چالش مهار مصرف انرژی
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت گفت: با کاهش 50درصدی شدت مصرف انرژی در کشور، سالانه 80میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد خواهد شد. به گزارش «شانا»، حسین آبنیکی با اشاره به اینکه در تولید نفت و گاز امسال رکوردهای تازهای ثبت شد، افزود: اهداف صادراتی نیز تا حد قابلتوجهی محقق شد و در انتقال و توزیع گاز و فرآوردههای نفتی نیز عملکرد مناسبی داشتیم. وی تاکید کرد: با وجود همه موفقیت...
آبنیکی با اشاره به اینکه مسابقه ای که در تولید و مصرف شکلگرفته به نفع تولید نیست و مصرف به شدت افزایش می یابد، گفت: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالا و بیش از 2برابر میانگین جهانی است و برای تولید و خدمات بیش از 2برابر دنیا انرژی مصرف میکنیم و این شدت مصرف رو به افزایش است. وی افزود: برخی توجیه میکنند که تولید ناخالص داخلی پایین است و این موضوع شدت مصرف انرژی را افزایش میدهد، درحالیکه در برنامههای کنونی نیز به کاهش شدت مصرف انرژی در بخشهای مختلف مانند ساختمان، صنعت و حملونقل توجه ندارند. مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ادامه داد: بهعنوان نمونه در صنعت خودرو بیشتر برنامه ها متمرکز بر تیراژ تولید و قیمت است و به کاهش مصرف توجهی نمیشود و تمرکزی بر مدیریت مصرف انرژی وجود ندارد. آبنیکی با اشاره به اینکه در سایر صنایع نیز شرایط بر همین روال است، گفت: برای نمونه، در مناطق بسیار سردسیر کشت های گلخانه ای را توسعه میدهیم تا امنیت غذایی ارتقا یابد اما کمتر به این توجه داریم که این موضوع امنیت انرژی را دچار چالش میکند.
وی با بیان اینکه اگرچه تولید افزایشیافته اما وضع مصرف انرژی نابسامان است، افزود: از همینرو برای آنکه در آینده در امنیت انرژی با چالش روبهرو نشویم باید برای ناترازی انرژی کشور فکری بکنیم. مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ادامه داد: امروز بهینهسازی مصرف انرژی نهتنها یک انتخاب، بلکه ضرورتی اجتنابناپذیر است. آبنیکی با تاکید بر اینکه اقدامهایی در کشور برای مهار مصرف انرژی برنامه ریزی شدهاست، گفت: پیشنهاد برنامه ملی مدیریت مصرف انرژی را مطرح کردیم تا سهم هرکدام از صنایع در بخشهای مختلف کاهش مصرف مشخص باشد.
وی با اشاره به اینکه شدت مصرف انرژی در ایران دوبرابر میانگین جهانی است، افزود: هماکنون روزانه معادل 7میلیون بشکه نفت خام انواع انرژی در کشور مصرف میشود و با کاهش 50درصدی و رسیدن به استاندارد شدت مصرف جهانی، میتوانیم تا معادل 3میلیون و 500هزار بشکه نفت خام کاهش مصرف انرژی داشته باشیم و از این مسیر سالانه 80میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد خواهد شد. مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ادامه داد: اگر کشور ناترازی انرژی را مدیریت کند، میتواند مشکلات در دیگر بخشها را برطرف کند. آبنیکی با اشاره به ایجاد حساب بهینهسازی انرژی در کشور گفت: در بودجه سال1402 حدود 30هزار میلیاردتومان به این حساب اختصاص یافت و دبیرخانه این حساب ایجاد و آییننامه ها و دستورالعمل ها تدوین شد و در مجموع 16هزارمیلیاردتومان پروژه بهینهسازی در بخشهای مختلف صنعت نفت تعریف شدهاست. وی اظهار کرد: این حساب در بودجه سال1403 و برنامه هفتم مورد تاکید بودهاست و سالآینده هم ادامه خواهد یافت.
--> اخبار مرتبط