی روستاییان عشایری دوشنبه هفته آینده در سازمان تعاون رونمایی می‌شود.

علایی گفت: در برنامه ششم توسعه 17 برنامه برای عشایر در نظر گرفته شده و در بحث آموزش 500 میلیارد تومان برای توسعه و نوسازی مدارس عشایر پیش بینی شده است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران تصریح کرد: نیاز کشور 880 هزار تن گوشت است که 200 هزار تن آن توسط عشایر تأمین می‌شود و به طور میانگین هر یک از عشایر نیاز گوشت 20 نفر را تأمین می‌کند.

علایی گفت: عشایر در 59 درصد منطقه پراکنده هستند بیشتر از 10 هزار شهید از جامعه عشایر داریم.